2. 73' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
Premier League - speeldag 24 - 21/01/20 - 20:30
73'
0 - 1
73'

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Crystal Palace heeft Manchester City weer aangeknoopt met de zege. City had het niet onder de markt met Sheffield United, maar won wel dankzij een goal van Sergio Agüero, op assist van Kevin De Bruyne.

Manchester City-coach Josep Guardiola roteerde flink na het 2-2-gelijkspel tegen Crystal Palace. Slechts 4 spelers mochten blijven staan in de basis, Kevin De Bruyne was daar eentje van. Bij de nieuwkomers was Aymeric Laporte de opvallendste naam. De Fransman maakte zijn rentree in de defensie na bijna 5 maanden blessureleed.

Sheffield United begon gretig aan de wedstrijd, maar moest het commando gaandeweg overlaten aan Manchester City. De thuisploeg kon gelukkig wel rekenen op een uitstekend keepende Dean Henderson - geleend van Manchester United - die elke kans uit zijn doel ranselde, zelfs een penalty van Gabriel Jesus.

Ook na de rust hield de thuisploeg behoorlijk stand, maar City had met Agüero wel nog een aardige joker achter de hand. Zoals zo vaak brak de Argentijn de ban voor zijn team: 5 minuten na zijn invalbeurt verzilverde hij een loepzuivere voorzet van De Bruyne. Dat doelpunt volstond voor City om de 3 punten te pakken. De regerende kampioen staat nu op 13 punten van Liverpool, maar de leider heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld.

90+6'
De ref fluit voor een fout, Enda Stevens (Sheffield United) heeft hands gemaakt.
90+5'
Kevin De Bruyne (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op John Lundstram (Sheffield United).
90+5'

Lee Mason blaast voor het einde van de wedstrijd. Manchester City neemt de drie punten mee dankzij het doelpunt van Sergio Agüero, met een speciale vermelding voor aangever Kevin De Bruyne.
90+4'
Rodri (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
In de extra tijd is Sheffield nog eens gevaarlijk. De thuisfans hopen nog een strafschop te krijgen nadat de voorzet van Mousset met een sliding gekeerd werd, maar van hands was geen sprake.
90+2'
De ref grijpt in: Sergio Agüero (Manchester City) deelde een duw uit.
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Riyad Mahrez (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'

89'
Riyad Mahrez (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
Raheem Sterling (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
Het is niet het avondje van Sterling. De Engelsman is het eindstation van een snelle counter, maar zijn schot gaat de mist in. Misschien had hij de bal beter voor De Bruyne gelaten.
87'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
86'

De Bruyne schuift in

De Bruyne trekt zijn motor nog eens op gang en speelt Agüero aan, die de bal slim laat lopen voor Sterling. Dat geeft de Sheffield-defensie wel de kans om in te grijpen.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: John Lundstram (Sheffield United) stond buitenspel.
85'
Raheem Sterling (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Kevin De Bruyne neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'

Poging van Sterling

Mahrez verstuurt een lange bal richting Otamendi, die aan de tweede paal afgetroefd wordt in het luchtduel. De hoekschop van City levert met wat vertraging een kans op: Sterling mikt van dichtbij naast.