• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool is lachende derde na stuntzege Norwich tegen City

  einde
  32
  1. 45+2' - Geel - Sam Byram
  2. 45' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 1)
  3. 28' - Doelpunt - Todd Cantwell (2 - 0)
  4. 18' - Doelpunt - Kenny McLean (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Marco Stiepermann door Dennis Srbeny
  2. 88' - Doelpunt - Rodri (3 - 2)
  3. 87' - Geel - Todd Cantwell
  4. 83' - Verv. Emiliano Buendia door Josip Drmic
  5. 73' - Verv. Bernardo Silva door Riyad Mahrez
  6. 69' - Geel - Bernardo Silva
  7. 64' - Geel - Kenny McLean
  8. 57' - Verv. David Silva door Gabriel Jesus
  9. 57' - Verv. Ilkay Gündogan door Kevin De Bruyne
  10. 50' - Doelpunt - Teemu Pukki (3 - 1)
  18'Kenny McLean1 - 0
  28'Todd Cantwell2 - 0
  45'Sergio Agüero2 - 1
  50'Teemu Pukki3 - 1
  88'Rodri3 - 2

  Manchester City heeft zich laten verrassen door staartploeg Norwich op speeldag 5 in de Premier League. Norwich speelde met een enorm strijdershart en daar was een matig City niet tegen opgewassen. In de stand heeft Liverpool al een voorsprong van 5 punten.

  De laatste competitienederlaag van City dateerde van 29 januari 2019 tegen Newcastle. Tegen staartploeg Norwich verwachtte niemand veel problemen. Ook trainer Pep Guardiola niet, want met het oog op het drukke programma liet hij onder meer man in vorm Kevin De Bruyne op de bank.

   

  Maar het liep al snel fout voor City. Efficiëntie en weinig kansen waren de sleutelwoorden van de eerste helft. City had voortdurend de bal, maar speelde te traag om kansen te creëren. Ook Norwich had geen kansen, maar blonk uit in efficiëntie. Uit het niets kopte McLean een corner krachtig in doel: 1-0.

   

  Tien minuten later zorgde de thuisploeg met een perfecte counter voor 2-0. De enige twee ballen tussen de palen van Norwich in de eerste helft leverden twee goals op. Gelukkig voor City was Aguëro vlak voor rust ook efficiënt. Zijn 7e poging tussen de palen dit seizoen leverde zijn 7e goal van het seizoen op. Een knappe kopbalgoal: 2-1.

   

  In de tweede helft schoot Otamendi diep in de voet van zijn eigen ploeg (zie video). Hij dacht alle tijd van de wereld te hebben om uit te verdedigen, maar verloor de bal aan Buendia. Pukki maakte er van dichtbij 3-1 van.

   

  Guardiola bracht meteen De Bruyne en Jesus, maar van een groot De Bruyne-effect was geen sprake. Dat was de verdienste van Norwich, dat met een enorm strijdershart een bijna perfecte defensieve prestatie leverde.

   

  In de combinatie kwam City er niet doorheen, maar Rodrigo scoorde nog wel met een afstandsschot. Alle thuisfans beten de nagels van hun vingers in de extra tijd, maar de druk van City leverde geen punt meer op. Feest in Carrow Road.

  De flater van Otamendi

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: Norwich stunt!! Het is afgelopen. Er komt een einde aan een reeks van 18 ongeslagen matchen van City in de Premier League. Norwich heeft er voor gestreden. Dolle taferelen in de tribunes. .
  2. tweede helft, minuut 94. City haalt echt wel nog alles uit de kast. Sterling, Jesus en Aguëro krijgen allemaal nog kansen. De bezoekers verdienen ondertussen ook wel een gelijkmaker, maar het zou heel sneu zijn voor Norwich.
  3. tweede helft, minuut 91. Vier extra minuten. City heeft nog 4 minuten om een punt uit de brand te slepen. Alle Norwich-fans zijn aan het nagelbijten.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Norwich City, Dennis Srbeny erin, Marco Stiepermann eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Wordt het nog spannend? 3-2 van Rodrigo. City komt terug tot 3-2. De bezoekers raken maar niet door de defensie gecombineerd, dus probeert Rodrigo het met een afstandsschot. Krul is geklopt. Hoeveel minuten extra tijd komen er bij, denken alle Norwich-fans.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Rodri van Manchester City. 3, 2.
  7. tweede helft, minuut 87. Otamendi komt dicht bij de 3-2 op voorzet van Sterling. Hij kopt krachtig, maar Krul tikt de kopbal nog net over zijn doel.
  8. Gele kaart voor Todd Cantwell van Norwich City tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Norwich City, Josip Drmic erin, Emiliano Buendia eruit