VIDEO: Doelpunt van het Jaar in Engeland? "Sonaldo" rent hele veld over

  1. 32' - Doelpunt - Son Heung-Min (3 - 0)
  2. 22' - Geel - Matthew Lowton
  3. 9' - Doelpunt - Lucas Moura (2 - 0)
  4. 5' - Doelpunt - Harry Kane (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Dele Alli door Troy Parrott
  2. 80' - Verv. Serge Aurier door Oliver Skipp
  3. 75' - Verv. Lucas Moura door Ryan Sessegnon
  4. 74' - Doelpunt - Moussa Sissoko (5 - 0)
  5. 72' - Geel - Eric Dier
  6. 71' - Verv. Robbie Brady door Aaron Lennon
  7. 65' - Verv. Chris Wood door Matej Vydra
  8. 54' - Doelpunt - Harry Kane (4 - 0)

  Tottenham heeft Burnley een forfaitscore aangesmeerd in de Engelse competitie. Het 3e doelpunt was van topmakelij. Na een verdedigende actie van Jan Vertonghen slalomde ploegmaat Son het hele veld over, de Burnleyspelers leken wel kegeltjes. José Mourinho noemde de Koreaan achteraf "Sonaldo".

  Na de nederlaag bij Manchester United woensdag (2-1) heeft de ploeg van José Mourinho een overtuigende 5-0-overwinning geboekt. Met 2 doelpunten en 1 assist was aanvaller Harry Kane de meest productieve Tottenham-speler, maar Son Heung-min werd de uitblinker met een pracht van een doelpunt.

   

  Jan Vertonghen maakte een einde aan een aanval van Burnley waarna de Koreaan de bal oppikte aan de rand van de eigen 16 en meteen ten aanval trok. Met de Inspanning van het Jaar slalomde hij naar het doel van de bezoekers, geen enkele Burnley-speler kon hem iets in de weg leggen.

   

  De Tottenhamfans kraaiden van plezier en hadden het op de sociale media meteen over het Doelpunt van het Jaar. Die van Liverpool zetten daar ongetwijfeld de goal van Origi tegenover.

  Het prachtdoelpunt van Son:

  "Sonaldo Nazario"

  José Mourinho was in zijn nopjes. "Voor deze wedstrijd al noemde mijn zoon Son Sonaldo, Sonaldo Nazario (naar de Braziliaanse goalgetter, red). Het doelpunt deed me ook denken aan Compostela - Barcelona in 1996. Ronaldo begon zijn actie toen ook op de eigen helft. Een fantastische goal", sprak de coach van Tottenham.

  Harry Kane scoort met een fantastische knal:

  Fase per fase