• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne helpt City op en over Chelsea, kloof met Liverpool blijft 9 punten

  einde
  21
  1. 37' - Doelpunt - Riyad Mahrez (2 - 1)
  2. 29' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 1)
  3. 22' - Doelpunt - N'Golo Kanté (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Ilkay Gündogan
  2. 77' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  3. 74' - Verv. Jorginho door Mason Mount
  4. 74' - Verv. Tammy Abraham door Michy Batshuayi
  5. 67' - Verv. David Silva door Phil Foden
  6. 61' - Geel - Jorginho
  7. 59' - Verv. Emerson Palmieri door Reece James
  8. 52' - Verv. Rodrigo door Ilkay Gündogan
  22'N'Golo Kanté0 - 1
  29'Kevin De Bruyne1 - 1
  37'Riyad Mahrez2 - 1

  Manchester City heeft 2 gezichten getoond tegen Chelsea, maar het goeie gezicht won: 2-1. Chelsea zag een meesterlijk begin beloond met een goal. Nog voor de rust draaide City de rollen om. Eerst De Bruyne met een gelukje, daarna Mahrez. Vanaf de 1-1 was City heer en meester en liet het nog een pak kansen liggen. City wipt over Chelsea naar de 3e plaats.

  Bekijk hier de gelijkmaker van De Bruyne:

  Jong Chelsea opent score, maar dan staat De Bruyne op

  Het transferverbod is uitgedraaid op een zegen voor Chelsea. Een handvol jonge talenten komt onder de vleugels van coach Frank Lampard helemaal boven water. Ook tegen landskampioen Manchester City begon het onervaren elftal zonder vrees. Het koos zijn momenten uit om onder de druk van de thuisploeg te komen en tegen te prikken.

   

  De eerste kans was nog voor Kevin De Bruyne, die net voorlangs mikte, maar na 20 minuten nam Chelsea de regie van de wedstrijd helemaal over. N'Golo Kanté bekroonde zijn 150e wedstrijd voor The Blues met een knappe individuele actie en dito doelpunt.

   

  Manchester City leek wat van slag, maar kan op zo'n momenten altijd rekenen op de flitsen van De Bruyne. De Rode Duivel had wat geluk nodig bij de afwerking, maar zijn afgeweken bal was wel goed voor de gelijkmaker. City had nog voor de rust kansen genoeg om de bezoekers helemaal dood te knijpen, maar enkel Riyad Mahrez sloeg nog toe voor de pauze: 2-1.

  Ook Batshuayi drukt zijn stempel niet

  De wapens waarmee Chelsea voor de rust scoorde, leken bot. Manchester City hield zonder problemen stand in de tweede helft. Het leek gewoon wachten op de 3-1: een ingestudeerde hoekschop, een knal van Mahrez, een poging van Foden... allemaal verdienstelijke pogingen, maar het beslissende doelpunt bleef uit.

   

  Zo leefde Chelsea nog, maar veel tekenen van leven gaf het niet meer. Ook invaller Michy Batshuayi kon zijn stempel niet drukken. De jonge Mason Mount probeerde wel nog, zonder succes. In de slotminuut sloeg Sterling eindelijk toe, maar de VAR vond 2-1 mooier staan op het scorebord.

  De Bruyne: "We toonden dat we ook verdedigend een match kunnen controleren"

  De statistieken na de match waren opvallend: meer balbezit voor Chelsea (47%-53%), meer passes en meer accurate passes. Het was het laagste balbezit van een team onder de leiding van Pep Guardiola, maar City won toch maar mooi. De Bruyne was blij dat de ploeg ook die minder bekende kant kan tonen om te winnen.

   

  "Veel teams hebben veel kwaliteiten", analyseerde De Bruyne de match. "Het is niet simpel. De mensen verwachten dat we 70 procent balbezit hebben, maar Chelsea heeft veel kwaliteit. Ze werken hard, ze kunnen de bal bijhouden. Je kunt hen moeilijk de bal afpakken."

   

  "Misschien hadden zij wat meer de bal, maar wij hadden de betere kansen, dus verdienden we de winst. Dit toont ons andere gelaat: we kunnen de wedstrijd ook verdedigend controleren. We hadden wel meer moeten scoren, zodat het makkelijker werd."

   

  De late zegetreffer van Liverpool zorgde niet voor extra druk: "Wat andere teams doen kan ons niet schelen. We moeten hard blijven werken, zoals we de voorbije 2 jaren deden. We weten wat er nodig is. Andere teams halen ons in, dat is normaal. Wij proberen ons niveau te houden."

  De fraaie winning goal van Mahrez:

  Kanté opende de score:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. In een mindere tweede helft kon Chelsea geen vuist meer maken. Manchester City hoefde dus niet te rouwen om de gemiste kansen en wint gevleid met 2-1. De titelhoop blijft overeind.
  2. tweede helft, minuut 95. Afgekeurd! Sterling moet stoppen met vieren, want de VAR heeft een millimeter buitenspel gezien. Het blijft 2-1 in Manchester.
  3. tweede helft, minuut 95. Sterling maakt het af. Manchester City wacht tot de allerlaatste minuut om nog eens toe te slaan. Sterling lijkt door de buitenspelval te glippen en de 3-1 te scoren, maar de VAR heeft het laatste woord.
  4. tweede helft, minuut 93. Mount net naast. Mason Mount toont aan Lampard dat hij meer speeltijd verdient. Zijn vrije trap gaat maar net naast de winkelhaak. .
  5. tweede helft, minuut 92. Kanté snelt weg, maar wordt door Gündogan nog tegen de grasmat gewerkt. Kan Chelsea nog iets puren uit deze stilstaande fase?
  6. tweede helft, minuut 92. Nog vier minuten. De Bruyne vindt dat zijn ploegmaten het balbezit te gemakkelijk weggeven. De Rode Duivel vraagt ook in de extra tijd nog concentratie.
  7. Gele kaart voor Ilkay Gündogan van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 89. Frank Lampard is niet tevreden over de prestaties van zijn jonge elftal. De bezoekers begonnen zo goed aan de partij, maar ondertussen heeft de coach al heel wat kritiekpuntjes opgeschreven.
  9. tweede helft, minuut 88. Guardiola is er nog niet gerust in en zet zijn troepen nog eens op scherp. Foden heeft het begrepen;, maar verliest het overzicht na een goede infiltratie.
  10. tweede helft, minuut 87. Chelsea probeert nog een vuist te maken in de slotminuten, maar maakt aanvallend weinig klaar. City lijkt op weg naar een gevleide overwinning. .