Premier League - speeldag 2 - 17/08/19 - 18:30
Lucas Moura
2 - 2
Lucas Moura
56'

Op de tweede speeldag in de Premier League heeft Tottenham Manchester City op een 2-2-gelijkspel gehouden. City kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar Lamela en gouden wissel Moura wisten de thuisdoelpunten uit. In het slot keurde de VAR een treffer van Jesus af.

Assistkoning De Bruyne

Manchester City ontving vanavond Tottenham in het Etihad Stadium. De Citizens zonnen op weerwraak, nadat het vorig seizoen door Tottenham werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League.

Bij de thuisploeg kreeg De Bruyne de kapiteinsband rond de arm gespeld, bij Tottenham begon er ook slechts een Rode Duivel in de basis: Toby Alderweireld. In tegenstelling tot vorige week gunde Tottenham-coach Pochettino Vertonghen nu wél een plaats op de bank.

Al van bij de aftrap bleek wie er de baas was in het Etihad. City tikte de bal lustig rond, terwijl Tottenham zich moest beperken tot het verdedigen van de eigen zestien. Na een twintig minuten durende belegering vond Sterling de zwakke plek in de wit-zwarte verdedigingsgordel. De Engelse spits kopte een snoeiharde zwieper van De Bruyne voorbij Lloris: 1-0.

Lang kon City niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later krulde Lamela de 1-1 al voorbij een grabbelende Ederson. De bezoekers gingen door op hun elan en zetten druk, maar deze keer was het Manchester City die verraste. Assistkoning De Bruyne mocht er een streepje bijzetten, Aguëro was de afwerker van dienst: 2-1.

Hoofdrollen voor gouden wissel Moura, Jesus en VAR

In de tweede periode kreeg Tottenham van hetzelfde laken een broek. De bezoekers ondergingen de blauwe aanvalsgolven, en mochten bovendien doelman Lloris, het doelhout en een inefficiënte Zintsjenko bedanken dat de score niet hoger opliep.

Net op het moment dat een derde thuisdoelpunt in de lucht hing, bracht Pochettino Lucas Moura tussen de lijnen. Bij zijn eerste baltoets was het meteen raak voor de Braziliaan, die een hoekschop voorbij Ederson knikte: 2-2.

In het laatste kwart zocht Manchester City nog verwoed naar de winnende treffer. Opnieuw speelde inefficiëntie de Citizens parten, tot Jesus in minuut 93 de 3-2 tegen de touwen joeg.

Het gejuich in het Etihad verstomde echter al vlug, want de VAR keurde de goal alsnog af na handspel van Laporte: het bleef 2-2. Zo houden Manchester City en Tottenham elkaar op een gelijkspel, na een boeiende wedstrijd vol plottwists.

Kevin De Bruyne heerste op het middenveld en deelde twee assists uit.

Guardiola: "Aguëro dacht dat ik boos op hem was"

Manchester City-coach Pep Guardiola toonde zich na de wedstrijd een goede verliezer, al was de afgekeurde goal van Gabriel Jesus -in de extra tijd- wel erg zuur voor de Catalaan.

"We zullen dit seizoen voortdurend in zulke situaties terecht komen. Zo is het nu eenmaal. Wat ik kan zeggen van onze prestatie? We speelden ongelooflijk, en dat tegen een van de beste teams die er zijn. We konden jammer genoeg niet winnen."

Ook over de discussie met Aguëro, die erg uit zijn schik was na zijn wissel, had Guardiola een uitleg klaar. "Hij dacht dat ik hem de schuld gaf van onze tegengoal en meende dat ik boos op hem was. Emotie maakt nu eenmaal deel uit van het spelletje. We hebben het tijdens en na de wedstrijd al uitgepraat. Hij is een kerel waar ik van hou."

20:26

Afgelopen

Ref Oliver fluit de wedstrijd af. Na een zinderende tweede helft leek Manchester City de zege in het slot nog naar zich toe te trekken, maar de VAR keurde de goal van Jesus af: 2-2.
90+7'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Gabriel Jesus (Manchester City) stond buitenspel.
90+6'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ilkay Gündogan (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+6'
Raheem Sterling (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'

Goal, maar handspel?

Jesus scoort, maar de triomfkreten verstommen al vlug, want ref Oliver wijst naar zijn oortje. Er zou handspel gemoeid zijn met de goal.
90+4'
Ontgoocheling bij Manchester City, want het doelpunt van Gabriel Jesus wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
90+4'
Aymeric Laporte (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
90+2'
De ref fluit voor een fout, Aymeric Laporte (Manchester City) heeft hands gemaakt.
90+2'

Vier minuten

Ref Oliver telt er vier minuten bij. Ondertussen versiert De Bruyne een hoekschop.
90+2'
Kevin De Bruyne neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
Het publiek in het Etihad stuwt zijn helden naar voren. Als antwoord belegert de blauwe formatie de zestien van Tottenham, maar dat brengt weinig zoden aan de dijk.
90+1'

90'
Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur).
89'

Money Time

De seconden tikken langzaam weg voor Manchester City. De Bruyne heeft al even geen geniale flits meer getoond, en ook Jesus, noch Sterling konden zich nog onderscheiden met hun aanvallende intenties. Tottenham lijkt tevreden met een punt.
88'
Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raheem Sterling (Manchester City).
88'
Zinchenko zal toch nog proberen door te bijten. De Oekraïner tast na een paar baltoetsen alweer even naar de hamstring. Veel moet Guardiola niet meer verwachten van zijn linksachter.
84'
Zinchenko ligt zieltogend op de grasmat. Moet City de laatste tien minuten met z'n tienen afwerken?