• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Recordassist van De Bruyne helpt Manchester City voorbij Bournemouth

  1. 45+3' - Doelpunt vrije trap - Harry Wilson (1 - 2)
  2. 43' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 2)
  3. 37' - Verv. Charlie Daniels door Harry Wilson
  4. 15' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
  5. 13' - Geel - Ederson
  6. 10' - Geel - Kyle Walker
  1. 90+1' - Verv. Kyle Walker door João Cancelo
  2. 90' - Geel - Nicolás Otamendi
  3. 79' - Verv. Bernardo Silva door Riyad Mahrez
  4. 69' - Verv. Callum Wilson door Dominic Solanke
  5. 68' - Verv. Adam Smith door Jordon Ibe
  6. 64' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 3)
  7. 58' - Verv. Ilkay Gündogan door Rodri
  8. 56' - Geel - Jefferson Lerma

  Manchester City heeft de zure nasmaak van het gelijkspel tegen Tottenham doorgespoeld met een 1-3-overwinning op het veld van Bournemouth. Dankzij de zege blijft City in het spoor van de ongeslagen leider Liverpool. Kevin De Bruyne schreef geschiedenis.

  Bournemouth had de statistieken niet mee - 8 nederlagen in evenveel confrontaties met Manchester City - maar voetbalde toch aardig mee in de openingsfase. Toch waren het de bezoekers die als eerste scoorden. Kevin De Bruyne bediende met wat meeval Agüero, die van dichtbij niet meer kon missen.

   

  Voor Kevin De Bruyne was het al zijn 50e assist in de Premier League en daar had de Rode Duivel 123 wedstrijden voor nodig. Geen enkele speler deed het ooit sneller.

  Harry Wilson geeft Bournemouth hoop

  Na de 0-1 van Agüero had Manchester City meer controle, al bleef het opletten voor de counters van de thuisploeg. Net op het moment dat Bournemouth zijn voetje naast City leek te zetten, sloegen de bezoekers een tweede keer toe. David Silva bood Sterling de 0-2 aan.

   

  Man.City leek zo zijn schaapjes al op het droge te hebben, maar invaller Harry Wilson bracht voor de rust toch weer spanning in de wedstrijd. De huurling van Liverpool krulde een vrije trap perfect in de kruising: 1-2, een fantastisch doelpunt.

  Agüero telt Bournemouth uit

  Ook in de tweede helft bleek Wilson de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. De Welshman zonderde ploegmaat en naamgenoot Callum Wilson af in de zestien, maar oog in oog met Ederson was het de keeper van City die aan het langste eind trok.

   

  Het enthousiaste thuispubliek zette zich vol achter de ploeg, tot Agüero na een dik uur opnieuw toesloeg. Met de 1-3 op het scorebord kon City de wedstrijd makkelijk uitvoetballen. De Bruyne en co tellen nu 7 punten uit 3 wedstrijden en zijn daarmee de dichtste belager van leider Liverpool, dat nog steeds het maximum heeft.

  Sergio Agüero scoorde twee keer op Bournemouth.

  Sergio Agüero scoorde twee keer op Bournemouth.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop in het Vitality Stadium. Manchester City grist de 3 punten mee en wordt zo tweede in de stand met 7 op 9.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Diep in de toegevoegde tijd moet Ederson zijn team nog behoeden voor de 2-3. Het was Solanke die voor dreiging zorgde in de zestien, maar de Braziliaanse goalie van City was nog bij de les.
  4. tweede helft, minuut 92. De tribunes stromen al leeg. Een handvol thuisfans gelooft duidelijk niet meer in een mirakel.
  5. tweede helft, minuut 91. Gele Otamendi. In het slot van de wedstrijd pakt Otamendi nog een gele kaart. De Argentijn raakt geen bal in duel met King.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Manchester City, João Cancelo erin, Kyle Walker eruit
  7. Gele kaart voor Nicolás Otamendi van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 87. Ederson moet toch nog eens tussenkomen, al hoeft hij niet al te veel moeite te doen om een schuiver van invaller Solanke te klemmen.
  9. tweede helft, minuut 85. Bournemouth speurt naar een gaatje in de afweergordel van de bezoekers, maar daarin is geen barstje te bekennen. De thuisploeg voetbalt zich vast in een lichtblauwe muur. Nog 5 minuten.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Bernardo Silva eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Tweede wissel bij City. Bernardo Silva mag gaan rusten. De vervanger voor de Portugees luistert naar de naam Riyad Mahrez.
  12. tweede helft, minuut 75. Lekkere bal van De Bruyne. De Bruyne lanceert Sterling met een heerlijke balletje, buitenkant rechts. De Engelsman kan de pass van de Rode Duivel niet verzilveren.
  13. tweede helft, minuut 73. Met de 1-3 op het bord lijkt de wedstrijd in een beslissende plooi te liggen. Bournemouth is de jongste minuten niet meer bij machte om Manchester City te doen wankelen. De bezoekers hebben de touwtjes stevig in handen.
  14. tweede helft, minuut 70. Billing geveld. Billing heeft de elleboog van Bernardo Silva in het gezicht gekregen en is blijven liggen. De Deense middenvelder is even groggy.
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Bournemouth, Dominic Solanke erin, Callum Wilson eruit
  16. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Bournemouth, Jordon Ibe erin, Adam Smith eruit
  17. tweede helft, minuut 68. In de zestien van Bournemouth valt een bal plots voor de voeten van Laporte. Het schot van de Fransman wordt afgeblokt.
  18. tweede helft, minuut 65.