VIDEO: Supersub Gabriel Jesus loodst Man. City naar zege tegen Leicester

  1. 90+2' - Verv. Christian Fuchs door Ayoze Pérez
  2. 85' - Verv. Dennis Praet door Matty James
  3. 80' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 2)
  4. 77' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5. 62' - Gemiste strafschop - Sergio Agüero
  6. 58' - Verv. Aymeric Laporte door Nicolás Otamendi
  80'goalGabriel Jesus0 - 2

  Manchester City heeft zijn tweede plaats in de Premier League verstevigd. Het versloeg Leicester City met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van invaller Gabriel Jesus: 1-0. City miste trouwens opnieuw een strafschop.

  Met Leicester en Manchester City stonden de nummers 3 en 2 in de stand tegenover elkaar. City rekende op man-in-vorm De Bruyne om de klus te klaren, bij Leicester stonden Tielemans en Praet in de basis. Leicester kon bij een overwinning opnieuw tot op 1 puntje van City komen in de strijd om de tweede plaats.

  Gelijkopgaande eerste helft

  Het was Leicester dat het best aan de wedstrijd begon. Na 7 minuten stuurde Tielemans met een knappe bal Jamie Vardy de diepte in, maar de spits trapte op de paal. De laatste competitietreffer van de topschutter dateert al van december, toen hij trefzeker was tegen... Manchester City.


  Tien minuten later had City een eerste antwoord klaar. Gündogan kon na een snelle combinatie vrij aanleggen, maar trapte van erg dichtbij ontstellend zwak. Leicester kon in de eerste periode nog dreigen via een vrije trap van Maddison en een kopbal van Iheanacho. Bij die laatste fase kwam City-goalie Ederson nogal bedenkelijk tussen, maar de VAR zag geen graten in zijn buffelstoot op Iheanacho. Rusten bij een brilscore.

  Agüero miste (alweer) een strafschop voor City, na handspel van Dennis Praet.

  Jesus breekt de ban voor City

  In de tweede helft toonde City een ander gelaat. De bezoekers namen het initiatief en na enkele minuten kon het al dreigen via De Bruyne: Schmeichel pakte uit met een kattensprong op zijn schot.


  Op het uur eiste Dennis Praet even de hoofdrol op. De Belg weerde een schot van Gündogan met zijn elleboog en de VAR greep in: strafschop voor City. Agüero zette zich achter de bal maar Schmeichel hield zijn ploeg recht, de vierde strafschopmisser op rij voor City. Een minuut later kon de Argentijn zijn misser rechtzetten, maar opnieuw kwam Schmeichel als winnaar uit het duel.


  We leken op een scoreloos gelijkspel af te stevenen in het King Power Stadium maar tien minuten voor tijd werd de ban dan toch gebroken. Gabriel Jesus, die nog maar 3 minuten op het veld stond, trapte van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen. Schmeichel dan toch geklopt. Leicester had geen antwoord meer klaar en legde zich neer bij de nederlaag.

  Manchester City neemt met hun zege opnieuw afstand van Leicester in de stand. Met hun voorsprong van 7 punten op de Foxes lijken de Citizens een grote optie te nemen op de tweede plaats in de competitie. 

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 24. EINDE: City vergroot de kloof met Leicester tot 7 punten. Het zit erop. Manchester City heeft een grote optie genomen op de tweede plaats in de Premier League. In een gelijkopgaande wedstrijd was het invaller Gabriel Jesus die na amper 2 minuten op het veld te staan de 0-1 scoorde. Agüero had een kwartiertje daarvoor al een strafschop gemist, na handspel van Dennis Praet. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Ayoze Pérez (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fernandinho (Manchester City). tweede helft, minuut 93.
  4. tweede helft, minuut 92. Rodgers gooit Ayozé Perez nog in de strijd. Met nog amper 2 minuten te spelen is die aanvallende wissel nogal aan de late kant.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Leicester City, Ayoze Pérez erin, Christian Fuchs eruit
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 88. Het vet lijkt van de soep bij de beide teams. De slordigheden sluipen meer en meer in de wedstrijd. Als City nog een dikke 5 minuten volhoudt, dan vergroten ze het gat met Leicester tot 7 punten.
  8. Bernardo Silva (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 87.
  9. Ricardo Pereira (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bernardo Silva (Manchester City). tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 85. Dennis Praet mag gaan rusten. De Rode Duivel moest knokken op het middenveld en speelde een goede wedstrijd. Zijn vervanger is Matty James, die na een jaar blessureleed zijn rentree maakt.
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Leicester City, Matty James erin, Dennis Praet eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Jesus breekt de ban! Hij staat nog maar net op het veld maar daar is Gabriel Jesus! Mahrez legt de bal goed af op de Braziliaan, die de openingstreffer tegen de touwen schiet. Kunnen de Foxes nog reageren?
  13. De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Manchester City bevestigd. tweede helft, minuut 81.
  14. Gabriel Jesus kan scoren voor Manchester City. De assist komt op naam van Riyad Mahrez. tweede helft, minuut 80.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Gabriel Jesus van Manchester City. 0, 2.
  16. De poging wordt gered door Kasper Schmeichel (Leicester City), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 79.
  17. Gabriel Jesus (Manchester City) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 79.
  18. Ben Chilwell (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Riyad Mahrez (Manchester City). tweede helft, minuut 78.
  19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit