De Bruyne zorgde al vroeg voor de 1-0 en schotelde vlak voor rust Agüero de 2-0 voor.

za 31 augustus 2019 17:55
  1. 2' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  2. 36' - Geel - Aymeric Laporte
  3. 37' - Verv. Aymeric Laporte door Fernandinho
  4. 42' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 0)
  1. 55' - Doelpunt - Sergio Agüero (3 - 0)
  2. 67' - Verv. Neal Maupay door Aaron Connolly
  3. 67' - Verv. Bernardo door Glenn Murray
  4. 69' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  5. 74' - Verv. Leandro Trossard door Pascal Groß
  6. 78' - Verv. David Silva door Bernardo Silva
Premier League - speeldag 4 - 31/08/19 - 16:00
2'
Kevin De Bruyne
2'
1 - 0
42'
Sergio Agüero
42'
2 - 0
55'
55'
3 - 0

Manchester City heeft gedaan wat het moest doen op de vierde speeldag in de Premier League. Tegen Brighton opende De Bruyne al na 1 minuut de score. Uitblinker Agüero scoorde nog twee keer en hij gaf de assist voor de 4-0. Bij de bezoekers liet Leandro Trossard zich een paar keer opmerken, maar scoren lukte niet.

Met Brighton kreeg landskampioen City de ploeg van Leandro Trossard over de vloer. Trossard begon net als vorige week in de basis bij The Seagulls. Bij City stond Kevin De Bruyne op zijn vaste stek op het middenveld.

De Bruyne scoort en laat scoren in eerste helft

Het was al na amper 1 minuut De Bruyne die City een droomstart bezorgde. Hij trapte een voorzet van Silva van dichtbij in doel. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de Rode Duivel.

City bleef ook na de snelle openingstreffer meester. The Citizens controleerden het middenveld en kwamen via Agüero, Mahrez en De Bruyne dicht bij een tweede doelpunt. Vlak voor rust viel de tweede treffer dan toch, toen De Bruyne Agüero bediende. De Argentijn werkte knap af.

Een opdoffer voor City in de eerste helft was het uitvallen van Aymeric Laporte. De Franse verdediger zeeg na een potig duel neer en greep naar zijn knie. Laporte werd van het veld gedragen en bezorgt Guardiola zo wat defensieve kopzorgen.

Uitblinker Agüero bezorgt City ruime zege

De tweede helft begon veelbelovend voor Brighton. Maupay vond Trossard rond de penaltystip, maar het stuitende schot van de Rode Duivel werd door Fernandinho nog voor het doel weggekopt.

Enkele minuten later werd de hoop van Brighton meteen de kop ingedrukt door Aguëro. De Argentijn kwam na een snelle combinatie met Zintsjenko en Silva in balbezit rond de halve maan en plaatste de 3-0 weergaloos in de rechterbovenhoek.

City had zijn schaapjes op het droge en De Bruyne kreeg na 70 minuten een applauswissel. Ook de bedrijvige Trossard, die de gevaarlijkste man was bij Brighton, werd niet veel later naar de kant gehaald.

De wedstrijd slenterde verder en tien minuten voor tijd maakte invaller Bernardo Silva er nog 4-0 van op aangeven van Aguëro. De Portugees stond pas 18 seconden op het veld. Wedstrijd gespeeld en een nieuwe driepunter voor de Citizens.

Bekijk de razendsnelle 1-0 van De Bruyne:

17:54
17:52

Einde: City heeft geen kind aan Brighton

Manchester City heeft gedaan wat het moest tegen Brighton & Hove Albion. De Bruyne scoorde en liet scoren tegen Trossard & Co. Man van de match Agüero scoorde twee knappe doelpunten en schotelde tien minuten voor tijd de pas ingevallen Bernardo Silva de 4-0 voor. Trossard speelde een actieve partij en werd 20 minuten voor tijd vervangen.
90+3' tweede helft
90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Bernardo Silva (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
Ederson moet nog goed tussenkomen op een voorzet van Gross. Connoly stond immers klaar om de eerredder voor Brighton binnen te werken. Het blijft voorlopig 4-0.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Pascal Groß neemt de hoekschop voor Brighton & Hove Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
87'
Ondertussen hebben we nog een vijftal minuten te gaan in deze wedstrijd. Brighton heeft al lang geen zin meer om er nog iets van te maken. City lijkt ook niet echt meer op zoek naar een vijfde treffer.
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Aaron Connolly (Brighton & Hove Albion) stond buitenspel.
84'
83'
De ref fluit voor een fout, Fernandinho (Manchester City) heeft hands gemaakt.
80'

Bernardo Silva scoort bij eerste balcontact

Hij staat nog maar 20 seconden op het veld maar Bernardo Silva legt meteen de vierde treffer voor City in het mandje. Hij trapt de bal goed overhoeks binnen. Het is man van de match Agüero die de assist op zijn naam krijgt.
80'
Bernardo Silva (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Martín Montoya (Brighton & Hove Albion).
78'
76'
Oleksandr Zinchenko (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.