• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Plannetje van Mourinho draait slecht uit tegen Wolverhampton

  1. 45+1' - Geel - Harry Winks
  2. 1' - Doelpunt - Tanguy N'Dombele (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Daniel Podence door Vítor Ferreira
  2. 86' - Doelpunt - Romain Saïss (1 - 1)
  3. 84' - Verv. João Moutinho door Owen Otasowie
  4. 83' - Verv. Son Heung-Min door Erik Lamela
  5. 75' - Verv. Marçal door Rayan Aït-Nouri
  6. 70' - Verv. Tanguy N'Dombele door Moussa Sissoko
  7. 70' - Geel - Nélson Semedo
  8. 69' - Geel - Marçal
  9. 63' - Verv. Sergio Reguilón door Steven Bergwijn
  10. 58' - Geel - Conor Coady
  11. 46' - Geel - Daniel Podence

  Tottenham is na twee nederlagen ook niet voorbij Wolverhampton geraakt. Tottenham scoorde al na 57 seconden en leunde daarna rustig achterover
  in zijn defensieve zetel, maar het harde werk van de thuisploeg werd beloond in minuut 86. Toby Alderweireld bleef de hele match op de bank, Leander Dendoncker is nog altijd geblesseerd. 

  José Mourinho had Wolverhampton na 57 seconden waar hij ze hebben wou. Bij de eerste corner van de match kreeg de thuisploeg de bal niet goed weg. De bal kwam voor de voet van Ndombele en Patricio zag het afstandsschot te laat komen (zie video). De 0-1 was de vroegste goal in de Premier League sinds 2016.

   

  Ndombele toonde zich ook daarna. Hij zette zich erg sterk door en zo brak Tottenham drie tegen twee verdedigers uit. Alleen koos Ndombele voor Reguilon in plaats van Kane om af te werken. Geen logische keuze. Voor het overige was de prestatie van Tottenham teleurstellend. 

   

  Wolvenhampton – met 7 Portugezen in de basis door onder meer de blessures van basisspelers Dendoncker, Boly en Jimenez – nam de hele wedstrijd het initiatief, maar grote kansen creëren en afwerken was het probleem.

   

  Op een standaardsituatie kan natuurlijk wel altijd iets uit de lucht vallen en dat gebeurde ook. Verdediger Saïss kopte in de slotfase een corner knap binnen aan de eerste paal. Een meer dan verdiende gelijkmaker, die veel vroeger had moeten vallen om de wedstrijd aantrekkelijker te maken. 

   

  Na de 1-1 probeerden beide teams nog te winnen. De jonge spits Silva kwam nog het dichtste bij de goal van de zege, maar de score veranderde niet meer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Laatste fluitsignaal. Tottenham kan opnieuw niet winnen. Het krijgt in de slotfase nog het deksel op de neus. Het plannetje van Mourinho na de openingsgoal na 57 seconden draait slecht uit. .
  3. tweede helft, minuut 97. Bijna slikt Tottenham nog de 2-1. Neto heeft nog energie over voor een indrukwekkende sprint en zet scherp voor, maar Lloris doet zijn werk. De gelijkmaker heeft een energiestoot aan de partij gegeven. Beide ploegen kunnen nog scoren. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Vítor Ferreira erin, Daniel Podence eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Zes extra minuten. Tottenham is nu natuurlijk wakker. Het is van tactiek veranderd en toont eindelijk duidelijke aanvallende intenties. Ze krijgen nog 6 extra minuten.  .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Romain Saïss van Wolverhampton Wanderers. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 86. Daar is de 1-1. Tottenham heeft een probleem. Saïss kopt een corner knap binnen aan de eerste paal. De gelijkmaker is meer dan verdiend. De thuisploeg wordt beloond voor al zijn initiatief. Voor Tottenham is er nog maar weinig tijd om te reageren. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Owen Otasowie erin, João Moutinho eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Erik Lamela erin, Son Heung-Min eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Een slordigheid van Son bij het uitvoetballen breekt zijn ploeg bijna zuur op. Neves pikt de bal op en haalt meteen uit. Lloris moet helemaal naar de hoek van zijn doel schuiven om de 1-1 te vermijden. .
  11. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Rayan Aït-Nouri erin, Marçal eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Dan toch einde wedstrijd voor Marçal. Een jonge Fransman van 19 jaar, Aït Nouri, komt hem vervangen. Wolverhampton moet zich toch zorgen maken over het feit dat het (zonder Jimenez) zo weinig gevaarlijk is voor doel. .
  13. tweede helft, minuut 74. Het spel lag even stil omdat Wolverhampton-verdediger Marçal bleef liggen in het gras, maar het lijkt nu toch dat hij verder kan. .
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Moussa Sissoko erin, Tanguy N'Dombele eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Sissoko is de tweede invaller van Mourinho. Hij komt Ndombele vervagen, die goed speelde, maar erg vaak gewisseld wordt door Mourinho. Misschien was zijn energietank leeg. .
  16. Gele kaart voor Nélson Semedo van Wolverhampton Wanderers tijdens tweede helft, minuut 70
  17. Gele kaart voor Marçal van Wolverhampton Wanderers tijdens tweede helft, minuut 69
  18. tweede helft, minuut 66. Ook een schot van Neves is net niet de 1-1. Wolverhampton heeft wel de verdienste het te blijven proberen. Een gelijkmaker zou al veel langer heel erg verdiend zijn. .
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Steven Bergwijn erin, Sergio Reguilón eruit