• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manchester United blameert zich tegen Sheffield en is koppositie kwijt

  1. 45+2' - Geel - Axel Tuanzebe
  2. 40' - Geel - John Lundstram
  3. 23' - Doelpunt - Kean Bryan (0 - 1)
  1. 83' - Verv. Axel Tuanzebe door Donny van de Beek
  2. 82' - Verv. Alex Telles door Luke Shaw
  3. 80' - Verv. David McGoldrick door Rhian Brewster
  4. 74' - Doelpunt - Oliver Burke (1 - 2)
  5. 70' - Verv. Billy Sharp door Oliver Burke
  6. 66' - Verv. Mason Greenwood door Edinson Cavani
  7. 64' - Doelpunt - Harry Maguire (1 - 1)
  8. 53' - Verv. Kean Bryan door Jayden Bogle
  23'Kean Bryan0 - 1
  74'Oliver Burke1 - 2

  Sheffield United heeft voor dé stunt van dit seizoen in de Premier League gezorgd. De rode lantaarn in Engeland behaalde zijn 2e zege van het seizoen, zowaar op het veld van Manchester United. United moet door die nederlaag het stokje bovenaan doorgeven aan Manchester City.

  Wordt dit de avond waar ze bij Manchester United op het einde van het seizoen op terugkijken en zeggen: daar hebben we het laten liggen? United zal er in ieder geval niet op gerekend hebben om tegen Sheffield United, dat amper 5 punten wist te behalen in zijn eerste 19 matchen, onderuit te gaan.

   

  Frustratie voerde de boventoon bij United, eerst omdat ze vonden dat de wapperende De Gea gehinderd werd bij het openingsdoelpunt van Bryan en daarna omdat de gelijkmaker van Martial werd afgekeurd voor een voorafgaande fout van Maguire.

   

  Diezelfde Maguire zou na de rust zelf dan de 1-1 in doel buffelen, maar dat was niet het sein voor de ommekeer. Integendeel, Burke strafte getalm in de United-defensie af met een lage schuiver.

   

  United blijft door die nederlaag op de 2e plaats hangen, op 1 punt van Manchester City, dat bovendien een match minder heeft gespeeld.

  Fase per fase