Rodri
3 - 2
Rodri
88'

Manchester City heeft zich laten verrassen door staartploeg Norwich op speeldag 5 in de Premier League. Norwich speelde met een enorm strijdershart en daar was een matig City niet tegen opgewassen. In de stand heeft Liverpool al een voorsprong van 5 punten.

De laatste competitienederlaag van City dateerde van 29 januari 2019 tegen Newcastle. Tegen staartploeg Norwich verwachtte niemand veel problemen. Ook trainer Pep Guardiola niet, want met het oog op het drukke programma liet hij onder meer man in vorm Kevin De Bruyne op de bank.

Maar het liep al snel fout voor City. Efficiëntie en weinig kansen waren de sleutelwoorden van de eerste helft. City had voortdurend de bal, maar speelde te traag om kansen te creëren. Ook Norwich had geen kansen, maar blonk uit in efficiëntie. Uit het niets kopte McLean een corner krachtig in doel: 1-0.

Tien minuten later zorgde de thuisploeg met een perfecte counter voor 2-0. De enige twee ballen tussen de palen van Norwich in de eerste helft leverden twee goals op. Gelukkig voor City was Aguëro vlak voor rust ook efficiënt. Zijn 7e poging tussen de palen dit seizoen leverde zijn 7e goal van het seizoen op. Een knappe kopbalgoal: 2-1.

In de tweede helft schoot Otamendi diep in de voet van zijn eigen ploeg (zie video). Hij dacht alle tijd van de wereld te hebben om uit te verdedigen, maar verloor de bal aan Buendia. Pukki maakte er van dichtbij 3-1 van.

Guardiola bracht meteen De Bruyne en Jesus, maar van een groot De Bruyne-effect was geen sprake. Dat was de verdienste van Norwich, dat met een enorm strijdershart een bijna perfecte defensieve prestatie leverde.

In de combinatie kwam City er niet doorheen, maar Rodrigo scoorde nog wel met een afstandsschot. Alle thuisfans beten de nagels van hun vingers in de extra tijd, maar de druk van City leverde geen punt meer op. Feest in Carrow Road.

De flater van Otamendi

90+5'

Einde: Norwich stunt!!

Het is afgelopen. Er komt een einde aan een reeks van 18 ongeslagen matchen van City in de Premier League. Norwich heeft er voor gestreden. Dolle taferelen in de tribunes.
90+4'
De poging wordt gered door Tim Krul (Norwich City), die geen rebound weggeeft.
90+4'
Raheem Sterling (Manchester City) haalt uit met zijn rechter...
90+4'
City haalt echt wel nog alles uit de kast. Sterling, Jesus en Aguëro krijgen allemaal nog kansen. De bezoekers verdienen ondertussen ook wel een gelijkmaker, maar het zou heel sneu zijn voor Norwich.
90+3'
Jamal Lewis (Norwich City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Agüero (Manchester City).
90+3'
90+3'
Gabriel Jesus (Manchester City) haalt uit met zijn linker...
90+2'
De poging wordt gered door Tim Krul (Norwich City). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+2'
Sergio Agüero (Manchester City) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Riyad Mahrez (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'

Vier extra minuten

City heeft nog 4 minuten om een punt uit de brand te slepen. Alle Norwich-fans zijn aan het nagelbijten.
90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90'
90'
Bij Manchester City wordt de hoekschop genomen door Kevin De Bruyne. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
89'
Teemu Pukki (Norwich City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rodri (Manchester City).
88'

Wordt het nog spannend? 3-2 van Rodrigo

City komt terug tot 3-2. De bezoekers raken maar niet door de defensie gecombineerd, dus probeert Rodrigo het met een afstandsschot. Krul is geklopt. Hoeveel minuten extra tijd komen er bij, denken alle Norwich-fans.