• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker duwt Aston Villa wat dieper de put in met knappe knal

  1. 18' - Geel - Tyrone Mings
  2. 11' - Verv. Matt Targett door Neil Taylor
  1. 90+4' - Geel - Rúben Neves
  2. 85' - Verv. Raúl Jiménez door Pedro Neto
  3. 82' - Verv. Keinan Davis door Anwar El Ghazi
  4. 82' - Verv. Marvelous Nakamba door Trezeguet
  5. 62' - Doelpunt - Leander Dendoncker (0 - 1)
  6. 60' - Verv. Ezri Konsa door Ahmed Al-Muhamadi
  7. 60' - Verv. Diogo Jota door Adama Traoré
  8. 60' - Verv. Conor Hourihane door John McGinn

  Leander Dendoncker heeft zijn ploeg de volle buit bezorgd tegen degradatiekandidaat Aston Villa. De Rode Duivel knalde net na het uur de enige goal binnen. De Wolves blijven zo meestrijden voor de Champions League-tickets. "Dromen is leuk, maar we moeten realistisch blijven", vertelde Dendoncker na de match. Aston Villa krijgt het onderaan bijzonder benauwd.

  Het beslissende moment in deze derby kwam er iets na het uur. Na een goeie aanval van de bezoekers controleerde Jonny de indraaiende bal van Jimenez op de rand van de 16. Hij legde af voor Dendoncker en de Rode Duivel jaste het leer precies de hoek in.

   

  De voorsprong was meer dan verdiend. Wolverhampton was de hele partij baas. Alleen in de slotminuten probeerde Aston Villa nog wat te redden, maar dat lukte niet. De thuisploeg blijft nu met amper 27 punten op de voorlaatste plaats hangen.

  "Dit voelt goed", vertelde matchwinnaar Dendoncker na de partij. "We speelden een goede wedstrijd en gaven niet veel weg. Dat doen we al een tijdje niet meer en dat is belangrijk. Veel mensen vergeten dat, maar we slikken amper goals. Mijn doelpunt? Het was een mooie aanval en een goeie assist. Ik knalde gewoon."

   

  De ploeg van Dendoncker won zijn drie matchen sinds de herstart en staat voorlopig op de 5e plaats. Wolverhampton heeft 2 punten achterstand op de 4e plaats en het laatste Champions League-ticket. "Iedereen droomt, dat is leuk, maar we moeten ook realistisch zijn. Er komen moeilijke matchen aan", zegt Dendoncker.

  Bekijk de goal van Leander Dendoncker

  De herstart verloopt goed voor Wolverhampton

  Fase per fase