Manchester City neemt pas na de pauze afstand van Aston Villa

  1. 36' - Geel - Jack Grealish
  1. 87' - Geel 2 - Fernandinho
  2. 84' - Verv. Jack Grealish door Anwar El Ghazi
  3. 81' - Geel - Ilkay Gündogan
  4. 76' - Verv. Raheem Sterling door Sergio Agüero
  5. 76' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  6. 73' - Verv. Benjamin Mendy door Angeliño
  7. 71' - Verv. Wesley Moraes door Keinan Davis
  8. 70' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (3 - 0)
  9. 65' - Doelpunt - David Silva (2 - 0)
  10. 57' - Geel - Fernandinho
  11. 46' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)

  Aston Villa maakte het Manchester City een helft lang erg lastig, maar na de rust werden de verhoudingen duidelijk. De Bruyne lag aan de basis van een fel omstreden doelpunt in de 3-0-overwinning, die zijn ploeg voorlopig op drie punten van Liverpool brengt.

  Slordig City komt er maar niet doorheen

  Man City begon zonder Aguero, maar met De Bruyne aan de wedstrijd. Bij Villa stonden vier oude bekenden aan de aftrap. Engels, Nakamba, Trezeguet en Wesley hadden van hun coach Smith een duidelijk strijdplan meegekregen: gegroepeerd verdedigen en scherp tegenprikken. Dat recept werkte meer dan behoorlijk.

   

  Op een schuiver van Jesus na kon City weinig kansen afdwingen tegenover de dubbele muur van de bezoekers. Aan de overkant moest Ederson sterk keepen om de dubbele poging van McGinn en Douglas Luiz uit zijn doel te houden. Stones gleed dan weer in de weg van een vervaarlijke knal van Trezeguet.

   

  Voor een bescheiden afstandsschot van Cancelo en een fletse kopbal van Sterling waren de thuisfans niet naar het Etihad Stadium gekomen. Toch konden ze vlak voor de rust bijna juichen, maar Silva mikte van dichtbij nog naast.

  Villa kraakt vroeg in de tweede helft

  Aston Villa had in zijn uitwedstrijden dit seizoen enkel na de rust goals geslikt. Die statistiek werd al na een halve minuut in de tweede helft ondersteund door de werkelijkheid. Mings liet zich in de lucht aftroeven en Sterling prikte de 1-0 door de benen van Heaton.

   

  De Cityzens roken bloed. Een veelbelovend schot van Mendy werd geblokt en Mings veegde de poging van een verbouwereerde Jesus miraculeus van de lijn. De dijk van Aston Villa kon het elk moment begeven.

   

  Even voorbij het uur was het De Bruyne die het lot van de bezoekers bezegelde. De voorzet van onze landgenoot werd heel licht aangeraakt door Silva en ging binnen. Er was wel een lange tussenkomst van de VAR nodig om te bepalen of de in buitenspel staande Sterling het zicht van de doelman had gehinderd.

   

  De 3-0 van Gündogan, een knappe volley, liet niet lang op zich wachten. De zege was veilig, maar er viel nog wel wat te beleven. Fernandinho pakte een domme rode kaart en zadelde Guardiola zo op met nog meer defensieve kopzorgen. Beide ploegen raakten in de toegevoegde tijd nog het doelhout, maar dat was van geen tel meer.

  De controversiële 2-0 van Silva op assist van De Bruyne

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Manchester City had het een helft lang erg lastig tegen Aston Villa, maar na de rust ging het vlotter. Dankzij onder meer een controversieel doelpunt van De Bruyne werd het 3-0.
  3. tweede helft, minuut 94. Geen eerredder! Een machtige redding van Ederson op de doorgebroken Davis en de paal op de bekeken rebound van McGinn staan de 3-1 in de weg. Die had Aston Villa wel verdiend op basis van een moedige eerste helft.
  4. tweede helft, minuut 92. Een lobje van Gabriel Jesus wordt geklemd tussen de deklat en het hoofd van Mings, waarna Heaton de bal opvangt. Geen geluk voor de Braziliaanse spits.
  5. tweede helft, minuut 90. Drie punten voor City, maar dus wel extra zorgen.
  6. tweede helft, minuut 88. Exit Fernandinho! Guardiola zal vloeken, want Fernandinho pakt een dwaze tweede gele kaart en wordt uitgesloten. Is Otamendi volgende week voldoende fit om een hele wedstrijd te spelen in het centrum van de verdediging?
  7. Tweede gele kaart voor Fernandinho van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 87. Een verrassend schot van Foden naar de korte hoek strandt op de vuisten van Heaton. De jonge middenvelder is vastbesloten om nog iets uit zijn invalbeurt te halen.
  9. tweede helft, minuut 86. Poging van Trezeguet. De keurig geplaatste trap van Trezeguet mist wat venijn. Ederson zweeft er gemakkelijk naartoe.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Aston Villa, Anwar El Ghazi erin, Jack Grealish eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Foden neemt Heaton onder vuur, de doelman gaat goed plat.
  12. Gele kaart voor Ilkay Gündogan van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 81
  13. tweede helft, minuut 81. Gündogan pakt geel bij een 3-0 voorsprong. Het instinct van de Turkse Duitser neemt eventjes de bovenhand op zijn gezond verstand.
  14. tweede helft, minuut 78. De weerstand is verdwenen bij Aston Villa. De enige vraag die nog rest, is hoeveel goals City uiteindelijk op het bord zet.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Raheem Sterling eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Kevin De Bruyne eruit
  17. tweede helft, minuut 76. De Bruyne maakt plaats voor Foden en ook Aguero mag dan toch invallen. Sterling is de andere basisspeler die naar de bank stapt.
  18. tweede helft, minuut 75. Angeliño is al ingevallen bij City en straks is het de beurt aan Foden. Neemt Guardiola nog het risico om Aguero erin te gooien nu de zaak al beklonken is?