Leicester laat bij Aston Villa geen steek vallen in strijd om CL-tickets

  Leicester City is opnieuw naar plek 2 gewipt in de Premier League na een zege bij het verraderlijke Aston Villa. De Foxes, met Tielemans en de terugkerende Castagne in de basis, doet met de driepunter opnieuw een goede zaak in de strijd om de Champions League-tickets.

  Het gaat Leicester City doet seizoen opnieuw voor de wind in de Premier League. Na 24 speeldagen stonden de Foxes comfortabel in de top 4, die garantie geeft op een Champions League ticket.

   

  Om een nieuwe stap te zetten richting kampioenenbal moesten de jongens van coach Brendan Rodgers wel voorbij het stugge Aston Villa zien te geraken. De thuisploeg kon wel niet rekenen op smaakmaker Jack Grealish, die een tijdje uit is met een spierblessure aan het been.

   

  Bij Leicester stond Tielemans op zijn vertrouwde plek centraal, Castagne keerde na zijn hamstringblessure dan weer terug op zijn stekje rechts achterin, nadat hij eerder deze week wedstrijdfit was bevonden.

   

  Leicester begon ook uitstekend in Villa Park en had na 23 minuten al een dubbele voorsprong te pakken, na doelpunten van Maddison en Barnes. Vlak na de rust bracht Traoré echter terug spanning in de wedstrijd.

   

  Maar de bezoekers hielden het hoofd koel en behielden de controle in het slot, op enkele kleine kansjes van de thuisploeg na. Met de nieuwe driepunter springt Leicester opnieuw naar plek 2 in de stand, al kan Manchester United vanavond opnieuw haasje over spelen.

  Maddison opende de score voor Leicester:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Tyrone Mings (Aston Villa) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 95.
  3. Luke Thomas (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bertrand Traoré (Aston Villa). tweede helft, minuut 94.
  4. De ref grijpt in: Jamie Vardy (Leicester City) deelde een duw uit. tweede helft, minuut 93.
  5. John McGinn (Aston Villa) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  6. Morgan Sanson neemt de hoekschop voor Aston Villa. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Jamie Vardy (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ezri Konsa (Aston Villa). tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Leicester City, Hamza Choudhury erin, Youri Tielemans eruit
  10. Ollie Watkins (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Caglar Söyüncü (Leicester City). tweede helft, minuut 86.
  11. Nampalys Mendy (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Trezeguet (Aston Villa). tweede helft, minuut 85.
  12. Vrije trap voor Leicester City. Trezeguet (Aston Villa) hield Nampalys Mendy vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 85.
  13. Hoekschop voor Leicester City. Youri Tielemans trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 84.
  14. Jamie Vardy (Leicester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 84.
  15. Bertrand Traoré neemt de hoekschop voor Aston Villa. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 83.
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Aston Villa, Morgan Sanson erin, Douglas Luiz eruit
  17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ollie Watkins (Aston Villa) stond buitenspel. tweede helft, minuut 80.
  18. De poging wordt gered door Kasper Schmeichel (Leicester City), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 80.
  19. Trezeguet (Aston Villa) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 80.
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Leicester City, Daniel Amartey erin, Ricardo Pereira eruit