• home
 • video
 • pas verschenen

  City verplettert Villa: bekijk wereldassist De Bruyne en recordhattrick Agüero

  1. 45+1' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 4)
  2. 28' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 3)
  3. 24' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 2)
  4. 18' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 1)
  1. 90+1' - Doelpunt strafschop - Anwar El Ghazi (1 - 6)
  2. 81' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 6)
  3. 80' - Geel - Jack Grealish
  4. 79' - Verv. Danny Drinkwater door Henri Lansbury
  5. 71' - Verv. Conor Hourihane door Trezeguet
  6. 71' - Verv. Rodrigo door Ilkay Gündogan
  7. 65' - Verv. Douglas Luiz door Marvelous Nakamba
  8. 63' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  9. 63' - Verv. Fernandinho door Nicolás Otamendi
  10. 57' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 5)
  11. 53' - Geel - Anwar El Ghazi
  12. 50' - Geel - Fernandinho

  Manchester City heeft in een match eenrichtingsverkeer bodemploeg Aston Villa ingeblikt: we zagen achtereenvolgens 2 snelle goals van Mahrez, 2 assists van De Bruyne en een hattrick van Agüero. De Argentijn is nu de beste buitenlandse schutter in Engeland. De assist van De Bruyne op Jesus voor de 0-4 deed de monden openvallen.

  Bekijk de wereldassist van De Bruyne voor 0-4:

  Verschil was toen al gemaakt

  Er stond maar 1 ploeg op het veld in Villa Park. Mahrez verzilverde snel het overwicht. Drinkwater, net gehuurd van Chelsea, verdedigde 2 keer niet scherp genoeg. Nog voor het half uur tikte De Bruyne de bal kort tot bij Agüero, die Nyland fusilleerde.

   

  Sommige Villa-fans verlieten de tribunes al. En dat zullen ze spijtig gevonden hebben, want ze misten zo de weergaloze assist van De Bruyne op Jesus in de extra tijd. KDB versnelde op de rechterkant en bediende met een harde, lage voorzet Jesus, die dan nog de 16 moest inlopen. De Braziliaan tikte aan de kleine backlijn binnen.

  Match gespeeld bij de rust. Villa, zonder de zwaar geblesseerde Wesley en Engels (niet in de kern), liet ook na de rust geen tanden zien en het balbezit ging zelfs naar 20-80. Zo kon Agüero nog een 2e en 3e keer scoren. De Argentijn liet zo Alan Shearer achter zich en werd met 12 hattricks Premier League-recordhouder.


  Agüero is met zijn 175e, 176e en 177e goal in de Premier League nu ook de beste buitenlandse schutter. Hij stak Thierry Henry (175) voorbij. Alleen Shearer (260), Rooney (208), Cole (187) maakten nog meer goals in de Premier League, maar dat zijn Britten. Lampard zit ook aan 177.

   

  City wipt over Leicester, dat gisteren thuis verloor van Southampton, naar de 2e plaats. Maar de kampioen volgt wel nog op respectabele afstand van leider Liverpool.

  Bekijk de hattrick van Agüero:

  Bekijk de fraaie 0-1 van Mahrez:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde: City blikt onbestaand Aston Villa in. Aston Villa verdiende eigenlijk geen goal, maar kwam in de extra tijd toch nog op het bord vanaf de stip. Daarvoor was het al City dat de klok sloeg. Een dubbel salvo van Mahrez zette City al snel op rozen. Twee assists van De Bruyne verder hadden Agüero en Jesus er 0-4 van gemaakt. Na de pauze maakte Agüero zijn hattrick vol. Hij is de 1e speler die 12 PL-hattricks gemaakt heeft (hij steekt Alan Shearer voorbij) en is met 177 goals ook de beste buitenlandse schutter in de Engelse competitiegeschiedenis.
  2. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 91 door Anwar El Ghazi van Aston Villa. 1, 6.
  3. tweede helft, minuut 91. El Ghazi redt eer. De eerste bal tussen de palen is meteen een goeie. El Ghazi vloert Ederson vanaf 11 meter.
  4. tweede helft, minuut 90. Bal gaat op de stip voor Villa. Gündogan haakt Trezeguet, de ref fluit voor een penalty. Ederson is woest, want die wil natuurlijk een clean sheet. De VAR checkt of ref Moss het bij het rechte eind heeft.
  5. tweede helft, minuut 85. Trezeguet (ex-Anderlecht, ex-Moeskroen) dreigt. In de slotminuten probeert de thuisploeg toch nog iets te creëren. Trezeguet, die we in België nog kennen, stoomt door op de rechterflank en haalt uit. Zijn bal stuit op een teruggekeerde verdediger en gaat in corner.
  6. tweede helft, minuut 81. Agüero maakt hattrick vol. Agüero heeft nu ook Frank Lampard te pakken in de topschutterslijst van de Premier League. De Argentijn knalt zijn 3e van de avond binnen, zijn 177e competitiegoal. Mahrez zorgde voor de assist.