VIDEO: Supersub Gabriel Jesus loodst Man. City naar zege tegen Leicester

  1. 90+2' - Verv. Christian Fuchs door Ayoze Pérez
  2. 85' - Verv. Dennis Praet door Matty James
  3. 80' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 1)
  4. 77' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5. 58' - Verv. Aymeric Laporte door Nicolás Otamendi
  80'goalGabriel Jesus0 - 1

  Manchester City heeft zijn tweede plaats in de Premier League verstevigd. Het versloeg Leicester City met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van invaller Gabriel Jesus: 1-0. City miste trouwens opnieuw een strafschop.

  Met Leicester en Manchester City stonden de nummers 3 en 2 in de stand tegenover elkaar. City rekende op man-in-vorm De Bruyne om de klus te klaren, bij Leicester stonden Tielemans en Praet in de basis. Leicester kon bij een overwinning opnieuw tot op 1 puntje van City komen in de strijd om de tweede plaats.

  Gelijkopgaande eerste helft

  Het was Leicester dat het best aan de wedstrijd begon. Na 7 minuten stuurde Tielemans met een knappe bal Jamie Vardy de diepte in, maar de spits trapte op de paal. De laatste competitietreffer van de topschutter dateert al van december, toen hij trefzeker was tegen... Manchester City.


  Tien minuten later had City een eerste antwoord klaar. Gündogan kon na een snelle combinatie vrij aanleggen, maar trapte van erg dichtbij ontstellend zwak. Leicester kon in de eerste periode nog dreigen via een vrije trap van Maddison en een kopbal van Iheanacho. Bij die laatste fase kwam City-goalie Ederson nogal bedenkelijk tussen, maar de VAR zag geen graten in zijn buffelstoot op Iheanacho. Rusten bij een brilscore.

  Agüero miste (alweer) een strafschop voor City, na handspel van Dennis Praet.

  Jesus breekt de ban voor City

  In de tweede helft toonde City een ander gelaat. De bezoekers namen het initiatief en na enkele minuten kon het al dreigen via De Bruyne: Schmeichel pakte uit met een kattensprong op zijn schot.


  Op het uur eiste Dennis Praet even de hoofdrol op. De Belg weerde een schot van Gündogan met zijn elleboog en de VAR greep in: strafschop voor City. Agüero zette zich achter de bal maar Schmeichel hield zijn ploeg recht, de vierde strafschopmisser op rij voor City. Een minuut later kon de Argentijn zijn misser rechtzetten, maar opnieuw kwam Schmeichel als winnaar uit het duel.


  We leken op een scoreloos gelijkspel af te stevenen in het King Power Stadium maar tien minuten voor tijd werd de ban dan toch gebroken. Gabriel Jesus, die nog maar 3 minuten op het veld stond, trapte van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen. Schmeichel dan toch geklopt. Leicester had geen antwoord meer klaar en legde zich neer bij de nederlaag.

  Manchester City neemt met hun zege opnieuw afstand van Leicester in de stand. Met hun voorsprong van 7 punten op de Foxes lijken de Citizens een grote optie te nemen op de tweede plaats in de competitie. 

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 24. EINDE: City vergroot de kloof met Leicester tot 7 punten. Het zit erop. Manchester City heeft een grote optie genomen op de tweede plaats in de Premier League. In een gelijkopgaande wedstrijd was het invaller Gabriel Jesus die na amper 2 minuten op het veld te staan de 0-1 scoorde. Agüero had een kwartiertje daarvoor al een strafschop gemist, na handspel van Dennis Praet. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Rodgers gooit Ayozé Perez nog in de strijd. Met nog amper 2 minuten te spelen is die aanvallende wissel nogal aan de late kant.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Leicester City, Ayoze Pérez erin, Christian Fuchs eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Het vet lijkt van de soep bij de beide teams. De slordigheden sluipen meer en meer in de wedstrijd. Als City nog een dikke 5 minuten volhoudt, dan vergroten ze het gat met Leicester tot 7 punten.
  6. tweede helft, minuut 85. Dennis Praet mag gaan rusten. De Rode Duivel moest knokken op het middenveld en speelde een goede wedstrijd. Zijn vervanger is Matty James, die na een jaar blessureleed zijn rentree maakt.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Leicester City, Matty James erin, Dennis Praet eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Jesus breekt de ban! Hij staat nog maar net op het veld maar daar is Gabriel Jesus! Mahrez legt de bal goed af op de Braziliaan, die de openingstreffer tegen de touwen schiet. Kunnen de Foxes nog reageren?
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Gabriel Jesus van Manchester City. 0, 1.
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit
  11. tweede helft, minuut 77. Leicester voetbalt een goede aanval bij elkaar. Barnes legt af op Pereira, die een zee van ruimte heeft, maar de Portugees taffelt te lang met de bal. Weg kans. .
  12. tweede helft, minuut 74. Met Manchester City en Leicester staan de beste en de 3e beste aanval van de Premier League tegenover elkaar. Het zou dan ook verrassend zijn als we hier geen doelpunten zien vanavond. Nog een kleine 20 minuten om daar verandering in te brengen.
  13. tweede helft, minuut 72. Alweer net niet voor Vardy. Leicester kan eindelijk nog eens een doelkans versieren. Pereira dropt de bal in het pak en vindt Vardy aan de tweede paal. De spits probeert het met een volley met zijn linkervoet, maar de bal zoeft twee meter naast.
  14. tweede helft, minuut 68. De statistieken in deze tweede helft spreken boekdelen. City kon al 7 keer op doel schieten, Leicester slechts 1 keer. Leicester moet zich herbronnen, wilt het nog aanspraak kunnen maken op een overwinning.
  15. tweede helft, minuut 64. Opnieuw kan City dreigen en opnieuw zijn Aguëro en Schmeichel de hoofdrolspelers. De Argentijn schiet, de Deen pakt. Dit waren enkele hete minuten voor de Foxes.
  16. tweede helft, minuut 64. Schmeichel pakt! Het blijft 0-0! Praet kan opgelucht ademhalen want Schmeichel pakt de strafschop van Aguëro. De Argentijn trapt op de perfecte hoogte voor en doelman en de Deen houdt zijn ploeg recht.
  17. tweede helft, minuut 62. Strafschop! De VAR grijpt in en bepaalt dat het handspel was van Praet. Agüero kan zo meteen City de voorsprong schenken.
  18. tweede helft, minuut 60. Handspel? Gündogan kan uithalen op een afvallende bal na een hoekschop. Praet weert de bal met zijn elleboog. Het was van erg dichtbij en uiteraard niet intentioneel, maar de VAR zou hier wel eens kunnen ingrijpen.
  19. tweede helft, minuut 59. Guardiola stuurt bij in zijn defensie en vervangt Laporte door Otamendi. De Fransman had zijn handen vol met Vardy en mag na amper een uurtje al gaan rusten.