• home
 • video
 • pas verschenen

  Klop(p) voor City: Liverpool spurt weg (richting de landstitel?)

  einde
  31
  1. 13' - Doelpunt - Mohamed Salah (2 - 0)
  2. 6' - Doelpunt - Fabinho (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Mohamed Salah door Joe Gomez
  2. 79' - Verv. Roberto Firmino door Alex Oxlade-Chamberlain
  3. 78' - Doelpunt - Bernardo Silva (3 - 1)
  4. 71' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5. 65' - Geel - Rodrigo
  6. 61' - Verv. Jordan Henderson door James Milner
  7. 51' - Doelpunt - Sadio Mané (3 - 0)
  6'Fabinho1 - 0
  13'Mohamed Salah2 - 0
  51'Sadio Mané3 - 0
  78'Bernardo Silva3 - 1

  De Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester City is een prooi geworden voor de competitieleider. Liverpool zette City al met de rug tegen de muur in een verschroeiend openingskwartier. Dankzij de 3-1-overwinning is de kloof met City uitgediept tot 9 punten. 

  Liverpool - City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na zes minuten denkt iedereen bij City aan een penalty voor handspel van Alexander-Arnold, maar het spel gaat voort en Fabinho knalt verwoestend de 1-0 binnen aan de overkant. Penalty voor City was het zeker niet, want Silva maakte handspel voor Alexander-Arnold handspel maakte, maar het spel had misschien wel moeten worden stilgelegd.
  • Man van de Match: Alexander-Arnold zette met een weergaloze bal zijn team op weg naar de 2-0 en hield Sterling 80 minuten uit de match. Een soort spelmaker op rechtsachter, die ook kan verdedigen.
  • Statistiek: City kon al sinds 2003 niet meer winnen op Anfield.

  Twee snelle goals leggen match in een plooi

  Wat een vreemde wedstrijd was dé topper in de Premier League. Speelde City slecht? Nee. Was het spannend? Nee, ook niet echt. Was het reclame voor de Premier League? Absoluut. Efficiëntie en een vroege (dubbele) voorsprong maakte het verschil in de eindafrekening.

   

  City begon als een wervelwind, maar de storm werd zelf verrast door een dubbele donderslag. Een dodelijk efficïent Liverpool scoorde twee keer met zijn eerste twee pogingen. Eerst na een controversiële fase. De City-spelers dachten een penalty te verdienen, maar het spel ging door en Fabinho knalde heerlijk de 1-0 binnen (zie video).

   

  Een al even geniale tegenaanval van de thuisploeg zorgde voor 2-0. Salah kopte aan de tweede paal binnen, nadat flankverdedigers Alexander-Arnold en Robertson het voorbereidende werk andermaal hadden gedaan. City was even van slag, maar speelde niet slecht. Het was gewoon niet efficiënt. Agüero was niet scherp, Sterling en Bernardo Silva zaten niet lekker in de match. En zo werd het niet echt spannend.

  City kan pas laat zijn wil opleggen

  Bij City was Kevin De Bruyne een van de weinige die strijdvaardig bleef, maar hij kon het niet alleen. Gündogan en Angelino lieten Henderson te makkelijk voorzetten, Walker stond te ver van Mané en Bravo was niet atletisch genoeg om de kopbal van de Senegalees uit zijn doel te houden (zie video). Zo werd het 3-0  en leek het kalf helemaal verdronken voor City.

   

  Liverpool had alles onder controle tot Bernardo Silva ruim tien minuten voor het einde toch de 3-1 knap in de kortste hoek schoot. Het leverde de enige spannende fase van de match op. Sterling schoot wakker, De Bruyne nam zijn team op sleeptouw en Liverpool kroop achteruit. Maar gesteund door een afgeladen vol Anfield, hield de thuisploeg stand. 

  De goals van Fabinho en Mané

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Gabriel Jesus van Manchester City tijdens erna, 01 uur
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Liverpool wint de topper tegen City en heeft na 12 speeldagen 9 punten voorsprong op zijn grote titelconcurrent. Liverpool is nog geen kampioen, maar dit is toch een tik voor City.
  3. tweede helft, minuut 92. Nog twee minuten. Twee van de vier extra minuten zijn verstreken. De zege van Liverpool gaat niet meer in gedrang komen. City is te laat wakker geworden.
  4. tweede helft, minuut 91. De Bruyne zwiept nog eens een goede vrije trap voor doel, maar de defensie van Liverpool zet drie spelers van City buitenspel. Het zegt wel iets over deze match. Liverpool speelde slimmer en efficiënter.
  5. tweede helft, minuut 88. De tijd tikt genadeloos weg in het nadeel van City, dat het spel nu maakt. Liverpool ziet af, maar houdt achteraan voorlopig stand. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Liverpool, Joe Gomez erin, Mohamed Salah eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Sterling en De Bruyne nemen City bij de hand. . Filip Joos op Play Sports.
  8. tweede helft, minuut 82. Het wordt nog spannend... Als de vraag was of het nog spannend kon worden na de 3-1 is het antwoord: ja!. Bijna scoort Jesus op voorzet van Sterling, die eindelijk is wakker geworden. Diezelfde Sterling schiet de bal ook op de arm van Alexander-Arnold. Liverpool is het noorden kwijt. .
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain erin, Roberto Firmino eruit