• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: City juicht en jammert in spectaculaire slotfase tegen Crystal Palace

  einde
  22
  1. 39' - Doelpunt - Cenk Tosun (0 - 1)
  2. 26' - Geel - Jordan Ayew
  3. 13' - Geel - James McArthur
  1. 90' - Own goal - Fernandinho (2 - 2)
  2. 89' - Verv. Raheem Sterling door Rodrigo
  3. 89' - Verv. Jairo Riedewald door Joel Ward
  4. 87' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 1)
  5. 82' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 1)
  6. 81' - Verv. Cenk Tosun door Connor Wickham
  7. 73' - Verv. Bernardo Silva door Riyad Mahrez
  8. 62' - Verv. David Silva door Gabriel Jesus
  9. 58' - Geel - Benjamin Mendy
  39'Cenk Tosun0 - 1
  82'Sergio Agüero1 - 1
  87'Sergio Agüero2 - 1
  90'Fernandinho2 - 2

  Manchester City heeft zich weer eens op een slippertje laten betrappen in de Premier League. City leek dankzij twee rozen van Sergio Agüero in de slotfase door een klein gaatje te kruipen tegen Crystal Palace, maar een owngoal van Fernandinho zorgde weer voor een zure namiddag.

  Op zijn 49e verjaardag hoopte Pep Guardiola op 3 punten tegen Crystal Palace. De spelers van City begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd, met hoofdrollen voor Mendy en De Bruyne. De Belg was de gevaarlijkste man in de openingsminuten met een goed schot. Even later pegelde De Bruyne een vrije trap tegen de lat.

   

  Crystal Palace had geen zin om mee te werken aan een verjaardagsfeestje voor Guardiola. De ploeg van trainer Roy Hodgson trok zich terug in een egelstelling. Dat leverde op, want tegen de gang van het spel in kopte Tosun de 0-1 tegen de touwen. Palace scoorde de enige kans die het bij elkaar voetbalde, voor City een les in efficiëntie.

   

  Ook in de tweede helft beten de Citizens de tanden stuk op het verdedigend blok van de bezoekers. Scheidsrechter Scott leek City een handje toe te steken en floot een strafschop voor ongelukkig handspel van Riedewald. De VAR kwam tussen, maakte de beslissing ongedaan en deed de ploeg van Guardiola twijfelen. Pas na de inbreng van aanvallers Jesus en Mahrez kwam de thuisploeg tot kansen.

   

  In een doldwaas slot boog Agüero de achterstand om met 2 echte spitsengoals. De Argentijn schoof een voorzet van spitsbroeder Jesus binnen en kopte kort erna de bal knap in het doel van Guaita. Guardiola leek zich op te mogen maken voor een groot feest.

   

  Maar weer waren de bezoekers de spelbreker. Zaha ging in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd nog eens op wandel langs de linkerflank. Zijn voorzet vond geen ploegmaat, maar wel de voet van Fernandinho. De Braziliaan verschalkte zijn landgenoot Ederson en bracht Crystal Palace weer op gelijke hoogte. Een echte domper voor City, dat Liverpool morgen verder kan zien uitlopen.

  De late 2-2 van Crystal Palace:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde van de wedstrijd. Crystal Palace redt op de valreep een punt tegen Manchester City. Na een dol slot van de wedstrijd boog Sergio Aguero een achterstand om in een voorsprong, maar die voorsprong gaven de Cityzens nog uit handen via de voet van Fernandinho, 2-2. .
  2. tweede helft, minuut 90. Fernandinho wordt de antiheld. In een knotsgekke slotfase gaat Wilfried Zaha voorbij Cancelo. Zijn voorzet belandt op de voet van Fernandinho, die zijn eigen keeper verschalkt. Laat Manchester City de winst alsnog uit handen glippen? .
  3. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 90 door Fernandinho van Crystal Palace. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester City, Rodrigo erin, Raheem Sterling eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Crystal Palace, Joel Ward erin, Jairo Riedewald eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Aguero matchwinnaar? De onvermijdelijke Sergio Aguero bezorgt Manchester City de voorsprong. Hij kopt een voorzet van Mendy hard binnen.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Sergio Agüero van Manchester City. 2, 1.