VIDEO: Tottenham houdt City op gelijkspel, VAR ontzegt Jesus winning goal

  1. 35' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 1)
  2. 26' - Geel - Raheem Sterling
  3. 23' - Doelpunt - Erik Lamela (1 - 1)
  4. 20' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Christian Eriksen door Oliver Skipp
  2. 85' - Verv. Erik Lamela door Giovani Lo Celso
  3. 80' - Verv. Bernardo Silva door Riyad Mahrez
  4. 78' - Verv. Rodri door David Silva
  5. 66' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  6. 56' - Doelpunt - Lucas Moura (2 - 2)
  7. 56' - Verv. Harry Winks door Lucas Moura

  Op de tweede speeldag in de Premier League heeft Tottenham Manchester City op een 2-2-gelijkspel gehouden. City kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar Lamela en gouden wissel Moura wisten de thuisdoelpunten uit. In het slot keurde de VAR een treffer van Jesus af.

  Assistkoning De Bruyne

  Manchester City ontving vanavond Tottenham in het Etihad Stadium. De Citizens zonnen op weerwraak, nadat het vorig seizoen door Tottenham werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League.

   

  Bij de thuisploeg kreeg De Bruyne de kapiteinsband rond de arm gespeld, bij Tottenham begon er ook slechts een Rode Duivel in de basis: Toby Alderweireld. In tegenstelling tot vorige week gunde Tottenham-coach Pochettino Vertonghen nu wél een plaats op de bank.

   

  Al van bij de aftrap bleek wie er de baas was in het Etihad. City tikte de bal lustig rond, terwijl Tottenham zich moest beperken tot het verdedigen van de eigen zestien. Na een twintig minuten durende belegering vond Sterling de zwakke plek in de wit-zwarte verdedigingsgordel. De Engelse spits kopte een snoeiharde zwieper van De Bruyne voorbij Lloris: 1-0.

   

  Lang kon City niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later krulde Lamela de 1-1 al voorbij een grabbelende Ederson. De bezoekers gingen door op hun elan en zetten druk, maar deze keer was het Manchester City die verraste. Assistkoning De Bruyne mocht er een streepje bijzetten, Aguëro was de afwerker van dienst: 2-1.

  VIDEO: De Bruyne schildert voorzet op het hoofd van Sterling

  Hoofdrollen voor gouden wissel Moura, Jesus en VAR

  In de tweede periode kreeg Tottenham van hetzelfde laken een broek. De bezoekers ondergingen de blauwe aanvalsgolven, en mochten bovendien doelman Lloris, het doelhout en een inefficiënte Zintsjenko bedanken dat de score niet hoger opliep.

   

  Net op het moment dat een derde thuisdoelpunt in de lucht hing, bracht Pochettino Lucas Moura tussen de lijnen. Bij zijn eerste baltoets was het meteen raak voor de Braziliaan, die een hoekschop voorbij Ederson knikte: 2-2.

   

  In het laatste kwart zocht Manchester City nog verwoed naar de winnende treffer. Opnieuw speelde inefficiëntie de Citizens parten, tot Jesus in minuut 93 de 3-2 tegen de touwen joeg.

   

  Het gejuich in het Etihad verstomde echter al vlug, want de VAR keurde de goal alsnog af na handspel van Laporte: het bleef 2-2. Zo houden Manchester City en Tottenham elkaar op een gelijkspel, na een boeiende wedstrijd vol plottwists.

  Kevin De Bruyne heerste op het middenveld en deelde twee assists uit.

  Kevin De Bruyne heerste op het middenveld en deelde twee assists uit.

  Guardiola: "Aguëro dacht dat ik boos op hem was"

  Manchester City-coach Pep Guardiola toonde zich na de wedstrijd een goede verliezer, al was de afgekeurde goal van Gabriel Jesus -in de extra tijd- wel erg zuur voor de Catalaan.

   

  "We zullen dit seizoen voortdurend in zulke situaties terecht komen. Zo is het nu eenmaal. Wat ik kan zeggen van onze prestatie? We speelden ongelooflijk, en dat tegen een van de beste teams die er zijn. We konden jammer genoeg niet winnen."

   

  Ook over de discussie met Aguëro, die erg uit zijn schik was na zijn wissel, had Guardiola een uitleg klaar. "Hij dacht dat ik hem de schuld gaf van onze tegengoal en meende dat ik boos op hem was. Emotie maakt nu eenmaal deel uit van het spelletje. We hebben het tijdens en na de wedstrijd al uitgepraat. Hij is een kerel waar ik van hou."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 26. Afgelopen. Ref Oliver fluit de wedstrijd af. Na een zinderende tweede helft leek Manchester City de zege in het slot nog naar zich toe te trekken, maar de VAR keurde de goal van Jesus af: 2-2.
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Goal, maar handspel? Jesus scoort, maar de triomfkreten verstommen al vlug, want ref Oliver wijst naar zijn oortje. Er zou handspel gemoeid zijn met de goal.
  4. tweede helft, minuut 92. Vier minuten. Ref Oliver telt er vier minuten bij. Ondertussen versiert De Bruyne een hoekschop.
  5. tweede helft, minuut 91. Het publiek in het Etihad stuwt zijn helden naar voren. Als antwoord belegert de blauwe formatie de zestien van Tottenham, maar dat brengt weinig zoden aan de dijk.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Oliver Skipp erin, Christian Eriksen eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Money Time. De seconden tikken langzaam weg voor Manchester City. De Bruyne heeft al even geen geniale flits meer getoond, en ook Jesus, noch Sterling konden zich nog onderscheiden met hun aanvallende intenties. Tottenham lijkt tevreden met een punt.
  8. tweede helft, minuut 88. Zinchenko zal toch nog proberen door te bijten. De Oekraïner tast na een paar baltoetsen alweer even naar de hamstring. Veel moet Guardiola niet meer verwachten van zijn linksachter.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Giovani Lo Celso erin, Erik Lamela eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Zinchenko ligt zieltogend op de grasmat. Moet City de laatste tien minuten met z'n tienen afwerken?
  11. tweede helft, minuut 82. Pep zonder wissels. Met Mahrez heeft Guardiola zijn laatste pionnetje ingebracht. Deze elf zullen het moeten doen voor Manchester City.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Bernardo Silva eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Jesus knikt net naast. De Bruyne staat eerst nog -met de bal aan de voet- op zijn dooie gemak aan de cornervlag, daarna verrast hij alles en iedereen met een krullende voorzet naar Jesus. De Braziliaan kopt centimeters naast de kooi van Lloris.
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, David Silva erin, Rodri eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Moura is een kei in het uitkiezen van zijn momenten. Na z'n doelpunt verdween de Braziliaan even naar de achtergrond, maar met een versnelling en bijna een assist trapt Moura zich weer even in de schijnwerpers.
  16. tweede helft, minuut 76. Oude maestro moet bakens verzetten voor City. Silva maakt zijn opwachting aan de zijlijn. Normaliter moet De Bruyne dan zijn aanvoerdersband afgeven. Kan de kleine Spanjaard zijn City nog de overwinning schenken? .
  17. tweede helft, minuut 73. Bijna is het Jesus die de verlossing brengt. De Braziliaan legt de bal dood op de borst, maar kan het leer dan van dichtbij niet kadreren.
  18. tweede helft, minuut 69. Zenuwachtige Guardiola. De Spaanse coach krabt zich in de weinige haren. Ook T2 Arteta kijkt uiterst bezorgd. Toch heeft City nog twintig minuten om de zege binnen te rijven. Zorgt De Bruyne voor de verlossing?
  19. tweede helft, minuut 68. Guardiola brengt Jesus voor Aguëro. Een logische en vooraf afgesproken wissel, leek ons, maar de reactie van de energieke Argentijn doet ons het tegendeel vermoeden. Na een heftige woordenwisseling sjokt de spits teleurgesteld naar de bank. .
  20. tweede helft, minuut 67.