• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Tottenham is meer dan een maatje te klein voor Manchester City (en Ilkay Gündogan)

  1. 29' - Geel - Bernardo Silva
  2. 23' - Doelpunt strafschop - Rodri (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Ben Davies
  2. 80' - Verv. Gabriel Jesus door Riyad Mahrez
  3. 77' - Geel - Eric Dier
  4. 72' - Verv. Erik Lamela door Gareth Bale
  5. 69' - Verv. Ilkay Gündogan door Ferrán Torres
  6. 66' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (3 - 0)
  7. 65' - Geel - Erik Lamela
  8. 64' - Verv. Tanguy N'Dombele door Dele Alli
  9. 50' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (2 - 0)
  23' Rodri1 - 0

  Ook Tottenham heeft de zegereeks van Manchester City niet kunnen stoppen. Rodri en de in bloedvorm verkerende Ilkay Gündogan (2x) bezorgden de leider in de Premier League een rustige avond tegen de Londenaren. Wie houdt deze ploeg, nog altijd zonder Kevin De Bruyne, nog van de titel?

  Rodri breekt wedstrijd open vanaf de stip

  De eerste helft begon flauw en het was wachten op kansen in het Etihad Stadium. José Mourinho had zijn jongens aardig neergezet en de bezoekers kregen zelfs de eerste kans van de wedstrijd. Een vrije trap van Harry Kane spatte uiteen op de kruising.

   

  Daarna kwam de machine van Man.City stilaan op gang. Na iets meer dan twintig minuten spelen, werd Ilkay Gündogan gehaakt in de zestien, Rodri zette de elfmeter met wat moeite om. Doelman Ederson wilde doodgraag trappen, maar dat pleziertje gunde de Spanjaard hem niet.

   

  Vlak voor de rust kwam Tottenham nog twee keer goed weg in éénzelfde fase. Eerst mikte Gündogan van dichtbij op Davinson Sanchez, waarna ook Gabriel Jesus de bal niet in doel kreeg. Zijn schot likte de lat.

  De Grote Ilkay Gündogan Show na de rust

  Na amper 5 minuten spelen in de tweede helft, besliste man in vorm Gündogan de match. Hij liep op het juiste moment in na een dribbel van Raheem Sterling en mikte de 2-0 hard onder Hugo Lloris in doel.


  Een kwartier later was de Duitser daar opnieuw. Hij pikte een precisie-uittrap van Ederson op, liet Sanchez alle hoeken van de zestien zien en werkte zijn 9e (!) van 2021 prachtig af.  Meteen ook zijn laatste wapenfeit, want niet veel later werd hij (licht?) geblesseerd gewisseld. 


  En Tottenham? Dat reageerde nog één keer via de ingevallen Gareth Bale. Zijn prachtige dribbel verdiende een doelpunt, maar Ederson hield zijn net schoon. 

  De openingsgoal van Rodri:

  De prachtige 3-0 van Gündogan:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Ben Davies van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 92
  3. tweede helft, minuut 90. Nog geen 4-0. Sterling doet alles goed in de zestien, enkel het schot is niet goed gemikt. Geen 4-0 voorlopig. .
  4. tweede helft, minuut 85. Het antwoord is neen, want Foden werkt de bal weg met zijn hoofd. .
  5. tweede helft, minuut 84. Tottenham versiert zowaar nog een hoekschop. Doen de bezoekers er ook iets mee? .
  6. tweede helft, minuut 81. Heerlijke dribbel van Bale. Ederson moet zijn handschoenen toch nog een keer vuilmaken na een klasseflits van Bale. Het schot van de Welshman was te centraal, maar de dribbel was heerlijk. .
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Gabriel Jesus eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Son kermt het uit van de pijn na een tikje van Cancelo. De Spanjaard mag blij zijn dat hij er zonder kaart vanaf komt. .
  9. tweede helft, minuut 77. Dier pakt de derde gele kaart in de wedstrijd na een trekfout op Jesus. Het verschil in kwaliteit is enorm vanavond. .
  10. Gele kaart voor Eric Dier van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 77
  11. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier op de klok. De vraag is alleen hoeveel goals City nog kan maken, want Tottenham kwam al een tijd niet meer in de buurt van Ederson. .
  12. tweede helft, minuut 73. Ook de wedstrijd van Lamela zit erop, hij wordt vervangen door Bale. Kan die nog iets doen in het slotkwartier? .
  13. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Gareth Bale erin, Erik Lamela eruit
  14. tweede helft, minuut 70. Zowaar een doelpoging van Tottenham, maar Ederson laat zich niet verrassen. .
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Manchester City, Ferrán Torres erin, Ilkay Gündogan eruit
  16. Exit Gündogan. Doelpuntenmaker Gündogan gaat erbij zitten met een probleem aan zijn lies. De Duitser hinkt van het veld en wordt vervangen door Torres. . tweede helft, minuut 68.