Premier League - speeldag 23 - 18/01/20 - 16:00
2 - 2
Fernandinho
90'

Manchester City heeft zich weer eens op een slippertje laten betrappen in de Premier League. City leek dankzij twee rozen van Sergio Agüero in de slotfase door een klein gaatje te kruipen tegen Crystal Palace, maar een owngoal van Fernandinho zorgde weer voor een zure namiddag.

Op zijn 49e verjaardag hoopte Pep Guardiola op 3 punten tegen Crystal Palace. De spelers van City begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd, met hoofdrollen voor Mendy en De Bruyne. De Belg was de gevaarlijkste man in de openingsminuten met een goed schot. Even later pegelde De Bruyne een vrije trap tegen de lat.

Crystal Palace had geen zin om mee te werken aan een verjaardagsfeestje voor Guardiola. De ploeg van trainer Roy Hodgson trok zich terug in een egelstelling. Dat leverde op, want tegen de gang van het spel in kopte Tosun de 0-1 tegen de touwen. Palace scoorde de enige kans die het bij elkaar voetbalde, voor City een les in efficiëntie.

Ook in de tweede helft beten de Citizens de tanden stuk op het verdedigend blok van de bezoekers. Scheidsrechter Scott leek City een handje toe te steken en floot een strafschop voor ongelukkig handspel van Riedewald. De VAR kwam tussen, maakte de beslissing ongedaan en deed de ploeg van Guardiola twijfelen. Pas na de inbreng van aanvallers Jesus en Mahrez kwam de thuisploeg tot kansen.

In een doldwaas slot boog Agüero de achterstand om met 2 echte spitsengoals. De Argentijn schoof een voorzet van spitsbroeder Jesus binnen en kopte kort erna de bal knap in het doel van Guaita. Guardiola leek zich op te mogen maken voor een groot feest.

Maar weer waren de bezoekers de spelbreker. Zaha ging in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd nog eens op wandel langs de linkerflank. Zijn voorzet vond geen ploegmaat, maar wel de voet van Fernandinho. De Braziliaan verschalkte zijn landgenoot Ederson en bracht Crystal Palace weer op gelijke hoogte. Een echte domper voor City, dat Liverpool morgen verder kan zien uitlopen.

De late 2-2 van Crystal Palace:

90+6'
Vrije trap voor Crystal Palace. João Cancelo (Manchester City) hield Wilfried Zaha vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+6'

Einde van de wedstrijd

Crystal Palace redt op de valreep een punt tegen Manchester City. Na een dol slot van de wedstrijd boog Sergio Aguero een achterstand om in een voorsprong, maar die voorsprong gaven de Cityzens nog uit handen via de voet van Fernandinho, 2-2.
90+3'
90+3'
Manchester City krijgt een vrije trap. Cheikhou Kouyaté (Crystal Palace) haalde Riyad Mahrez onderuit.
90+1'

90'

Fernandinho wordt de antiheld

In een knotsgekke slotfase gaat Wilfried Zaha voorbij Cancelo. Zijn voorzet belandt op de voet van Fernandinho, die zijn eigen keeper verschalkt. Laat Manchester City de winst alsnog uit handen glippen?
90'
90'

Own goal voor

Pijnlijk moment voor Fernandinho (Manchester City). Hij wil de bal wegwerken, maar hij verschalkt daarbij zijn eigen doelman.
88'
87'

Aguero matchwinnaar?

De onvermijdelijke Sergio Aguero bezorgt Manchester City de voorsprong. Hij kopt een voorzet van Mendy hard binnen.
87'
Sergio Agüero (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Kevin De Bruyne (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
De Bruyne wil er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. De Belg krijgt de bal van Gundogan aan de rand van het strafschopgebied. Zijn schot mist het kader.
84'
Redding van Vicente Guaita (Crystal Palace), die de bal al duikend kan pareren.
83'
James McCarthy (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin De Bruyne (Manchester City).
82'

Aguero met de 1-1!

Daar is dan toch de gelijkmaker. Gabriel Jesus bedient zijn spitsbroeder, die schuift het leer tegen de netten.