• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dubbele assist De Bruyne en hattrick Mahrez: City pakt nog eens stevig uit

  1. 41' - Doelpunt - Benjamin Mendy (3 - 0)
  2. 22' - Doelpunt - Riyad Mahrez (2 - 0)
  3. 6' - Doelpunt - Riyad Mahrez (1 - 0)
  1. 81' - Verv. Ashley Barnes door Matej Vydra
  2. 70' - Verv. Rúben Dias door Eric García
  3. 69' - Doelpunt - Riyad Mahrez (5 - 0)
  4. 67' - Verv. Chris Wood door Erik Pieters
  5. 67' - Verv. Ferrán Torres door Phil Foden
  6. 66' - Doelpunt - Ferrán Torres (4 - 0)

  In de Champions League kreeg Kevin De Bruyne nog rust, maar Guardiola gooide de Rode Duivel wel tussen de lijnen in de Premier League. Met 2 assists had hij zijn aandeel in de 5-0-zege tegen Burnley.

  De Bruyne krikt z'n statistieken weer wat op

  Dat de wedstrijd zou eindigen op een 5-0-forfaitscore hing misschien al een beetje in de lucht. In 2018-2019 ging Burnley zowel in de competitie als de FA Cup met 5-0 onderuit. Ook in het seizoen 2019-2020 werd het 5-0.

   

  Al na 6 minuten gaf De Bruyne een assist op maat tot bij Mahrez, die zijn eerste van de avond scoorde. Nog voor de rust leek Burnley al helemaal uitgeteld. Mahrez verdubbelde de score en De Bruyne bediende ook Mendy bij de 3-0.

   

  Ook na de rust denderde de trein van City door. Ferran Torres pikte zijn goal mee en Mahrez maakte zijn hattrick vol. Voor de Algerijn is het zijn eerste hattrick in het shirt van Manchester City.

   

  City klimt door de zege wat omhoog in het klassement. Het telt nu 15 punten uit 9 wedstrijden en staat achtste op 6 punten van leider Liverpool (dat wel een match meer speelde). Burnley bengelt net boven de gevarenzone met 5 puntjes.

  De hattrick van Mahrez

  Enkele statistieken

  Fase per fase