Benteke snoept met Crystal Palace punten af van Leicester

  1. 84' - Verv. Jeffrey Schlupp door Jordan Ayew
  2. 83' - Doelpunt - Harvey Barnes (1 - 1)
  3. 74' - Verv. Jairo Riedewald door James McArthur
  4. 72' - Verv. Kelechi Iheanacho door Demarai Gray
  5. 66' - Verv. Dennis Praet door Jamie Vardy
  6. 58' - Doelpunt - Wilfried Zaha (1 - 0)
  7. 57' - Verv. Hamza Choudhury door Youri Tielemans
  8. 51' - Geel - Hamza Choudhury

  Leicester City heeft 2020 niet kunnen afsluiten met een zege. De nummer 3 uit de Premier League miste een strafschop en kwam op achterstand tegen Crystal Palace. In de slotfase sleepte Barnes nog een punt uit de brand met de gelijkmaker.

  Bij Leicester kregen Castagne en Tielemans geen plaats in het basiselftal. Zo moest Praet de Belgische eer hoog houden. De thuisploeg, die na twee zware nederlagen op zoek moest naar eerherstel, rekende als vanouds op Benteke voor de goals. 

   

  Van bij het begin kregen we een zeer potige match. Na goed 10 minuten had Crystal Palace eigenlijk met een mannetje minder moeten doorgaan, maar de elleboogstoot van Milivojevic bleef zonder gevolg. 

  Leicester morst met de kansen

  Op het kwartier werd de doorgebroken Barnes foutief afgestopt in de zestien. Iheanacho, de vervanger van Vardy in de spits, verprutste de opgelegde kans en zag doelman Guaita zijn penalty nog redden. 

   

  Daarna draaiden beide ploegen het gashendel helemaal open en regende het kansen. Praet trapte een van de betere onbesuisd over. Aan de overkant had Townsend altijd moeten scoren, maar hij zette de bal naast. 

   

  Ook Benteke liet zich opmerken, maar zijn kopbal vloog – duidelijk via de hand van verdediger Amartey – over doel. De scheidsrechter zag er geen graten in, en ook de VAR gaf geen krimp. 

   

  Rond het halfuur liet opnieuw Iheanacho een grote kans liggen. Op voorzet van Praet, die zich duidelijk in zijn sas voelde in een vrije rol op het middenveld, kopte de Nigeriaan van erg dichtbij over. 

  Palace profiteert

  Ook daarna konden Praet en co het overwicht niet omzetten in een voorsprong. Even voor het uur mocht Youri Tielemans dan zijn opwachting maken op het veld.  Vrijwel meteen daarna stond het dan plots 1-0. Zaha zette zelf een counter op en werkte die even later gedecideerd af in de korte hoek. 

   

  Vardy werd daarop tussen de lijnen gedropt. Praet was het kind van de rekening. De intensiteit, die zeer noemenswaardig was in de eerste helft, zakte echter steeds verder weg.  De bezoekers behielden de bal, maar misten creativiteit in de zone van de waarheid. 

  Gelijkmaker komt te laat

  Tot een sterk spelende Barnes zijn match in de slotfase bekroonde met een knappe goal. Met een lage schuiver maakte hij er 1-1 van.  

   

  Daardoor kregen we nog een zeer opwindende slotfase. Beide ploegen gingen duidelijk voor de overwinning. Benteke kopte nog in de handen van Schmeichel, maar een doelpunt kwam er niet meer. 

   

  Leicester laat door dit gelijkspel een voorlopige tweede plaats liggen en moet mogelijk nog voor het einde van 2020 een plaats prijsgeven in de stand.

  De openingsgoal van Zaha

  De gelijkmaker van Barnes

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Na de gelijkmaker van Barnes gingen beide ploegen nog vol voor de overwinning. Leicester was er nog het dichtste bij, maar Barnes en Gray lieten de kansen liggen. Zo eindigt deze wedstrijd enigszins onverwacht op een gelijkspel. De kampioen van 2016 laat zo een tweede plaats in de stand liggen en sluit een goed jaar af met een gelijkspel.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Gray over! Invaller Gray maakt zich op voor een vrije trap. Zijn poging gaat een goede meter over. Komt er nog een mogelijkheid?  .
  4. tweede helft, minuut 89. Benteke, die weinig zichtbaar was in de tweede helft, duikt plots op voor de goal. Zijn kopbal is te zwak om Schmeichel te kunnen verontrusten.  .
  5. tweede helft, minuut 87. Barnes over. Barnes staat na zijn doelpunt te blinken in zijn vel. Hij probeert het opnieuw vanop afstand, deze keer zonder succes.  .
  6. tweede helft, minuut 85. 5 minuten op de klok. Leicester lijkt volop door te duwen na de plotse gelijkmaker. Kunnen ze de zege nog over de streep trekken?  .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Crystal Palace, Jordan Ayew erin, Jeffrey Schlupp eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Daar is gelijkmaker! En plots staat het dan toch 1-1. De sterk spelende Barnes trapt vol overtuiging de gelijkmaker tegen het net. Knappe goal van de back.  .
  9. tweede helft, minuut 83.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Harvey Barnes van Leicester City. 1, 1.
  11. tweede helft, minuut 80. Invaller Tielemans ziet zijn corner veel te ver wegwaaien. Wat kan Leicester nog?  .
  12. tweede helft, minuut 78. Tielemans probeert Vardy weg te sturen, maar die kan de actie niet verderzetten. De herhaling maakt duidelijk dat hij een vinger van verdediger Kouyaté recht in zijn oog kreeg en daarom even zijn zicht opnieuw scherp moet stellen.  .
  13. tweede helft, minuut 76. Invaller Gray, die pas voor de eerste keer dit seizoen op het veld staat in de Premier League, pakt uit met een voorzet, maar de bal waait ver over. Tekenend voor de jongste minuten bij Leicester. Zonder Praet lijkt het team niet in staat om voor gevaar te zorgen in de zone van de waarheid.  .
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Crystal Palace, James McArthur erin, Jairo Riedewald eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Leicester City, Demarai Gray erin, Kelechi Iheanacho eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Nog twintig minuten . De tweede helft kan voorlopig niet tippen aan de eerste. Het tempo zakte meteen na rust duidelijk weg en ook het doelpunt kon deze tendens niet keren. Bij Crystal Palace zien ze het natuurlijk graag gebeuren. Kan Leicester zich toch nog richting een goal voetballen in het slot?  .
  17. tweede helft, minuut 67. Leicester moet scoren en dus wordt er gekeken naar Vardy. De Engelse cultspits komt in de plaats van Dennis Praet. De bezoekers gaan het dus doen met twee spitsen. Pakt de gok van coach Brendan Rodgers goed uit?  .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Leicester City, Jamie Vardy erin, Dennis Praet eruit
  19. tweede helft, minuut 60. Leicester leek een uur lang de betere ploeg. Maar net op het moment dat het tempo wat leek te gaan zakken, scoorde Zaha. De spits bekroont zijn 200ste wedstrijd voor Crystal Palace dus met een goal. Hoe gaat Leicester om met deze verrassende achterstand?  .
  20. tweede helft, minuut 58.