• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham moet zwoegen om puntje te pakken bij hekkensluiter Norwich

  1. 22' - Geel - Mario Vrancic
  2. 18' - Doelpunt - Mario Vrancic (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Christian Eriksen
  2. 90+3' - Geel - Toby Alderweireld
  3. 86' - Verv. Alexander Tettey door Todd Cantwell
  4. 83' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (2 - 2)
  5. 75' - Verv. Mario Vrancic door Tom Trybull
  6. 74' - Verv. Giovani Lo Celso door Erik Lamela
  7. 70' - Verv. Marco Stiepermann door Kenny McLean
  8. 69' - Geel - Lucas Moura
  9. 61' - Own goal - Serge Aurier (2 - 1)
  10. 55' - Geel - Tim Krul
  11. 55' - Doelpunt vrije trap - Christian Eriksen (1 - 1)
  12. 54' - Geel - Jamal Lewis

  Een mager puntje. Dat is het eindejaarscadeau van Tottenham voor zijn supporters. De ploeg van José Mourinho moest hard werken voor het gelijkspel tegen Norwich City, de hekkensluiter. Beide teams schieten nauwelijks iets op met de puntendeling.

  In een vermakelijke eerste helft kon je amper zien dat Norwich City een uitgesproken degradatiekandidaat is. Het ging met een verdiende voorsprong de rust in na een goal van Vrancic. Die gaf Gazzaniga het nakijken met een schot in de linkerbenedenhoek. En het had aan de rust eigenlijk ook 2-0 kunnen staan.

   

  Pukki glipte tussen Vertonghen en Alderweireld door en maakte het dan koelbloedig af. Carrow Road vierde feest want er leek geen vuiltje aan de lucht, tot de VAR toch iets wou onderzoeken. De Fin stond een baardhaar buitenspel en zijn treffer verdween in de prullenmand. Een opluchting voor de Spurs want de bezoekers waren voor de pauze amper gevaarlijk geweest.

   

  Mourinho was ontevreden en gooide zijn verdediging om. Jan Vertonghen mocht na een helft al gaan douchen. Zijn ploegmaats kwamen snel weer op gelijke hoogte na een knappe vrije trap van Eriksen, maar schoten zichzelf niet veel later alweer in de voet. Pukki sneed opnieuw door de defensie, maar deze keer kon Alderweireld er wel tussen. Hij tikte het leer uit de voeten van de spits, maar ook tegen het been van Aurier. Die duwde de bal zo voorbij zijn eigen doelman: 2-1.

   

  Het was eigenlijk de enige doelpoging van Norwich in de tweede helft want de thuisploeg stopte met voetballen en focuste zich enkel nog op de verdediging. Dan is het natuurlijk jammer als dat plannetje mislukt. Zimmerman nam zijn job iets te fanatiek op en haalde Kane onderuit in de zestien. Oog in oog met een gesticulerende Krul legde die vanaf de stip toch zijn 136e Premier League-goal in doel: 2-2.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Einde: 2-2. Het blijft bij een gelijkspel op Carrow Road. Geen goed nieuws voor de rode lantaarn, maar ook geen prestatie om over op te scheppen voor Mourinho.
  3. Gele kaart voor Christian Eriksen van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 96. Krul in duel met Kane op de achterlijn. De Nederlander toont wel durf en haalt het ook.
  5. Gele kaart voor Toby Alderweireld van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 91. 7 minuten. Er moet nog wel even gespeeld worden hier. De man langs de lijn houdt een bordje omhoog met een 7 erop.
  7. tweede helft, minuut 89. De thuisploeg denkt nog nauwelijks aan voetballen. De tactiek? Weg is weg. .
  8. tweede helft, minuut 86. Krul tikt over. Norwich moet nu nog vijf minuten knokken voor een punt. Lamela schiet op een verrassend moment. De doelman van de thuisploeg tikt de bal over zijn doel. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Norwich City, Todd Cantwell erin, Alexander Tettey eruit