• home
 • video
 • pas verschenen

  City smeert Crystal Palace 1e thuisnederlaag van het seizoen aan in 93 seconden

  einde
  02
  1. 41' - Doelpunt - David Silva (0 - 2)
  2. 39' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 1)
  3. 13' - Geel - Luka Milivojevic
  1. 90+1' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  2. 84' - Verv. James Tomkins door Scott Dann
  3. 80' - Verv. David Silva door John Stones
  4. 76' - Verv. Luka Milivojevic door Christian Benteke
  5. 55' - Verv. Jeffrey Schlupp door Andros Townsend
  6. 47' - Geel - Raheem Sterling
  39'Gabriel Jesus0 - 1
  41'David Silva0 - 2

  Manchester City heeft de volle buit gepakt op het veld van Crystal Palace. 2 doelpunten in 93 seconden voor rust bleken voldoende. De Bruyne keerde weer terug na een liesblessure, Benteke mocht een kwartier voor tijd invallen.

  Gone in 93 seconds

  Met onverwachte nederlagen tegen Norwich City en Wolverhampton waren de 3 punten voor Manchester City vanavond geen overbodige luxe. Maar daarvoor moest eerst Crystal Palace voor de bijl. En laat dat nu net de verrassende nummer 6 in de Premier League zijn, dat in de seizoensstart Manchester United al over de knie legde.

   

  Maar veel van dat goede spel was er bij Palace - dat met Benteke op de bank startte - niet te zien. City domineerde de hele partij, maar moest toch een tijdje wachten op kansen. 

   

  De Bruyne, die in de basiself begon, zat niet meteen goed in de wedstrijd. Maar bij City lopen wel meerdere sterren rond. Met de rust in zicht was het eindelijk raak voor de bezoekers. Gabriel Jesus opende de score met een knappe kopbal, zijn 50e doelpunt voor City.

   

  Amper 93 seconden later had Sterling iets moois in gedachten. Hij lobde de bal prachtig de zestien in, pal voor de voeten van David Silva. Die twijfelde niet en kegelde de 0-2 in één tijd voorbij Palace-doelman Hennessey. 

  Jesus zorgde voor de openingsgoal met een knappe duikkopbal.

  City morst met de kansen

  De tweede helft begon ietwat beter voor Palace, dat met ex-Anderlecht-speler Kouyaté al snel kon dreigen, maar nadien viel de motor weer helemaal stil.

   

  City nam weer over en zocht een extra doelpuntje. Maar dat lukte maar niet. Sterling mistte tot tweemaal toe, De Bruyne kreeg geen strafschop toegewezen, Jesus vond de vuisten van Hennessey en de Palace-doelman was ook alert op een knappe krul van Bernardo Silva.

   

  Een kwartier voor tijd bracht coach Hodgson Christian Benteke op het veld. De Rode Duivel bewees meteen zijn waarde. Na een halve minuut strandde zijn kopbal evenwel tegen de handschoenen van Ederson. 

   

  Aan de overkant lag de 0-3 voor het grijpen. Maar Gabriel Jesus had oogkleppen op. De Braziliaan koos voor eigen succes, terwijl De Bruyne moederziel alleen voor doel stond. Ook Sterling miste even later een uitstekende kans voor City.

   

  Doelpunten vielen er niet meer in Selhurst Park, maar de 3 punten neemt Manchester City toch maar mee naar huis. Palace blijft met lege handen achter en moet weer op zoek naar het betere spel van de weken voordien. 

  De Bruyne kreeg geen strafschop na een duw van Zaha.

  Het doelpunt van David Silva (en de assist van Sterling...)

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE. City smeert Crystal Palace een 1e thuisnederlaag aan dit seizoen dankzij een dolle 93 seconden in de eerste helft.
  2. tweede helft, minuut 91. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Kevin De Bruyne eruit
  4. tweede helft, minuut 90. De Bruyne krijgt nog een applauswissel. Net voor affluiten komt Foden de Rode Duivel nog even vervangen.
  5. tweede helft, minuut 88. Ederson houdt de nul. Palace komt nog eens opzetten, dit keer via de voeten van Zaha. De Palace-spits knalt stevig tegen het leer, Ederson houdt z'n net schoon. In de herneming kan ook Benteke niet besluiten.
  6. tweede helft, minuut 87. De concentratie is weg. De 0-3 wilt er maar niet in. Cancelo zet voor tot bij Sterling. Die moet er zijn voet maar tegenzetten, maar doet dat niet stevig genoeg. Nog 3 minuten!
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Crystal Palace, Scott Dann erin, James Tomkins eruit
  8. tweede helft, minuut 81. De Bruyne net niet. We zitten in de laatste 10 minuten en City wilt toch nog dat extra doelpuntje. Gündogan zet voor, De Bruyne mist maar net. Niet Hennessey, maar het doelkader brengt redding.
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, John Stones erin, David Silva eruit