• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea staat na 2 jaar nog eens op kop, maar dat liedje duurt niet lang

  1. 45' - Geel - Jacob Murphy
  2. 39' - Geel - Isaac Hayden
  3. 10' - Own goal - Federico Fernández (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Hakim Ziyech door Olivier Giroud
  2. 82' - Verv. Ben Chilwell door Emerson Palmieri
  3. 76' - Verv. Timo Werner door Callum Hudson-Odoi
  4. 74' - Verv. Allan Saint-Maximin door Andy Carroll
  5. 66' - Verv. Javier Manquillo door Miguel Almirón
  6. 65' - Doelpunt - Tammy Abraham (0 - 2)

  Chelsea heeft op het veld van Newcastle eventjes de macht gegrepen in Engeland. De ploeg uit Londen ging er met de zege aan de haal na een ongelukkige owngoal van Fernandez en een doelpunt van Abraham. Door de drie punten kwam Chelsea aan de leiding in het klassement en dat was al van 2018 geleden.

  Chelsea was al de 7e club die dit seizoen het klassement aanvoerde. Maar lang kon de ploeg van Frank Lampard  niet van de leidersplaats genieten. Na enkele uren wipte Tottenham al opnieuw over zijn stadsgenoot.

   

  Chelsea begon zelf dominant op bezoek bij Newcastle. Onder druk van Chilwell duwde Fernandes al na tien minuten een bal voorbij zijn eigen doelman.  Een mooi cadeau voor Chelsea dat wel naliet om de score verder te doen oplopen. Timo Werner verprutste een aantal mooie kansen. 

   

  Na de rust veerde de thuisploeg even weer op, maar de goal van Abraham na het uur legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Ook Werner scoorde uiteindelijk toch nog, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Het is de derde zege op een rij voor de Londenaars.

  Chelsea werd op weg geholpen door een owngoal van Newcastle

  Het doelpunt van Abraham:

  Fase per fase