• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Tottenham bijt tanden stuk op stuntend Newcastle

  1. 27' - Doelpunt - Joelinton (0 - 1)
  2. 17' - Verv. Allan Saint-Maximin door Christian Atsu
  3. 11' - Geel - Harry Winks
  1. 88' - Verv. Danny Rose door Ben Davies
  2. 88' - Verv. Joelinton door Yoshinori Muto
  3. 88' - Geel - Joelinton
  4. 81' - Verv. Jamaal Lascelles door Federico Fernández
  5. 66' - Geel - Danny Rose
  6. 62' - Verv. Kyle Walker-Peters door Christian Eriksen
  7. 62' - Verv. Erik Lamela door Giovani Lo Celso
  8. 47' - Geel - Matt Ritchie
  27' Joelinton0 - 1

  Newcastle heeft voor de verrassing gezorgd van speeldag 3 in de Premier League. Het veroverde op het veld van Tottenham drie punten en veegt zo de nul weg in het klassement. Bij Tottenham speelde Toby Alderweireld de hele match. Jan Vertonghen bleef de hele match op de bank.  

  Tottenham heeft een slechte gewoonte gekweekt dit seizoen: op achterstand komen. Tegen Aston Villa (zege) en Manchster City (gelijkspel) leidde dat niet tot een nederlaag, maar tegen de defensieve muur van Newcastle zat zelf scoren er eigenlijk nooit in.

   

  Tottenham moest daarvoor ook in eigen boezem kijken. Het had bijna 80 procent balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Het middenveld kon aanvallers Kane en Son nooit in stelling brengen. In de eerste helft belandde 1 schot tussen de palen.

   

  Voor Newcastle verliep de match perfect. Het scoorde in de eerste helft omdat Sanchez aanvaller Joelinton in zijn rug was vergeten. Dankzij de eerste goal van de Braziliaan in de Premier League voor zijn nieuwe werkgever kon Newcastle daarna met 10 spelers achter de bal Tottenham opvangen.

   

  Pas na een uur gooide Tottenham probleemkind Eriksen in de strijd, maar ook de verfijnde Deen kon geen gaatje vinden in het pantser van Newcastle. Tottenham had wel een penalty kunnen - volgens ons moeten -  krijgen voor een fout van Lascelles op Kane, maar ref Dean bleef na overleg met de VAR bij zijn besluit die niet toe te kennen.

  De goal van Joelinton na slecht verdedigen Sanchez

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. Newcastle stunt en pakt zijn eerste punten op het veld van Tottenham. De zege is zeker gevleid, maar Tottenham moet ook de hand in eigen boezem steken. Het speelde niet creatief genoeg.
  3. tweede helft, minuut 95. Het ziet er niet goed uit voor thuisploeg. Nog 1 minuut. Newcastle is er in geslaagd de oversteek te maken en rekt nu tijd aan de cornervlag.
  4. tweede helft, minuut 94. Bijna Kane. Bijna zorgt Kane nog voor de verlossing, maar de voorzet van Sissoko komt te snel en te onverwacht voor zijn voet. Het was afwerken aan 100 procent geweest, want eigenlijk heeft Kane geen volwaardige kans gekregen in deze match.
  5. tweede helft, minuut 89. 6 minuten extra . De fans van Tottenham juichen. Niet voor een goal, maar omdat ze het bordje met de extra tijd zien. De thuisploeg krijgt nog 6 minuten extra. De druk zwelt opnieuw aan.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Ben Davies erin, Danny Rose eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Newcastle United, Yoshinori Muto erin, Joelinton eruit
  8. Gele kaart voor Joelinton van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Bijna boeken dicht. Tottenham blijft doelloos combineren en mag blij zijn dat Newcastle het niet helemaal afmaakt op de counter. Almiron krult de 0-2 net over. Het fluitsignaal voor eerder buitenspel van Joelinton klinkt pas daarna.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Newcastle United, Federico Fernández erin, Jamaal Lascelles eruit