Flitsend Manchester United stooft City een peer in stadsderby

  1. 29' - Doelpunt - Anthony Martial (0 - 2)
  2. 23' - Doelpunt strafschop - Marcus Rashford (0 - 1)
  3. 22' - Geel - Bernardo Silva
  1. 90+4' - Geel - Kyle Walker
  2. 89' - Verv. Jesse Lingard door Axel Tuanzebe
  3. 89' - Verv. Luke Shaw door Ashley Young
  4. 86' - Verv. Rodri door Ilkay Gündogan
  5. 85' - Doelpunt - Nicolás Otamendi (1 - 2)
  6. 79' - Geel - Kevin De Bruyne
  7. 75' - Geel - Andreas Pereira
  8. 74' - Verv. Anthony Martial door Andreas Pereira
  9. 65' - Verv. Bernardo Silva door Riyad Mahrez
  10. 59' - Verv. John Stones door Nicolás Otamendi
  11. 54' - Geel - David De Gea

  Manchester United heeft Manchester City een fikse hak gezet. Een flitsend United maakte het verschil in de eerste helft en bleef City met 1-2 de baas in de stadsderby. Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats hebben nu al 14 punten achterstand op leider Liverpool.

  Voor de 179e keer stonden City en United oog in oog voor de Manchester derby. Voor beide teams was het een wedstrijd met groot belang. City moest ten alle koste een nieuwe uitschuiver vermijden als het nog in de titelrace wou blijven. United had ook nood aan een driepunter om de top 4 – met de bijbehorende Champions League-plaatsen – niet te ver wou zien uitlopen.

  Flitsend United maakt het verschil in spetterende 1e helft

  De wedstrijd in het Etihad Stadium begon furieus. In het eerste kwartier danste de partij op een neer en kregen we slag om slinger een doelkans. City miste precisie in de zone van de waarheid, United botste tot twee keer toe op een sterke Ederson.

   

  Na 20 minuten kregen we een eerste sleutelfase. Smaakmaker Rashford ging op wandel in de zestien van City en Bernardo stopte de spits foutief af. De strafschop was een koud kunstje voor Rashford, die zijn 10e doelpunt van het seizoen scoorde. De Rashford-show duurde nog even voort, maar de dwarsligger lag de heerlijke 0-2 in de weg.

   

  City leek van slag en op het halfuur keek de landskampioen al tegen een dubbele achterstand aan. Martial ging even rond zijn as draaien, zette de één-twee op met James en plaatste vervolgens de bal via de paal laag in doel: 0-2 en City met de rug tegen de muur. United liet vervolgens de bal aan de thuisploeg, maar City vond de gaatjes niet in de waterdichte organisatie van United.

  Man-in-vorm Rashford opende vanaf de stip de score.

  City bijt tanden stuk op organisatie van de bezoekers

  De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: United kroop naar achteren, City combineerde goed maar vond de openingen niet. De Bruyne kwam vlak voor het uur dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot werd in extremis nog afgeblokt.City probeerde wel, maar oogde ongeïnspireerd en miste duidelijk de geblesseerde Agüero voorin.

   

  De wedstrijd leek dood te bloeden en de wanhoop was af te lezen in de ogen van Pep Guardiola. Vier minuten voor tijd zorgde de ingevallen Otamendi uit het niets voor de aansluitingstreffer. De vlam leek even terug in de pan te slaan, maar verder dan de 1-2 kwam City niet meer.

   

  Manchester United pakt zo de scalp van stadsrivaal City en beperkt het verschil met Chelsea, de nummer 4 in de stand, tot 5 punten. City daarentegen ziet na 16 speeldagen leider Liverpool uitlopen tot maar liefst 14(!) punten en mag nu wellicht wel een kruis maken over de titelstrijd. Als Leicester morgen wint op Aston Villa, komen ze zelfs al op 6 punten achter de tweede plek.

  De knappe 0-2 van Martial:

  De Gea pakte in de 2e helft een goed bal van Rodri:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 26. United pakt de scalp van stadsrivaal City! Manchester City heeft opnieuw een dreun gekregen. United maakte het verschil in de eerste helft via Rashord en Martial en teerde daarna op zijn uitstekende organisatie. City probeerde wel maar vond de oplossingen niet. Een laat kopbaldoelpunt van Otamendi deed nog even de vlam in de pan slaan, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. City krijgt nog een hoekschop. Kan het nog voor de Citizens?
  4. Gele kaart voor Kyle Walker van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 91. We krijgen 5 minuten extra tijd. Valt er nog iets uit de bus in deze wedstrijd?
  6. tweede helft, minuut 90. ManU probeert het tempo te breken met enkele wissels. Shaw en Lingard gaan eruit voor Tuanzebe en Young. Hoeveel minuten krijgen we er zo meteen nog bij?
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester United, Axel Tuanzebe erin, Jesse Lingard eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester United, Ashley Young erin, Luke Shaw eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Het vuur brandt opnieuw. Gündogan verstuurt een goede pass naar Mahrez. De Algerijn maakt ruimte voor zijn linker maar De Gea pakt uit met een knappe redding. Bijna was daar de gelijkmaker. Het Etihad Stadium kolkt opeens!
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Manchester City, Ilkay Gündogan erin, Rodri eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Otamendi plots met de aansluitingstreffer! Uit het niets scoort City de 1-2. Otamendi troeft Maguire af en kopt een hoekschop binnen. Krijgen we nog een dol slot in deze wedstrijd?
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Nicolás Otamendi van Manchester City. 1, 2.
  13. tweede helft, minuut 85. Zowaar nog eens een kansje. Pereira gooit een hoge bal goed voor doel en Lingard kan er zijn tenen nog tegen zetten. Ederson heeft er echter geen moeite mee. Het lijkt game over voor City en wellicht ook in de titelstrijd.
  14. tweede helft, minuut 82. Een leuke tweede helft hebben we hier niet gezien, maar United lijkt zo stilaan wel zijn schaapjes op het droge te hebben. City vindt de oplossing niet tegen de organisatie van United. De blik in de ogen van Pep Guardiola spreekt boekdelen.
  15. Gele kaart voor Kevin De Bruyne van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 79
  16. tweede helft, minuut 76. Pereira staat er nauwelijks een minuut op en haalt meteen op een onfatsoenlijke wijze de angel uit een City-aanval. Sterling gaat meteen verhaal halen bij de Belgische-Braziliaan. De gele kaart voor Pereira is absoluut op zijn plaats.
  17. Gele kaart voor Andreas Pereira van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 75
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Manchester United, Andreas Pereira erin, Anthony Martial eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Otamendi kan koppen op een hoekschop van De Bruyne. De kopbal van de Argentijn hobbelt naast. Het wil voorlopig maar niet lukken voor City. Met nog een 20-tal minuten op de tijd dringt de tijd voor de thuisploeg.