6 - 0
60'
60'
7 - 0

Manchester City heeft zijn eerste nederlaag sinds januari doorgespoeld met een glansprestatie. Watford was slachtoffer met dienst en kreeg maar liefst 8 goals om de oren. Dirigent De Bruyne pakte uit met een goal en twee assists.

Op de vorige speeldag werd landskampioen City verrast door promovendus Norwich City. Zo zag het concurrent Liverpool uitlopen tot al 5 punten. Een goede reactie van het team van Pep Guardiola was dan ook broodnodig om een kleine crisis af te wenden.

Forfaitcijfers al na dik kwartier op het bord

De Citizens hadden die boodschap goed begrepen en begonnen furieus. Al in de eerste minuut zwiepte De Bruyne de bal heerlijk voor doel, David Silva tikte van dichtbij binnen. We waren meteen begonnen aan een dol kwartier.

Agüero maakte er al snel 2-0 van vanop de stip, een afgeweken vrije trap van Mahrez zorgde voor de 3-0 en niet veel later knalden Bernardo Silva en Nicolas Otamendi na amper 18 minuten de forfaitcijfers al op het bord. Het weerloze Watford stond erbij en keek ernaar.

Na het dolle openingskwartier temporiseerde City even. Watford kon naar adem happen, maar kreeg aanvallend amper iets voor mekaar. Rusten geblazen bij 5-0.

Uitblinker De Bruyne legt 8-0-eindstand vast

Na de pauze ging City onverstoord verder met demonstreren. Vier minuten ver in de tweede helft tekende Bernardo Silva voor de 6-0. Diezelfde Silva had een begenadigde dag en maakte op het uur zijn hattrick vol op aangeven van De Bruyne. De zevende assist al van de Rode Duivel dit seizoen in de competitie .

Na de 7-0 verdween het vuur uit de partij en de wedstrijd - die al lang geen wedstrijd meer was - kabbelde verder. Vijf minuten voor tijd bekroonde uitgerekend uitblinker De Bruyne zijn wedstrijd met een harde knal hoog in doel. De 8-0-eindstand was vastgelegd.

City nadert met zijn monsteroverwinning opnieuw tot op 2 punten van leider Liverpool, dat morgen op verplaatsing Chelsea bekampt. Met hun 8-0-zege grijpen de Citizens wel naast het record van grootste Premier League-overwinning ooit. Dat staat op naam van Manchester United, dat in 1995 met 9-0 Ipswich Town over de knie legde.