VIDEO: City met scorende De Bruyne heeft geen kind aan Brighton

  1. 42' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 0)
  2. 37' - Verv. Aymeric Laporte door Fernandinho
  3. 36' - Geel - Aymeric Laporte
  4. 2' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  1. 84' - Geel - Lewis Dunk
  2. 79' - Doelpunt - Bernardo Silva (4 - 0)
  3. 78' - Verv. David Silva door Bernardo Silva
  4. 74' - Verv. Leandro Trossard door Pascal Groß
  5. 69' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  6. 67' - Verv. Bernardo door Glenn Murray
  7. 67' - Verv. Neal Maupay door Aaron Connolly
  8. 55' - Doelpunt - Sergio Agüero (3 - 0)

  Manchester City heeft gedaan wat het moest doen op de vierde speeldag in de Premier League. Tegen Brighton opende De Bruyne al na 1 minuut de score. Uitblinker Agüero scoorde nog twee keer en hij gaf de assist voor de 4-0. Bij de bezoekers liet Leandro Trossard zich een paar keer opmerken, maar scoren lukte niet.

  Met Brighton kreeg landskampioen City de ploeg van Leandro Trossard over de vloer. Trossard begon net als vorige week in de basis bij The Seagulls. Bij City stond Kevin De Bruyne op zijn vaste stek op het middenveld.

  De Bruyne scoort en laat scoren in eerste helft

  Het was al na amper 1 minuut De Bruyne die City een droomstart bezorgde. Hij trapte een voorzet van Silva van dichtbij in doel. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de Rode Duivel.

   

  City bleef ook na de snelle openingstreffer meester. The Citizens controleerden het middenveld en kwamen via Agüero, Mahrez en De Bruyne dicht bij een tweede doelpunt. Vlak voor rust viel de tweede treffer dan toch, toen De Bruyne Agüero bediende. De Argentijn werkte knap af.

   

  Een opdoffer voor City in de eerste helft was het uitvallen van Aymeric Laporte. De Franse verdediger zeeg na een potig duel neer en greep naar zijn knie. Laporte werd van het veld gedragen en bezorgt Guardiola zo wat defensieve kopzorgen. 

  Uitblinker Agüero bezorgt City ruime zege

  De tweede helft begon veelbelovend voor Brighton. Maupay vond Trossard rond de penaltystip, maar het stuitende schot van de Rode Duivel werd door Fernandinho nog voor het doel weggekopt. 

   

  Enkele minuten later werd de hoop van Brighton meteen de kop ingedrukt door Aguëro. De Argentijn kwam na een snelle combinatie met Zintsjenko en Silva in balbezit rond de halve maan en plaatste de 3-0 weergaloos in de rechterbovenhoek.

   

  City had zijn schaapjes op het droge en De Bruyne kreeg na 70 minuten een applauswissel. Ook de bedrijvige Trossard, die de gevaarlijkste man was bij Brighton, werd niet veel later naar de kant gehaald.

   

  De wedstrijd slenterde verder en tien minuten voor tijd maakte invaller Bernardo Silva er nog 4-0 van op aangeven van Aguëro. De Portugees stond pas 18 seconden op het veld. Wedstrijd gespeeld en een nieuwe driepunter voor de Citizens.

  Bekijk de razendsnelle 1-0 van De Bruyne:

  Fase per fase

  1. erna, 17 uur 52. Einde: City heeft geen kind aan Brighton. Manchester City heeft gedaan wat het moest tegen Brighton & Hove Albion. De Bruyne scoorde en liet scoren tegen Trossard & Co. Man van de match Agüero scoorde twee knappe doelpunten en schotelde tien minuten voor tijd de pas ingevallen Bernardo Silva de 4-0 voor. Trossard speelde een actieve partij en werd 20 minuten voor tijd vervangen.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Ederson moet nog goed tussenkomen op een voorzet van Gross. Connoly stond immers klaar om de eerredder voor Brighton binnen te werken. Het blijft voorlopig 4-0.
  4. tweede helft, minuut 87. Ondertussen hebben we nog een vijftal minuten te gaan in deze wedstrijd. Brighton heeft al lang geen zin meer om er nog iets van te maken. City lijkt ook niet echt meer op zoek naar een vijfde treffer. .
  5. Gele kaart voor Lewis Dunk van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 84
  6. tweede helft, minuut 80. Bernardo Silva scoort bij eerste balcontact. Hij staat nog maar 20 seconden op het veld maar Bernardo Silva legt meteen de vierde treffer voor City in het mandje. Hij trapt de bal goed overhoeks binnen. Het is man van de match Agüero die de assist op zijn naam krijgt. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Bernardo Silva van Manchester City. 4, 0.
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, Bernardo Silva erin, David Silva eruit
  9. tweede helft, minuut 76. Hij speelt er dan wel niet meer, de City fans dragen Vincent Kompany nog steeds in hun hart. "Here's to you Vincent Kompany" weerklinkt op de tribunes.
  10. tweede helft, minuut 76. Ook Trossard mag naar de kant. Leandro Trossard zijn wedstrijd zit erop. De winger van Brighton speelde een goede partij en kwam een paar keer oog in oog met Ederson. Scoren deed hij echter niet vandaag. Hij wordt vervangen door Pascal Gross.
  11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Pascal Groß erin, Leandro Trossard eruit
  12. tweede helft, minuut 73. City krijgt een vrije trap op een erg interessante plek. Mahrez en invaller Gündogan zetten zich achter de bal. Het is uiteindelijk de Duitser die zijn kans waagt maar hij trapt ruim over.
  13. tweede helft, minuut 70. Applauswissel voor De Bruyne. Na een kleine 70 minuten mag Kevin De Bruyne gaan rusten. Onze landgenoot scoorde de openingstreffer en deelde later ook nog een assist uit aan Agüero. Een geslaagde namiddag voor de Rode Duivel. .
  14. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Manchester City, Ilkay Gündogan erin, Kevin De Bruyne eruit
  15. tweede helft, minuut 67. Een dubbele wissel bij Brighton. Kunnen de bezoekers nog een goaltje maken vandaag?
  16. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Glenn Murray erin, Bernardo eruit
  17. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Aaron Connolly erin, Neal Maupay eruit
  18. tweede helft, minuut 62. City blijft dreigen na de 3-0. Eerst wordt een voorzet van Walker afgeblokt. Op de daaropvolgende hoekschop hobbelt een bal van Fernandinho naast het doel van Brighton.