• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De topper tussen Liverpool en Manchester United baart een muis

  1. 33' - Geel - Xherdan Shaqiri
  1. 90+4' - Geel - Marcus Rashford
  2. 89' - Verv. Bruno Fernandes door Mason Greenwood
  3. 89' - Verv. Georginio Wijnaldum door James Milner
  4. 85' - Verv. Roberto Firmino door Divock Origi
  5. 76' - Verv. Xherdan Shaqiri door Curtis Jones
  6. 66' - Geel - Fabinho
  7. 61' - Verv. Anthony Martial door Edinson Cavani

  Liverpool en Manchester United hebben de voetballiefhebbers niet verwend. Een gesloten topper op Anfield eindigde op 0-0. Divock Origi viel in de slotfase in bij Liverpool, dat op 3 punten blijft van leider Manchester United.

  Liverpool - Manchester United in een notendop:

  Sleutelmoment: Dik een kwartier voor tijd belandt een mooi uitgespeelde aanval voor de voeten van Bruno Fernandes. De Portugees besluit op Alisson en ontzegt de voetballiefhebber zo een goal en een zinderend slotkwartier in deze topper.  

   

  Man van de wedstrijd: Geen echte uitblinker vandaag, al verdiende Thiago Alcantara wel een eervolle vermelding. Door blessures kon de middenvelder zijn stempel nog niet echt drukken in Engeland, maar vandaag – tijdens zijn eerste wedstrijd in de basis op Anfield – toonde hij zijn waarde. Met talloze nuttige balrecuperaties en sluwe passjes tot gevolg. 

   

  Opvallende statistiek: Liverpool slaagt er voor de derde match op rij niet in om te scoren in de Premier League. We moeten al teruggaan naar maart 2005 om uit te komen bij de vorige keer dat dit het geval was. 

  Intense match zonder veel echte kansen

  Liverpool begon het gretigst aan deze kraker. Dat leidde al snel tot een kans voor Robertson, die besloot in het zijnet. Daarna was er aanhoudende druk van de thuisploeg, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Firmino plaatste de beste naast de kooi van De Gea. 

   

  De zo kenmerkende spelintensiteit was dus alweer aanwezig bij Liverpool, maar United – dat vooral bijzonder alert en compact stond te verdedigen - knokte zich gaandeweg toch steeds beter in de match. Fernandes krulde een vrije trap centimeters naast.

   

  De tweede helft begon min of meer zoals de eerste. Liverpool was opnieuw het meest aan de bal, maar vond moeilijk een gaatje in de door Solskjaer opgezette organisatie. 

   

  Het wedstrijdniveau zakte hierdoor wat weg. Dik een kwartier voor tijd was daar dan plots een grote kans voor Fernandes, maar het Portugese fenomeen vond van dichtbij Alisson op zijn weg. 

   

  Even later trapte Thiago van ver, maar ook De Gea pakte uit met een knappe parade. In de slotfase mocht Origi dan nog even opdraven, maar ook dat leverde niets meer op. Zo bleef het bij 0-0. 

   

  Door dit al bij al magere gelijkspel blijft Manchester United aan de leiding in de Premier League. Liverpool blijft hangen op plaats 3. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Marcus Rashford van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 93. Einde wedstrijd. De tweede helft was minder dan de eerste. Fernandes tekende voor de beste kans, al had Liverpool ook na rust het meeste balbezit. Met dit punt zal voor Machester United tevreden zijn, dat zo aan de leiding blijft in de Premier League. .
  4. tweede helft, minuut 92. Blessuretijd. De extra tijd loopt. Krijgen we nog een doelpunt op Anfield?  .
  5. tweede helft, minuut 90. De jongste minuten lijkt de schwung wat weg uit de match. Beide ploegen staan dit seizoen echter wel bekend om hun late doelpunten, dus het blijft spannend.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester United, Mason Greenwood erin, Bruno Fernandes eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Liverpool, James Milner erin, Georginio Wijnaldum eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Divock Origi krijgt zijn kans. Wat kan hij nog?  .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Roberto Firmino eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Nog vijf minuten. Krijgen we nog een winnaar op Anfield?  .
  11. tweede helft, minuut 78. Thiago! Thiago Alcantara kan aanleggen en doet dat in stijl. De Gea zweeft de bal secuur uit zijn goal. Een doelpunt lijkt steeds meer in de lucht te hangen.  .
  12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Liverpool, Curtis Jones erin, Xherdan Shaqiri eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Fernandes doet het niet! Grote kans voor de bezoekers. Een perfect uitgesponnen aan val belandt uiteindelijk voor de voeten van Ferandes, die van dichtbij op Alisson besluit.  .
  14. tweede helft, minuut 71. Nog 20 minuten. We zijn ondertussen minuut 70 voorbij. Beide ploegen kunnen zeker nog winnen. Een voorspelling doen blijft moeilijk. Grote kansen bleven de jongste minuten uit, maar de intensiteit blijft bijzonder hoog.  .
  15. Gele kaart voor Fabinho van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 66
  16. tweede helft, minuut 65. Alisson alert. Bruno Fernandes krijgt tot zijn eigen verbazing veel ruimte en besluit dan maar te trappen. Een venijnig botsende bal belandt zo in de handen van Alisson. Een schot tussen de palen voor de bezoekers.  .
  17. tweede helft, minuut 63. Salah naast . Nieuw gevaar in de zestien van ManU. Dit keer is het Salah die kan trappen, maar via een verdediger gaat de bal naast.  .
  18. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Manchester United, Edinson Cavani erin, Anthony Martial eruit
  19. tweede helft, minuut 58. Firmino net niet! Een zoveelste run van Robertson leidt tot een scherpe voorzet van de Schot. Firmino is net niet alert genoeg om de bal aan de tweede paal binnen te werken. Goeie mogelijkheid voor de thuisploeg.  .
  20. tweede helft, minuut 55. Zelfde spelbeeld. Na goed 10 minuten in de tweede helft kunnen we zeggen dat het spelbeeld voorlopig niet is veranderd in vergelijking met de eerste. Liverpool blijft het meest aan de bal en gaat op zoek naar de openingsgoal, ManU verdedigt uitstekend en wacht geduldig af op het juiste moment om toe te slaan.   .