3. 86' - Verv. Bruno Fernandes door Scott McTominay
  4. 90+2' - Geel - Brandon Williams
  5. 90+7' - Verv. Marcus Rashford door Timothy Fosu-Mensah
Premier League - speeldag 38 - 26/07/20 - 17:00

Leicester City heeft uiteindelijk toch nog naast een ticket voor de Champions League gegrepen. In een rechtstreeks duel tegen Manchester United trok het met 0-2 aan het kortste eind. Chelsea schaart zich samen met United in de top 4, dankzij een 2-0-zege tegen Wolverhampton.

Met een Champions League-ticket op het spel wisten beide ploegen waarvoor ze speelden. In een weinig kansrijke wedstrijden eiste Manchester United het balbezit op, maar had Leicester de beste kansen. Zo kon onze landgenoot Youri Tielemans van kortbij uithalen, maar zijn schot miste kracht.

Terwijl United genoeg had aan een gelijkspel moest Leicester winnen en dus moest de thuisploeg wakkerworden na de rust. Toch blijven de kansen schaars. Op het uur kopte Vardy op de dwarsligger, zijn beste kans van de wedstrijd. Als troostprijs mag Vardy met 23 goals wel de topschutterstitel van de Premier League op zak steken.

Enkele minuten later kwam Manchester op voorsprong na een penaltyfout op Martial. De Fransman werd ge­sand­wicht door Morgan en Evans en de bal ging na een VAR-tussenkomst terecht op de stip: 0-1 voor Manchester.

Leicester en invaller Dennis Praet konden het tij niet meer keer keren. In de slotfase ging het van kwaad naar erger. Evans kreeg rood na een drieste tackle en doelman Schmeichel blunderde, waardoor Lingard voor open doel kon binnentikken.

Leicester na geweldig seizoen toch naar Europa League

Leicester stond het grootste deel van het seizoen in de top vier, Manchester United stond er lange tijd buiten. Maar op het einde van het seizoen zijn de rollen omgedraaid. Leicester had de coronabreak niet goed verteerd en viel uit de top vijf na de 3-0-nederlaag tegen Tottenham.

Om zijn goed seizoen te bekronen met een Champions League-ticket, moest Leicester vandaag winnen en hopen dat Chelsea verloor of gelijk speelde tegen Wolverhampton. Chelsea won vandaag met 2-0 tegen de club van Leander Dendoncker. Mason Mount en Olivier Giroud scoorde allebei in de blessuretijd van de eerste helft.

Naast Liverpool en Manchester City mogen Chelsea en Manchester United dus ook naar de groepsfase van de Champions League. Leicester mag zich samen met Tottenham opmaken voor de Europa League.

Een troostprijs voor Vardy

19:01

EINDE: Manchester United wint met 0-2, Leicester moet naar de Europa League

Na een magere match in de regen mag Manchester United vieren. Manchester wint met 0-2 van Leicester na onder meer een blunder van Schmeichel in de absolute slotfase. Door de overwinning van Chelsea tegen Wolverhampton, speelt Leicester volgend seizoen in de Europa League.

90+9' tweede helft
90+7'
90+7'

GOAL: Schmeichel blundert, Lingard profiteert: 0-2

Leicester graaft voor zichzelf een graf. Schmeichel wil Lingard in de wind zetten, maar dat plan mislukt. Lingard schiet binnen in een leeg doel.

90+6'

Manchester mag nog een vrije trap nemen. Pogba beslist om de bal naar een ploegmaat te passen en de match uit te tikken.

90+5'

McTominay hinkt licht gehavend naar de kant, maar lijkt de laatste minuten te kunnen uitspelen.

90+4'
Manchester United krijgt een vrije trap. Jonny Evans (Leicester City) haalde Scott McTominay onderuit.
90+3'

Rood voor Evans

Als klap op de vuurpijl krijgt Evans nog een rode kaart. Hij heeft alleen oog voor de benen voor McTominay.

90+3'
Jonny Evans (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harry Maguire (Manchester United).
90+2'
90+2'
Brandon Williams (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Paul Pogba (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

Schmeichel komt mee naar voor voor een vrije trap. Het moet nu gebeuren.

90+1'

extra time

90+1'

90+1'
De poging wordt gered door David De Gea (Manchester United), die geen rebound weggeeft.
90+1'
De voorzet komt tot bij George Hirst (Leicester City). Zijn kopbal gaat richting doel...
90'
Nemanja Matic (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.