1. 18' - Doelpunt - Virgil van Dijk (1 - 0)
  2. 24' - Doelpunt - Virgil van Dijk (2 - 0)
Premier League - speeldag 14 - 30/11/19 - 16:00
1 - 0
24'
24'
2 - 0

Liverpool heeft de punten thuisgehouden op speeldag 14 in de Premier League. Van Dijk zette de leider in de eerste helft op rozen met twee treffers, maar de uitsluiting van doelman Alisson zorgde een kwartier voor tijd toch nog voor spanning. Door de zege van de Reds volgt concurrent City al op 11 punten in de stand.

Na het puntenverlies van concurrent Manchester City kreeg Liverpool tegen Brighton de kans om een nieuwe stap te zetten richting een eerste landstitel sinds 1990. Met een zege zouden ze mannen van Pep Guardiola al op 11 punten achterstand zetten in de stand. De opdracht was dan ook duidelijk.

Van Dijk zet Liverpool op rozen in eerste helft

Liverpool begon goed aan de wedstrijd en kon via Oxlade-Chamberlain en Firmino meteen twee keer dreigen. In minuut 18 was het aanvoerder Van Dijk die de ban brak voor de thuisploeg: de Nederlander torende boven iedereen uit op een vrije trap van Alexander-Arnold en kopte de 1-0 overhoeks binnen.

Een vijftal minuten later was het opnieuw Van Dijk die haast met een kopie van de eerste treffer de dubbele voorsprong op het bord zette. Opnieuw was Alexander-Arnold de aangever - nu op hoekschop - en opnieuw kopte Van Dijk knap binnen. Brighton kwam via Pröpper en Dunk nog dicht bij de aansluitingstreffer maar de 2-0 bleef tot de rust op het bord.

Alisson en Adrian bezorgen Liverpool nog angstzweet

In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief. Liverpool zakte wat in en liet Brighton proberen, dat via Dunk opnieuw gevaarlijk was. Leandro Trossard mocht een halfuur voor tijd het tij helpen keren bij Brighton, maar de wedstrijd leek toch af te stevenen op een klinische 2-0-zege voor de Reds.

Maar dat was buiten Alisson gerekend. De Liverpool-goalie kwam ver uit op een diepe bal en sloeg buiten de zestien met zijn hand de lob van Trossard weg. Rood voor de Braziliaan en vrije trap voor Brighton. En bij die vrije trap voegde ook de ingevallen Adrian nog wat peper toe aan de wedstrijd.

De Spanjaard was zijn muur nog aan het opstellen toen de scheidsrechter de stilstaande fase op gang floot. Dunk reageerde pijlsnel en legde de bal netjes in de gapende doelmond. Liverpool moest nog 10 minuten beven en plooide volledig terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Brighton niet meer.

Met de zege tegen Brighton zet leider Liverpool concurrent Manchester City na 14 speeldagen al op 11 punten achterstand. Daarmee zetten de Reds opnieuw een stapje richting een eerste landstitel sinds 1990. Brighton blijft achter met een 0 op 9 en blijft hangen in de onderste regionen van het klassement.

17:52

Liverpool bibbert maar wint van Brighton

De late uitsluiting van Alisson zorgde voor een spannend slot op Anfield, maar Liverpool heeft toch de punten kunnen thuishouden. Twee kopbaldoelpunten van Virgil Van Dijk in de eerste helft bleken voldoende voor de leider, die het niet onder de markt had tegen een dapper Brighton.
90+3'
Dan Burn (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
De uitsluiting van Alisson heeft toch nog voor spannend slot in deze wedstrijd gezorgd. Liverpool krijgt het hier alvast niet cadeau.
90+1'
Liverpool gaat de drie punten thuis houden. Het slotoffensief van Brighton is wat gaan liggen.
90+1'

90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Neal Maupay (Brighton & Hove Albion) stond buitenspel.
89'
De poging wordt gered door Adrián (Liverpool), die geen rebound weggeeft.
89'
De voorzet komt tot bij Pascal Groß (Brighton & Hove Albion). Zijn kopbal gaat richting doel...
88'

Liverpool beeft

Opnieuw komt Brighton dicht bij de gelijkmaker. Gross kan koppen op een voorzet van Alzate. Adrian kan de bal niet klemmen en geeft zo bijna de op de loer liggende Maupay nog de kans om te scoren. De Spanjaard kan net op tijd terug bij het leer.
87'
87'
Redding van Adrián (Liverpool), die de bal al duikend kan pareren.
87'
Aaron Mooy (Brighton & Hove Albion) haalt uit met zijn rechter...
86'

Mooy met de knal!

Bijna is daar de 2-2. Trossard speelt met een poortje knap Mooy aan ter hoogte van de halve maan. De Australiër haalt stevig uit, maar Adrian zweeft de bal goed uit zijn doel.
86'
85'
Liverpool plooit nu echt terug. Alle Reds staan op de eigen helft. Maupay wordt met een goede bal diepgestuurd, maar de invaller stond nipt offside. Brighton leeft nog.
83'
We hebben nog een tiental minuten te gaan. Kan Brighton nog een onverhoopt punt uit de brand slepen?