Kevin De Bruyne dirigeert Manchester City naar glansrijke zege op Chelsea

  1. 45+1' - Geel - Christian Pulisic
  2. 34' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (0 - 3)
  3. 21' - Doelpunt - Phil Foden (0 - 2)
  4. 18' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Callum Hudson-Odoi (1 - 3)
  2. 90' - Geel - Bernardo Silva
  3. 86' - Verv. Phil Foden door Riyad Mahrez
  4. 86' - Verv. Kevin De Bruyne door Sergio Agüero
  5. 77' - Verv. Mateo Kovacic door Kai Havertz
  6. 75' - Verv. Ilkay Gündogan door Fernandinho
  7. 71' - Geel - Mateo Kovacic
  8. 64' - Verv. N'Golo Kanté door Billy Gilmour
  9. 64' - Verv. Hakim Ziyech door Callum Hudson-Odoi
  10. 53' - Geel - N'Golo Kanté

  Manchester City heeft 2021 ingezet met een klinkende overwinning in de topper tegen Chelsea: 1-3. Kevin De Bruyne blonk uit bij de bezoekers met een goal en een assist.

  Het journaal 19u met o.a. een scorende De Bruyne voor Manchester City tegen Chelsea

  Beide teams betraden met twijfels de arena, want Chelsea had 3 van zijn laatste 5 wedstrijden verloren en Manchester City werd in de aanloop naar de match geteisterd door een corona-uitbraak. De bezoekers misten daardoor onder meer Ederson, Walker en Jesus.

   

  Toch leek vooral Chelsea de zieke ploeg op het veld, want de thuisploeg werd zeker in de 1e helft overklast door een gretig Manchester City, dat na een voorzicht openingskwartier het gaspedaal vol indrukte.

   

  Chelsea zag sterretjes en incasseerde in enkele dolle minuten twee goals: Gündogan haalde na een fraaie pirouette de trekker over en Foden verzilverde een assist van regisseur De Bruyne.

   

  Manchester City toonde geen medelijden met een zieltogend Chelsea, dat blij mocht zijn dat de bezoekers er voor de rust maar eentje meer bijdeden. Na een schot van Sterling op het kader schoof De Bruyne de rebound binnen: 0-3.

   

  Na de koffie zetten De Bruyne en co de spaarmodusknop aan, maar Chelsea wist zich geen raad met het balbezit en bovendien bleef City in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg. Zo voorkwam Mendy de 0-4 van Rodri met een prima parade.

   

  In de slotfase kon invaller Hudson-Odoi toch nog milderen voor Chelsea, maar zijn 1-3 was niet meer dan een pleister op een houten been.

  De doelpunten van Manchester City:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Het doelpunt van Hudson-Odoi is meteen het einde van een wedstrijd die er nooit écht een was. Manchester City overklaste de thuisploeg, met Kevin De Bruyne als uitblinker. De Rode Duivel was goed voor een goal en een assist. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Callum Hudson-Odoi van Chelsea. 1, 3.
  4. tweede helft, minuut 92. Chelsea prikt nog tegen. In de extra tijd kan Chelsea toch nog de eer redden. Hudson-Odoi glijdt aan de tweede paal de 1-3 binnen, al is die goal voor de thuisploeg niet meer dan een pleister op een houten been. .
  5. Gele kaart voor Bernardo Silva van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 88. Gênant moment voor Werner. Timo Werner heeft deze wedstrijd nog geen deuk in een pakje boter getrapt en haalt zich nu helemaal de hoon van de supporters op de hals door bij een corner domweg tegen de hoekschopvlag te schoppen. .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Phil Foden eruit
  8. tweede helft, minuut 86. De Bruyne gewisseld. Voor zover daar sprake van kan zijn in een leeg stadion krijgt Kevin De Bruyne een applauswissel van Guardiola. Agüero mag de match volmaken. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Kevin De Bruyne eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Havertz probeert een gaatje te zoeken in de City-verdediging, maar slaagt daar niet in. Het schot van de Duitser wordt afgeblokt. .
  11. tweede helft, minuut 83. De bal ligt eigenlijk beter voor een linksvoetige, maar Kevin De Bruyne neemt toch een vrije trap voor zijn rekening van net buiten de zestien. Zijn vlottende bal waait naast. .
  12. tweede helft, minuut 78. Kopbal Pulisic. We noteren nog eens een kansje van Chelsea. Pulisic klimt het hoogst bij een voorzet van Hudson-Odoi, maar krijgt zijn kopbal niet binnen het kader. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Chelsea, Kai Havertz erin, Mateo Kovacic eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Exit Kovacic. 77 minuten heeft de lijdensweg van Mateo Kovacic geduurd. De Kroaat wordt eindelijk gewisseld na een dramatische wedstrijd. Kai Havertz mag de wedstrijd volmaken. Kan de topaankoop van Chelsea nog een flits van zijn klasse laten zien in het slot? .
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Manchester City, Fernandinho erin, Ilkay Gündogan eruit
  16. tweede helft, minuut 74. Ook Guardiola voert een eerste wissel door. Doelpuntenmaker Gündogan mag gaan rusten en staat zijn plaats af aan Fernandinho. .
  17. Gele kaart voor Mateo Kovacic van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 71
  18. tweede helft, minuut 71. Kovacic pakt De Bruyne aan. Kovacic krijgt geen poot aan de grond deze wedstrijd en plant zijn studs dan maar eens op de enkel van Kevin De Bruyne, die met een flinke schreeuw tegen de grond gaat. Geel voor de Kroaat en de schade bij de Rode Duivel lijkt mee te vallen. .
  19. tweede helft, minuut 70.