Assist van De Bruyne brengt City in het spoor van Liverpool

  1. 44' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 0)
  1. 90+2' - Gemiste strafschop - Raheem Sterling
  2. 86' - Verv. Leandro Trossard door Reda Khadra
  3. 82' - Verv. Phil Foden door Raheem Sterling
  4. 77' - Geel - Adam Webster
  5. 68' - Verv. Davy Pröpper door Solly March
  6. 68' - Verv. Percy Tau door Neal Maupay
  7. 67' - Verv. Riyad Mahrez door Gabriel Jesus
  8. 62' - Geel - Joël Veltman
  44'Phil Foden1 - 0

  Manchester City sluipt stilaan naar de top van de Premier League. Tegen Brighton nam Foden de enige goal voor zijn rekening, op aangeven van dirigent De Bruyne.

  City stond nog 2 matchen in het krijt door coronabesmettingen op leider United en Liverpool (2e in de stand). 

   

  Tegen Brighton maakte vooral De Bruyne jacht op de openingsgoal. Tot 3 keer toe versierde hij een kans, maar bijna telkens vanuit een (te) scherpe hoek.

   

  Net voor de rust was het dan toch prijs. De Bruyne stak de bal door naar Foden, die in de linkerhoek binnentrapte. De doelwachter had geen schijn van kans. Assist nummer 9 voor de Bruyne in de Premier League dit seizoen. Alleen Kane doet beter met 11 assists.

   

  In de extra tijd kreeg invaller Sterling nog de kans op de 2-0 na een strafschopfout op De Bruyne. Sterling trapte vanaf 11 meter evenwel hoog over.

   

  Bij Brighton maakte Percy Tau (ex-Anderlecht en ex-Club) zijn debuut in de Premier League. Leandro Trossard liet zich ook opmerken met een paar heerlijke voorzetten en een kansje in de 1e helft.

  Dankzij de 1-0-zege komt City tot op 1 punt van Liverpool en 4 punten van leider United. Beide teams hebben wel 1 match meer gespeeld dan De Bruyne en co.

  Bekijk de goal van City en de assist van De Bruyne

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Raheem Sterling van Manchester City.
  3. tweede helft, minuut 92. Sterling trapt torenhoog over. Wat een miskleun van een strafschop van Sterling. De invaller trapt de bal bijna uit het stadion. .
  4. tweede helft, minuut 91. Strafschop na fout op de Bruyne. Bij een terugspeelbal probeert De Bruyne de bal af te snoepen. Doelman Sanchez wil de aalvlugge Rode Duivel afstoppen, maar doet dat foutief. .
  5. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra speeltijd. .
  6. tweede helft, minuut 87. Bij winst nestelt City zich in het spoor van Liverpool. Op 4 punten van leider United, maar City heeft 1 match minder gespeeld. .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Reda Khadra erin, Leandro Trossard eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Einde wedstrijd Trossard. Na Tau mag ook Trossard gaan douchen. Onze landgenoot was vooral voor de rust bedrijvig met een kansje. .
  9. tweede helft, minuut 82. Het is doelpuntenmaker Foden die naar de kant moet voor Sterling. Kan hij de boel nog eens forceren? .
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Phil Foden eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Guardiola geeft een frisse kracht Sterling zijn laatste richtlijnen mee. Nog 10 minuten speeltijd. .
  12. Gele kaart voor Adam Webster van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 77
  13. tweede helft, minuut 77. Brighton voert de druk op. Maar wanneer Gündogan zich in een verdedigende rol werpt, is de aanval afgelopen. .
  14. tweede helft, minuut 73. De tijd tikt weg en City speelt op balbezit. Wanneer Trossard countert, zit De Bruyne hem meteen op de hielen. .
  15. tweede helft, minuut 71. Het is plots gestopt met doelkansen regenen. Brighton sluipt wel op kousenvoeten richting het doel van Ederson. City kan maar beter op zijn hoede zijn. .
  16. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Solly March erin, Davy Pröpper eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Neal Maupay erin, Percy Tau eruit
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Riyad Mahrez eruit
  19. tweede helft, minuut 67. Voor Percy Tau zit zijn debuut in de Premier League er ondertussen al op. Met zijn geliefkoosde versnellingen pakte hij vooral in de 1e helft uit. In de 2e helft viel Tau wat minder op. .
  20. tweede helft, minuut 63. Brighton-doelman redt 2 keer. Eerst laat hij een trap van Cancelo op zijn vuisten sterven. Net daarna brengt hij redding op een schot van De Bruyne. .