Pover Everton begint 2021 met valse noot na thuisnederlaag tegen West Ham

vr 1 januari 2021 20:22
    1. 73' - Verv. Pablo Fornals door Manuel Lanzini
    Premier League - speeldag 17 - 01/01/21 - 18:31

In de Premier League heeft Everton de kans gemist om tot op één punt te naderen van stadsrivaal en leider Liverpool. De ploeg van coach Carlo Ancelotti gaf niet thuis op de eerste afspraak van het jaar en verloor in eigen huis met 0-1 van West Ham.

Dat Everton de kans had om naar de 2e plaats te wippen in de stand was er niet aan te zien tegen West Ham. In een ondermaatse 1e helft kon enkel Bernard voor gevaar zorgen. West Ham-keeper Randolph was paraat op een poging van Bernard.

Ook de 2e helft bracht weinig beterschap. De zoutloze partij leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Soucek enkele minuten voor tijd raak trof voor de bezoekers. De Tsjech zette z'n voet tegen een schot van buiten de zestien en devieerde zo de bal in doel.

Dankzij de zege komt West Ham in een pelotonnetje van liefst 6 ploegen met 26 punten terecht. Voor Everton is de 3e thuisnederlaag van het seizoen erg zuur, want de Toffees laten de kans liggen om zich op één punt van Liverpool te nestelen.

90+2'
    Manuel Lanzini (West Ham United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+1'

89'
    James Rodríguez (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    86'
    Aaron Cresswell (West Ham United) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    86'
    Redding van Jordan Pickford (Everton), die de bal al duikend kan pareren.
    86'
    Tomáš Soucek (West Ham United) haalt uit met zijn rechter...
    85'
    Richarlison (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Angelo Ogbonna (West Ham United).
    81'
    Yerry Mina (Everton) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    80'
    Tomáš Soucek (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Richarlison (Everton).
    79'
    André Gomes (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    77'
    West Ham United krijgt een vrije trap. Tom Davies (Everton) haalde een tegenstander onderuit.
    75'
    Tom Davies (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    75'
    Said Benrahma (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tom Davies (Everton).
    73'
    73'
    Abdoulaye Doucouré (Everton) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    72'
    Jarrod Bowen (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Richarlison (Everton).