4. 76' - Geel - Mason Mount
    5. 83' - Verv. Hakim Ziyech door Kai Havertz
    6. 89' - Geel - Sergio Reguilón
    Premier League - speeldag 10 - 29/11/20 - 17:31

Tottenham heeft zich dankzij een gelijkspel tegen Chelsea op gelijke hoogte gehesen van Liverpool in de stand van de Premier League. Voor de rest was er niets om te onthouden van een Londense topper, die zijn naam nooit eer kon aandoen.

Chelsea had vooraf een mooie reden voor een feestje. De Londense derby tegen Tottenham was de 1.000e match sinds Roman Abramovich de club in handen heeft. Alleen moet je met minstens twee zijn om een feestje te bouwen en daar had Mourinho geen zin in tegen zijn ex-ploeg.

Tottenham zou de hele wedstrijd heel strak in de organisatie blijven en Chelsea was niet in staat om die muur te ontmantelen. Het miste de thuisploeg aan tempo en precisie.

In de eerste helft was de beste kans zelfs voor Tottenham, maar Bergwijn schoot over bij een snelle tegenaanval. Werner scoorde wel knap voor Chelsea, maar werd afgefloten.

De tweede helft bracht geen beterschap. Tottenham deed helemaal niets meer. Ziyech, Mount en invaller Giroud kregen nog kansen voor Chelsea, maar de eerste trapte over en de tweede en derde konden Lloris niet kloppen.

90+4'

Laatste fluitsignaal

Tottenham hijst zich naast Liverpool in de stand na een punt tegen Chelsea. Daarmee is alles gezegd, want dit was een match om erg snel te vergeten.

90+2'
    De poging wordt gered door Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), die geen rebound weggeeft.
    90+2'
    Olivier Giroud (Chelsea) haalt uit met zijn linker...
    90+1'
    Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ben Chilwell (Chelsea).
    90+1'

90'
    Kai Havertz (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    89'
    89'
    Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mateo Kovacic (Chelsea).
    88'

Balbezit voor Chelsea

Zowel in de eerste als de tweede helft heeft Chelsea 61 procent balbezit tegenover 39 procent voor Tottenham. De ploeg van Mourinho heeft vooral in deze tweede helft echt wel teleurgesteld.

85'
    De ref grijpt in: Olivier Giroud (Chelsea) deelde een duw uit.
    84'

Net als Lloris net, moet ook Mendy eindelijk nog eens iets doen. Een vervelende voorzet van Son verwerken, met name. De doelman van Chelsea duwt de bal net buiten het bereik van Kane, die voor doel stond te wachten.

83'
    82'
    Harry Kane (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hakim Ziyech (Chelsea).
    82'
    Hakim Ziyech neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    81'

Lloris moet redden

Mount zorgt eindelijk nog eens voor opwinding. Hij trapt van buiten het strafschopgebied en dwingt Lloris tot een zweefduik. Anders was dit de 1-0. Goed schot.