Blunder van Kepa en penaltymisser breken Chelsea zuur op tegen Liverpool

  1. 45+1' - Rood - Andreas Christensen
  1. 86' - Verv. Roberto Firmino door Takumi Minamino
  2. 79' - Verv. Jorginho door Ross Barkley
  3. 79' - Verv. Mateo Kovacic door Tammy Abraham
  4. 75' - Gemiste strafschop - Jorginho
  5. 64' - Verv. Naby Keïta door James Milner
  6. 54' - Doelpunt - Sadio Mané (0 - 2)
  7. 50' - Doelpunt - Sadio Mané (0 - 1)
  50'Sadio Mané0 - 1
  54'Sadio Mané0 - 2

  Liverpool heeft de eerste topper in de Premier League naar zijn hand gezet. Sadio Mané scoorde twee keer bij Chelsea: 0-2. Chelsea schoot zichzelf in de voet met een blunder van Kepa en een penaltymisser van Jorginho.

  Chelsea - Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de allerlaatste minuut van de eerste helft hangt Christensen aan de doorgebroken Mane. De Deen lijkt goed weg te komen met geel, maar dat wordt alsnog een rood karton. Vanaf dan stond een rode zege in de sterren geschreven.
  • Man van de match: Dat zal Sadio Mane wel zijn. Met twee snelle treffers in de tweede helft gaf hij de frêle hoop van de Chelsea-fans een fikse knauw. De Senegalees was bij wijlen ongrijpbaar voor Reece James.
  • Opvallend: De laatste speler die rood pakte in een duel tussen Chelsea en Liverpool was... Frank Lampard, vandaag coach van Chelsea.

  Christensen pakt rood vlak voor rust, Mane scoort twee keer vlak erna

  De tweede speeldag in de Premier League leverde al 31 doelpunten op in de eerste 6 wedstrijden. Als de zevende wedstrijd dan een duel is tussen Chelsea en Liverpool, deed dat op voorhand watertanden. Zeker als je weet dat Liverpool in juli de omgekeerde affiche met 5-3 won.

   

  Wie zo’n monsterscore had verwacht, kwam al snel bedrogen uit. Jürgen Klopp en Frank Lampard hadden hun pionnen klaargezet voor een schaakspel en dat levert zelden veel kansen op. We leken met een brilscore de kleedkamers in te trekken tot Christensen de doorgebroken Mane neerhaalde. Rood voor de Deen en Chelsea stond een zware tweede helft te wachten.

   

  Die vrees werd al binnen de 5 minuten bewaarheid. Na de een-twee met Salah schilderde Firmino zijn voorzet feilloos op de knikker van Mane, die de bal netjes in doel deponeerde. Enkele minuten later ging het licht uit bij Kepa. De gecontesteerde Chelsea-doelman trapte de bal pardoes in de voeten van Mane. De Senegalees nam het cadeau dankbaar in ontvangst en maakte er makkelijk 0-2 van.

  Jorginho laat de aansluitingstreffer liggen vanop de stip

  Chelsea leek niet bij machte om de bezoekers het leven zuur te maken en dus leek Liverpool onderweg naar een vlotte zege. Toch schoot het zichzelf nog bijna in de voet wanneer debutant Thiago zijn voetje liet hangen bij Werner. De aansluitingstreffer stond al in potlood op het scorebord, maar uitgerekend strafschopmeester Jorginho trapte zwak op Alisson.

   

  In het absolute slot stond Kepa nog in de weg bij pogingen van Mane en Salah. Zo is 0-2 het eindverdict voor Chelsea, dat zich vooral zal afvragen wat er gebeurd zou zijn als Christensen geen rood had gepakt. Klopp en de zijnen laten het niet aan hun hart komen en beginnen met een 6 op 6 aan hun zoektocht naar een tweede titel op een rij. 

  Bekijk de blunder van Chelsea-doelman Kepa

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Liverpool wint de eerste topper van het seizoen. In de eerste topper van het seizoen trekt Liverpool aan het langste eind. Bij Chelsea pakte Christensen vlak voor rust rood en vlak na de pauze had Liverpool aan 10 minuten genoeg om het verschil te maken. Eindstand: 0-2 na twee treffers van Mane. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Salah op Kepa. Mane dolt wat met zijn tegenstander en bedient Salah in de zestien. Die trapt vol in de buik van Salah en in de rebound kan Wijnaldum niet snel genoeg denken. .
  4. tweede helft, minuut 92. Mane zoekt de hattrick. Mane heeft vanop een meter of 25 alle tijd om aan te leggen. Via een been van Tomori wordt Kepa bijna verrast, maar de Spaanse goalie corrigeert nog en houdt Mane van een derde doelpunt. .
  5. tweede helft, minuut 90. Nog een kleine belegering van Liverpool in de zestien van Chelsea, maar doelpunten lijken er niet meer te zullen vallen.  .
  6. tweede helft, minuut 88. Liverpool lijkt de wedstrijd relatief rustig te gaan uitspelen en dat geeft ons tijd om terug te denken aan de rode kaart van Andreas Christensen. Wat als die niet was gevallen?  .
  7. tweede helft, minuut 87. Salah controleert de pass van Thiago en zwiept die dan meteen buitenkantje links voor doel. Van Dijk controleert met de borst, maar krijgt niet de tijd om ook nog af te drukken.  .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Liverpool, Takumi Minamino erin, Roberto Firmino eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Ook Minamino krijgt nog speelminuten. Hij komt in de plaats van Firmino, die toch een redelijk bleke wedstrijd achter de rug heeft. .
  10. tweede helft, minuut 83. Chelsea is nog niet dood! Abraham wordt gevonden op links en viseert de verste hoek. Alisson gaat goed plat en Werner is er niet op tijd bij om de tweede bal te claimen. .
  11. tweede helft, minuut 82. Salah lanceert Alexander-Arnold op rechts. Die heeft tijd om het doelwit van zijn voorzet uit te kiezen, maar James kopt de bal nog net voor de neus van Mane weg. .
  12. tweede helft, minuut 80. Barkley en Abraham komen Jorginho en Kovavic vervangen. Dat is minder controle en meer buskruit voorin. Levert het ook nog iets op in de laatste 10 minuten? .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Chelsea, Ross Barkley erin, Jorginho eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Chelsea, Tammy Abraham erin, Mateo Kovacic eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Salah verplaatst de bal nog net met een hakje, maar Trent krijgt de rollende bal niet in de verste hoek gekruld. Voorlopig blijft het 0-2. Lampard grijpt intussen in met zijn twee laatste wissels. .
  16. tweede helft, minuut 78. Tierney geeft een goedkope vrije trap aan Liverpool na een vermeende fout van Tomori. Dit lijkt spek naar de bek van Trent Alexander-Arnold. .
  17. Alisson pakt de elfmeter! In een Braziliaans onderonsje trekt Alisson aan het langste eind! Jorginho mist de kans op Chelsea terug in de wedstrijd te brengen. . tweede helft, minuut 75.
  18. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 75 door Jorginho van Chelsea.
  19. Var. De VAR kijkt nog even na of er voorafgaand geen sprake was van buitenspel. . tweede helft, minuut 74.
  20. tweede helft, minuut 73. Strafschop Chelsea! Een Duits duel levert een strafschop op! Werner gaat neer na een licht contact met Thiago en de bal gaat op de stip. .