Engelse titelrace is helemaal gelopen: 10 City-spelers geven zege weg bij de Wolves

  1. 25' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 1)
  2. 25' - Gemiste strafschop - Raheem Sterling
  3. 14' - Verv. Sergio Agüero door Claudio Bravo
  4. 12' - Rood - Ederson
  1. 90+4' - Verv. Raúl Jiménez door Ryan Bennett
  2. 89' - Doelpunt - Matt Doherty (3 - 3)
  3. 82' - Doelpunt - Raúl Jiménez (2 - 3)
  4. 79' - Verv. Diogo Jota door Pedro Neto
  5. 73' - Verv. Jonny Castro door Rúben Vinagre
  6. 67' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  7. 60' - Geel - Nicolás Otamendi
  8. 55' - Doelpunt - Adama Traoré (1 - 3)
  9. 50' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 2)
  25'goalRaheem Sterling0 - 1
  50'goalRaheem Sterling0 - 2
  55'goalAdama Traoré1 - 3
  82'goalRaúl Jiménez2 - 3
  89'goalMatt Doherty3 - 3

  Niets lijkt Liverpool nog van een eerste titel in 30 jaar te kunnen houden, want na de nederlaag van Manchester City bij Wolverhampton is het verschil met de grootste titelconcurrent nu 14 punten én Liverpool heeft nog een match tegoed. City verloor al snel doelman Ederson met rood, kwam toch nog 0-2 voor, maar ging in de slotfase alsnog kopje-onder.

  Liverpool had gisteren al een gouden zaak gedaan door nummer 2 Leicester City een dreun van jewelste te verkopen, maar weinig fans zullen verwacht hebben dat er een dag later nog een extra cadeautje uit een kerstboom in Wolverhampton zou vallen.

   

  Na amper 12 minuten zag het er al somber uit voor Manchester City, toen Ederson ver uit zijn doel kwam en daarbij Jota torpedeerde. Agüero kon meteen zijn plaats afstaan aan invallersdoelman Bravo.

   

  Met zijn tienen ging het City nog behoorlijk af. De VAR kende hen een penalty toe na een fout van Dendoncker. Sterling miste (of beter: Rui Patricio pakte), maar opnieuw was de VAR genadig: de penalty moest opnieuw genomen worden, omdat de Wolves-spelers te snel het strafschopgebied instormden. Sterling koos dezelfde hoek, maar daar lag Rui Patricio opnieuw. In de rebound kon de Engelse international een afgang vermijden.

   

  Toen Sterling er kort na de rust, na nog maar eens een afgemeten voorzet van De Bruyne, 0-2 van maakte, leek City een moeilijke klip toch te omzeilen.

   

  Maar de energieke Traoré luidde met zijn 1-2 de ommekeer in. 10 minuten later maakte Guardiola de noodlottige fout door De Bruyne te wisselen voor Gündogan. Wolverhampton nagelde City "op zijn City's" tegen zijn eigen doel. Lange tijd ging dat goed, maar de tandem Traoré-Jimenez dacht daar anders over. Het was uiteindelijk rechtsachter Doherty die de genadestoot toediende.

  Sterling mist 2 penalty's, maar scoort uiteindelijk toch

  Wolverhampton haalt dubbele achterstand op:

  Fase per fase