Klop(p) voor City: Liverpool spurt weg (richting de landstitel?)

  1. 13' - Doelpunt - Mohamed Salah (2 - 0)
  2. 6' - Doelpunt - Fabinho (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Mohamed Salah door Joe Gomez
  2. 79' - Verv. Roberto Firmino door Alex Oxlade-Chamberlain
  3. 78' - Doelpunt - Bernardo Silva (3 - 1)
  4. 71' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5. 65' - Geel - Rodri
  6. 61' - Verv. Jordan Henderson door James Milner
  7. 51' - Doelpunt - Sadio Mané (3 - 0)
  6' Fabinho1 - 0
  51'Sadio Mané3 - 0

  De Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester City is een prooi geworden voor de competitieleider. Liverpool zette City al met de rug tegen de muur in een verschroeiend openingskwartier. Dankzij de 3-1-overwinning is de kloof met City uitgediept tot 9 punten. 

  Liverpool - City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na zes minuten denkt iedereen bij City aan een penalty voor handspel van Alexander-Arnold, maar het spel gaat voort en Fabinho knalt verwoestend de 1-0 binnen aan de overkant. Penalty voor City was het zeker niet, want Silva maakte handspel voor Alexander-Arnold handspel maakte, maar het spel had misschien wel moeten worden stilgelegd.
  • Man van de Match: Alexander-Arnold zette met een weergaloze bal zijn team op weg naar de 2-0 en hield Sterling 80 minuten uit de match. Een soort spelmaker op rechtsachter, die ook kan verdedigen.
  • Statistiek: City kon al sinds 2003 niet meer winnen op Anfield.

  Twee snelle goals leggen match in een plooi

  Wat een vreemde wedstrijd was dé topper in de Premier League. Speelde City slecht? Nee. Was het spannend? Nee, ook niet echt. Was het reclame voor de Premier League? Absoluut. Efficiëntie en een vroege (dubbele) voorsprong maakte het verschil in de eindafrekening.

   

  City begon als een wervelwind, maar de storm werd zelf verrast door een dubbele donderslag. Een dodelijk efficïent Liverpool scoorde twee keer met zijn eerste twee pogingen. Eerst na een controversiële fase. De City-spelers dachten een penalty te verdienen, maar het spel ging door en Fabinho knalde heerlijk de 1-0 binnen (zie video).

   

  Een al even geniale tegenaanval van de thuisploeg zorgde voor 2-0. Salah kopte aan de tweede paal binnen, nadat flankverdedigers Alexander-Arnold en Robertson het voorbereidende werk andermaal hadden gedaan. City was even van slag, maar speelde niet slecht. Het was gewoon niet efficiënt. Agüero was niet scherp, Sterling en Bernardo Silva zaten niet lekker in de match. En zo werd het niet echt spannend.

  City kan pas laat zijn wil opleggen

  Bij City was Kevin De Bruyne een van de weinige die strijdvaardig bleef, maar hij kon het niet alleen. Gündogan en Angelino lieten Henderson te makkelijk voorzetten, Walker stond te ver van Mané en Bravo was niet atletisch genoeg om de kopbal van de Senegalees uit zijn doel te houden (zie video). Zo werd het 3-0  en leek het kalf helemaal verdronken voor City.

   

  Liverpool had alles onder controle tot Bernardo Silva ruim tien minuten voor het einde toch de 3-1 knap in de kortste hoek schoot. Het leverde de enige spannende fase van de match op. Sterling schoot wakker, De Bruyne nam zijn team op sleeptouw en Liverpool kroop achteruit. Maar gesteund door een afgeladen vol Anfield, hield de thuisploeg stand. 

  De goals van Fabinho en Mané

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Gabriel Jesus van Manchester City tijdens
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Liverpool wint de topper tegen City en heeft na 12 speeldagen 9 punten voorsprong op zijn grote titelconcurrent. Liverpool is nog geen kampioen, maar dit is toch een tik voor City.
  3. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 92. Nog twee minuten. Twee van de vier extra minuten zijn verstreken. De zege van Liverpool gaat niet meer in gedrang komen. City is te laat wakker geworden.
  5. tweede helft, minuut 91. De Bruyne zwiept nog eens een goede vrije trap voor doel, maar de defensie van Liverpool zet drie spelers van City buitenspel. Het zegt wel iets over deze match. Liverpool speelde slimmer en efficiënter.
  6. tweede helft, minuut 88. De tijd tikt genadeloos weg in het nadeel van City, dat het spel nu maakt. Liverpool ziet af, maar houdt achteraan voorlopig stand. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Liverpool, Joe Gomez erin, Mohamed Salah eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Sterling en De Bruyne nemen City bij de hand. . Filip Joos op Play Sports.
  9. tweede helft, minuut 82. Het wordt nog spannend... Als de vraag was of het nog spannend kon worden na de 3-1 is het antwoord: ja!. Bijna scoort Jesus op voorzet van Sterling, die eindelijk is wakker geworden. Diezelfde Sterling schiet de bal ook op de arm van Alexander-Arnold. Liverpool is het noorden kwijt. .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain erin, Roberto Firmino eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Bernardo Silva maakt de 3-1. City heeft de eer gered. Bernardo Silva trapt een voorzet, die werd ontzet door Lovren, prachtig in de korte hoek. City verdient zeker een goal in deze match, maar is het genoeg om het nog spannend te maken?
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Bernardo Silva van Manchester City. 3, 1.
  13. tweede helft, minuut 77. Het is een open, wat rommelige match aan het worden. De vermoeidheid zal daar veel mee te maken hebben. Zo kan City ook eens counteren, maar Sterling speelt alweer niet goed in op de Bruyne.
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Jesus krijgt ruim 20 minuten. Agüero heeft nog nooit kunnen scoren op Anfield en ook vandaag zal het niet gebeuren. De Argentijn had nochtans kansen, maar miste de absolute scherpte die nodig was voor een goal. .
  16. tweede helft, minuut 68. De Bruyne kan het niet alleen. Aan De Bruyne zal een eventuele nederlaag niet liggen. De Rode Duivel bedient Agüero, maar die komt een teen te kort om binnen te duwen. Daarna probeert De Bruyne zelf door de verdediging te dribbelen. Dat lukt bijna, maar bij de laatste verdediger gaat het mis. Zijn lichaamstaal verraadt frustratie over de 3-0.
  17. tweede helft, minuut 68.
  18. tweede helft, minuut 66. VAR zegt: "geen penalty". Mané speelt met vuur. Hij geeft Sterling een duw in de rug in het strafschopgebied. Sterling is woedend, maar de ref fluit niet en de VAR geeft de ref gelijk. Dit had volgens ons wel een penalty kunnen zijn. Rodri krijgt zelfs ook nog geel voor protest.