• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manchester City monopoliseert de bal en schrijft logische driepunter bij

  1. 34' - Geel - Rodri
  2. 14' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Ilkay Gündogan door Phil Foden
  2. 88' - Geel - João Cancelo
  3. 82' - Verv. Miguel Almirón door Dwight Gayle
  4. 80' - Geel - Fabian Schär
  5. 77' - Verv. Ferrán Torres door Sergio Agüero
  6. 71' - Verv. Joelinton door Andy Carroll
  7. 66' - Verv. Matt Ritchie door Jamal Lewis
  8. 64' - Geel - Matt Ritchie
  9. 57' - Verv. Rodri door Fernandinho
  10. 55' - Doelpunt - Ferrán Torres (2 - 0)

  In de Premier League heeft Manchester City eenvoudig de drie punten gepakt tegen Newcastle. Dankzij een 2-0-overwinning behoudt City de voeling met de top 4.

  Het water viel met bakken uit de hemel in Manchester en ook de wind speelde mee in het Etihad Stadium, maar de weersomstandigheden verhinderden niet dat de thuisploeg heer en meester was tegen Newcastle.

   

  De bezoekers leken het belangrijker te vinden om geen goal tegen te krijgen dan om er zelf eentje te maken en gaven 76% van het balbezit aan City. Dat dat niet de juiste tactiek was, bleek al na een klein kwartiertje, toen Gündogan van dichtbij de 1-0 kon binnen prikken.

   

  Hoewel City voortdurend de bal had, was het wachten tot na de rust op een tweede doelpunt. Na tien minuten in de tweede helft zorgde Torres voor de veilige 2-0. Ondanks een handvol mogelijkheden in het vervolg van de wedstrijd bleef het bij die stand.

   

  Dankzij de zege naderen Kevin De Bruyne en co weer wat op Leicester en stadsrivaal Manchester United, die eerder op de dag 2-2 gelijkspeelden.

  Het doelpunt van Gündogan:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Het zit erop in een uitgeregend Manchester. City houdt de drie punten thuis met een 2-0-zege, Newcastle mag tevreden zijn dat het maar bij twee doelpunten bleef. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Ilkay Gündogan eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Doelpuntenmaker Gündogan wordt naar de kant gehaald. Een applausvervanging is het, want er is immers niemand om te applaudisseren. Phil Foden krijgt nog enkele minuutjes. .
  5. Gele kaart voor João Cancelo van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 88. Geel voor Cancelo. Cancelo solliciteert nadrukkelijk naar een gele kaart met een stevige tackle op Carroll. De Portugees wordt door ref Marriner op zijn wenken bediend. .
  7. tweede helft, minuut 85. Agüero wil penalty. Darlow lijkt Agüero te raken in de zestien en de Argentijn claimt een penalty. Moeilijk te zeggen of het daadwerkelijk een fout was, maar het was sowieso buitenspel, dus die discussie is overbodig. .
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Newcastle United, Dwight Gayle erin, Miguel Almirón eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Bijna Agüero. Een uitstekende kaats van De Bruyne lanceert Cancelo op rechts, die met zijn voorzet Agüero zoekt en vindt aan de tweede paal. Darlow houdt de Argentijn van de 3-0. .
  10. Gele kaart voor Fabian Schär van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 80
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Ferrán Torres eruit
  12. tweede helft, minuut 76. City domineert en heeft nu al genoeg mogelijkheden gehad om er 3-0 van te maken. Toch wil de bal er maar niet in. In de zone van de waarheid mag het toch wat meer zijn. Misschien kan Agüero daarvoor zorgen? De Argentijn maakt zich op om in te vallen. .
  13. tweede helft, minuut 72. Torres breekt uit. Torres wordt gelanceerd en de vlag blijft beneden, maar de Spanjaard krijgt de bal niet voorbij Darlow. Het feestje zou sowieso niet doorgegaan zijn, want de Spanjaard vertrok vanuit buitenspel. .
  14. tweede helft, minuut 71. Intussen is Joelinton uit zijn lijden verlost. Zijn vervanger luistert naar de naam Andy Carroll. .
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Newcastle United, Andy Carroll erin, Joelinton eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Cancelo is wellicht de bedrijvigste City-speler vanavond. De Portugees verstuurt nog maar eens een pass richting zestien, de Newcastle-defensie ruimt op. .
  17. tweede helft, minuut 68. Net als in de 1e helft is Joelinton weer geveld met rugpijn. Wordt de aanvaller nog eens opgelapt? .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Newcastle United, Jamal Lewis erin, Matt Ritchie eruit
  19. Gele kaart voor Matt Ritchie van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 64