6. 87' - Doelpunt - Tammy Abraham (1 - 2)
Premier League - speeldag 20 - 29/12/19 - 15:00
87'
Tammy Abraham
1 - 2
87'

Chelsea heeft Arsenal een draai om de oren gegeven. De thuisploeg was op weg naar een gouden driepunter, maar dat draaide helemaal anders uit. Jorginho maakte gelijk na een flater van Leno. Abraham kleurde Londen helemaal blauw met een winnende treffer in het slot.

Na een week leek Arteta al een stevige impact te hebben op Arsenal. De thuisploeg oogde fris voor de pauze en bleef Chelsea makkelijk de baas. Het was - weinig verrassend - Aubameyang die de score opende. Na een hoekschop kopte hij zijn 13e competitiegoal van het seizoen binnen.

Chelsea was onzichtbaar en Lampard stuurde al na een halfuur tactisch bij. Palmieri moest naar de kant voor Jorginho. De invaller was na de rust van goudwaarde voor de bezoekers. Arsenal verdedigde solide en droomde na 80 minuten dan ook van een gouden driepunter. Tot Leno de schlemiel van de namiddag werd.

De doelman ging knullig onder een vrijschop door en Jorginho kon aan de tweede paal ongehinderd in doel tikken. Extra zuur voor Arsenal, want de Italiaan ontsnapte even daarvoor aan een tweede gele kaart. Het werd nog erger voor de thuisploeg. Vijf minuten later kleefde er weer eentje in het net achter Leno.

Arsenal zocht naar de winnende treffer en kreeg het deksel op de neus. Na een snelle tegenprik vond Willian Abraham. Die schoof door de benen van de keeper binnen. Chelsea staat stevig in de top 4, Arsenal blijft kleurloos 12e.

Een komisch momentje langs de lijn

90+8' tweede helft
90+7'

Einde: 1-2

Chelsea wint de Londense derby na een comeback. Het buigt in de slotminuten een 1-0 om in een 1-2-zege.
90+7'
César Azpilicueta (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alexandre Lacazette (Arsenal).
90+6'
De bobijn is af bij de thuisploeg. De scheidsrechter mag er een einde aan maken.
90+4'
Lucas Torreira (Arsenal) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'

Torreira wil nog

Torreira wrijft door zijn korte haren. Hij trekt mee naar voren en kiest voor een schot in een tijd. De bal hobbelt naast.
90+3'
Tammy Abraham (Chelsea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Lucas Torreira (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Callum Hudson-Odoi (Chelsea).
90+1'
Arteta stuurt zijn mannen nog vooruit. Er komen 7 minuten bij. Dat kan genoeg zijn voor een gelijkmaker.
90+1'
Ainsley Maitland-Niles (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mason Mount (Chelsea).
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90+1'
88'

Abraham nekt Arsenal

Hoe kan dit? Chelsea buigt het in amper enkele minuten helemaal om. Abraham schuift de 1-2 door de benen van Leno na een snelle omschakeling. Wat een klap.
87'

Chelsea

Tammy Abraham kan scoren voor Chelsea. De assist komt op naam van Willian.
87'
86'
Shkodran Mustafi (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tammy Abraham (Chelsea).
86'
84'

Jorginho scoort!

Oeps, Leno. Dit zal hem nachtmerries bezorgen. Hij schat een vrije trap helemaal verkeerd in en gaat onder de bal door. Jorginho kan eenvoudig in doel tikken aan de tweede paal.