• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City en dirigent De Bruyne verslinden Watford met 8-0(!)

  einde
  80
  1. 34' - Verv. Dimitri Foulquier door Roberto Pereyra
  2. 20' - Geel - Bernardo Silva
  3. 18' - Doelpunt - Nicolás Otamendi (5 - 0)
  4. 15' - Doelpunt - Bernardo Silva (4 - 0)
  5. 12' - Doelpunt vrije trap - Riyad Mahrez (3 - 0)
  6. 7' - Doelpunt strafschop - Sergio Agüero (2 - 0)
  7. 1' - Doelpunt - David Silva (1 - 0)
  1. 86' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (8 - 0)
  2. 81' - Geel - Angeliño
  3. 78' - Verv. Gerard Deulofeu door Andre Gray
  4. 63' - Verv. Nicolás Otamendi door Eric García
  5. 61' - Geel - Gerard Deulofeu
  6. 60' - Doelpunt - Bernardo Silva (7 - 0)
  7. 60' - Geel - Kiko
  8. 59' - Verv. Will Hughes door Ismaïla Sarr
  9. 54' - Verv. Kyle Walker door João Cancelo
  10. 49' - Doelpunt - Bernardo Silva (6 - 0)
  1'David Silva1 - 0
  7'Sergio Agüero2 - 0
  12'Riyad Mahrez3 - 0
  15'Bernardo Silva4 - 0
  18'Nicolás Otamendi5 - 0
  49'Bernardo Silva6 - 0
  60'Bernardo Silva7 - 0
  86'Kevin De Bruyne8 - 0

  Manchester City heeft zijn eerste nederlaag sinds januari doorgespoeld met een glansprestatie. Watford was slachtoffer met dienst en kreeg maar liefst 8 goals om de oren. Dirigent De Bruyne pakte uit met een goal en twee assists.

  Op de vorige speeldag werd landskampioen City verrast door promovendus Norwich City. Zo zag het concurrent Liverpool uitlopen tot al 5 punten. Een goede reactie van het team van Pep Guardiola was dan ook broodnodig om een kleine crisis af te wenden.

  Forfaitcijfers al na dik kwartier op het bord

  De Citizens hadden die boodschap goed begrepen en begonnen furieus. Al in de eerste minuut zwiepte De Bruyne de bal heerlijk voor doel, David Silva tikte van dichtbij binnen. We waren meteen begonnen aan een dol kwartier.

   

  Agüero maakte er al snel 2-0 van vanop de stip, een afgeweken vrije trap van Mahrez zorgde voor de 3-0 en niet veel later knalden Bernardo Silva en Nicolas Otamendi na amper 18 minuten de forfaitcijfers al op het bord. Het weerloze Watford stond erbij en keek ernaar. 

   

  Na het dolle openingskwartier temporiseerde City even. Watford kon naar adem happen, maar kreeg aanvallend amper iets voor mekaar. Rusten geblazen bij 5-0.

  Uitblinker De Bruyne legt 8-0-eindstand vast

  Na de pauze ging City onverstoord verder met demonstreren. Vier minuten ver in de tweede helft tekende Bernardo Silva voor de 6-0. Diezelfde Silva had een begenadigde dag en maakte op het uur zijn hattrick vol op aangeven van De Bruyne. De zevende assist al van de Rode Duivel dit seizoen in de competitie .

   

  Na de 7-0 verdween het vuur uit de partij en de wedstrijd - die al lang geen wedstrijd meer was - kabbelde verder. Vijf minuten voor tijd bekroonde uitgerekend uitblinker De Bruyne zijn wedstrijd met een harde knal hoog in doel. De 8-0-eindstand was vastgelegd.

  City nadert met zijn monsteroverwinning opnieuw tot op 2 punten van leider Liverpool, dat morgen op verplaatsing Chelsea bekampt. Met hun 8-0-zege grijpen de Citizens wel naast het record van grootste Premier League-overwinning ooit. Dat staat op naam van Manchester United, dat in 1995 met 9-0 Ipswich Town over de knie legde.

  Reacties na Manchester City-Watford:

  Hattrickheld Bernardo Silva: "We hebben een fantastische prestatie geleverd. Alles zat erin vandaag. Het was heel belangrijk om de drie punten te pakken na het verlies tegen Norwich vorige week. Dit was onze reactie na een moeilijk moment. Zo zie je hoe sterk het team echt is, ook mentaal. We hebben getoond dat we voor alles willen vechten dit seizoen.

   

  Watford-coach Quique: "Dit is een heel slechte dag voor Watford. Zoveel doelpunten slikken, dat doe je normaal niet. Maar je speelt tegen Manchester City, één van de beste ploegen in de wereld. De eerste minuten waren heel moeilijk voor ons. Na 15 minuten was alles al voorbij. Deze nederlaag is de verantwoordelijkheid van iedereen. Ik wil sorry zeggen aan de fans. We zullen er alles aan doen om dit zo snel mogelijk recht te zetten.”

   

  VIDEO: De Bruyne pakt al na 1 minuut uit met een heerlijke assist

  VIDEO: De Bruyne zet zelf de kers op de taart

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 52. City en uitblinker De Bruyne verpletteren weerloos Watford. De marteling voor Watford zit erop. City wint met 8-0 en grijpt zo naast het record van grootste Premier League-zege ooit. Bernardo Silva scoorde een hattrick, De Bruyne pakte uit met twee assists en een lekker doelpunt. Een imposante reactie van de Citizens na hun nederlaag van vorige week.
  2. tweede helft, minuut 92. Het lijkt erop dat het bij 8 doelpunten blijft vandaag. Bernardo Silva krijgt zijn vierde van de namiddag niet tegen het net. Foster heeft weinig moeite met het zwakke schotje. .
  3. tweede helft, minuut 89. De Bruyne bijna met de negende! De Bruyne gaat op wandel en dribbelt zich doorheen het centrum en voorbij de halve ploeg van Watford. Oog in oog met Foster besluit hij nipt naast doel. Wat een fantastisch doelpunt was dat geweest!
  4. tweede helft, minuut 86. Nog 1 doelpuntje heeft City nodig om het record van grootste overwinning in de Premier League te evenaren. We hebben nog een vijftal minuten op de klok.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Kevin De Bruyne van Manchester City. 8, 0.
  6. tweede helft, minuut 85. KDB bekroont zijn wedstrijd met doelpunt. De Bruyne was alomtegenwoordig vandaag en had al 2 assists achter zijn naam staan. Nu voegt hij er ook nog een doelpunt aan toe. De Rode Duivel krijgt de bal op de rand van de zestien en ramt de bal lekker in de winkelhaak. 8-0.
  7. tweede helft, minuut 82. Na een hoekschop komt de bal terecht bij Rodri. Zijn schot vormt niet al te veel problemen voor Watford-goalie Foster. Het vuur uit deze partij is toch al eventjes verdwenen.
  8. Gele kaart voor Angeliño van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 81
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Watford, Andre Gray erin, Gerard Deulofeu eruit