1. 29' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 1)
Premier League - speeldag 13 - 23/11/19 - 18:30
29'
Kevin De Bruyne
29'
1 - 1

Manchester City heeft 2 gezichten getoond tegen Chelsea, maar het goeie gezicht won: 2-1. Chelsea zag een meesterlijk begin beloond met een goal. Nog voor de rust draaide City de rollen om. Eerst De Bruyne met een gelukje, daarna Mahrez. Vanaf de 1-1 was City heer en meester en liet het nog een pak kansen liggen. City wipt over Chelsea naar de 3e plaats.

Bekijk hier de gelijkmaker van De Bruyne:

Jong Chelsea opent score, maar dan staat De Bruyne op

Het transferverbod is uitgedraaid op een zegen voor Chelsea. Een handvol jonge talenten komt onder de vleugels van coach Frank Lampard helemaal boven water. Ook tegen landskampioen Manchester City begon het onervaren elftal zonder vrees. Het koos zijn momenten uit om onder de druk van de thuisploeg te komen en tegen te prikken.

De eerste kans was nog voor Kevin De Bruyne, die net voorlangs mikte, maar na 20 minuten nam Chelsea de regie van de wedstrijd helemaal over. N'Golo Kanté bekroonde zijn 150e wedstrijd voor The Blues met een knappe individuele actie en dito doelpunt.

Manchester City leek wat van slag, maar kan op zo'n momenten altijd rekenen op de flitsen van De Bruyne. De Rode Duivel had wat geluk nodig bij de afwerking, maar zijn afgeweken bal was wel goed voor de gelijkmaker. City had nog voor de rust kansen genoeg om de bezoekers helemaal dood te knijpen, maar enkel Riyad Mahrez sloeg nog toe voor de pauze: 2-1.

Ook Batshuayi drukt zijn stempel niet

De wapens waarmee Chelsea voor de rust scoorde, leken bot. Manchester City hield zonder problemen stand in de tweede helft. Het leek gewoon wachten op de 3-1: een ingestudeerde hoekschop, een knal van Mahrez, een poging van Foden... allemaal verdienstelijke pogingen, maar het beslissende doelpunt bleef uit.

Zo leefde Chelsea nog, maar veel tekenen van leven gaf het niet meer. Ook invaller Michy Batshuayi kon zijn stempel niet drukken. De jonge Mason Mount probeerde wel nog, zonder succes. In de slotminuut sloeg Sterling eindelijk toe, maar de VAR vond 2-1 mooier staan op het scorebord.

De Bruyne: "We toonden dat we ook verdedigend een match kunnen controleren"

De statistieken na de match waren opvallend: meer balbezit voor Chelsea (47%-53%), meer passes en meer accurate passes. Het was het laagste balbezit van een team onder de leiding van Pep Guardiola, maar City won toch maar mooi. De Bruyne was blij dat de ploeg ook die minder bekende kant kan tonen om te winnen.

"Veel teams hebben veel kwaliteiten", analyseerde De Bruyne de match. "Het is niet simpel. De mensen verwachten dat we 70 procent balbezit hebben, maar Chelsea heeft veel kwaliteit. Ze werken hard, ze kunnen de bal bijhouden. Je kunt hen moeilijk de bal afpakken."

"Misschien hadden zij wat meer de bal, maar wij hadden de betere kansen, dus verdienden we de winst. Dit toont ons andere gelaat: we kunnen de wedstrijd ook verdedigend controleren. We hadden wel meer moeten scoren, zodat het makkelijker werd."

De late zegetreffer van Liverpool zorgde niet voor extra druk: "Wat andere teams doen kan ons niet schelen. We moeten hard blijven werken, zoals we de voorbije 2 jaren deden. We weten wat er nodig is. Andere teams halen ons in, dat is normaal. Wij proberen ons niveau te houden."

De fraaie winning goal van Mahrez:

Kanté opende de score:

90+6'

In een mindere tweede helft kon Chelsea geen vuist meer maken. Manchester City hoefde dus niet te rouwen om de gemiste kansen en wint gevleid met 2-1. De titelhoop blijft overeind.
90+5'

Afgekeurd!

Sterling moet stoppen met vieren, want de VAR heeft een millimeter buitenspel gezien. Het blijft 2-1 in Manchester.
90+5'
Ontgoocheling bij Manchester City, want het doelpunt van Raheem Sterling wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
90+5'
Michy Batshuayi (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fernandinho (Manchester City).
90+5'

Sterling maakt het af

Manchester City wacht tot de allerlaatste minuut om nog eens toe te slaan. Sterling lijkt door de buitenspelval te glippen en de 3-1 te scoren, maar de VAR heeft het laatste woord.
90+3'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Raheem Sterling (Manchester City) stond buitenspel.
90+3'

Mount net naast

Mason Mount toont aan Lampard dat hij meer speeltijd verdient. Zijn vrije trap gaat maar net naast de winkelhaak.
90+3'
Mason Mount (Chelsea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Kanté snelt weg, maar wordt door Gündogan nog tegen de grasmat gewerkt. Kan Chelsea nog iets puren uit deze stilstaande fase?
90+2'

Nog vier minuten

De Bruyne vindt dat zijn ploegmaten het balbezit te gemakkelijk weggeven. De Rode Duivel vraagt ook in de extra tijd nog concentratie.
90+2'
90+1'
Ilkay Gündogan (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op N'Golo Kanté (Chelsea).
90+1'

90'
Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mateo Kovacic (Chelsea).
89'
Frank Lampard is niet tevreden over de prestaties van zijn jonge elftal. De bezoekers begonnen zo goed aan de partij, maar ondertussen heeft de coach al heel wat kritiekpuntjes opgeschreven.
89'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Michy Batshuayi (Chelsea) stond buitenspel.