• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampard moet bij (r)entree op Stamford Bridge vrede nemen met een punt

  1. 37' - Geel - Jorginho
  2. 7' - Doelpunt - Mason Mount (1 - 0)
  1. 80' - Verv. Ayoze Pérez door Marc Albrighton
  2. 73' - Verv. Hamza Choudhury door Dennis Praet
  3. 71' - Verv. Christian Pulisic door Willian
  4. 71' - Verv. Jorginho door Mateo Kovacic
  5. 67' - Doelpunt - Wilfred Ndidi (1 - 1)
  6. 62' - Verv. Olivier Giroud door Tammy Abraham
  7'Mason Mount1 - 0
  67'Wilfred Ndidi1 - 1

  In de Premier League heeft Chelsea ook zijn tweede wedstrijd niet gewonnen. Chelsea opende uitstekend tegen Leicester, maar mag na een zwakke tweede helft blij zijn met een puntendeling. Bij de bezoekers maakte Dennis Praet zijn debuut in de Premier League. 

  Ndidi maakt balverlies goed met gelijkmaker

  Chelsea had in zijn eerste wedstrijden onder Frank Lampard al wat kunstjes laten zien, maar de goeie intenties werden niet vertaald in resultaten. In de Premier League werd vorige week met 4-0 verloren op Old Trafford (een overdreven resultaat) en de Europese Supercup belandde deze week in de prijzenkast van Liverpool.

   

  Maar in zijn eerste thuisoptreden van het seizoen had Chelsea er duidelijk veel zin in. Vanaf het eerste fluitsignaal werd Leicester opgejaagd. Chelsea duwde het gaspedaal in en Schmeichel werd in de openingsminuten 3 keer onder vuur genomen.

   

  De bezoekers zagen sterretjes en na 7 minuten was het toch prijs: Ndidi ging knullig in de fout, Mount roofde de bal en werkte overhoeks af: 1-0. Na het dominante openingskwartier van Chelsea verwaterde het spel, al had Leicester weinig in de pap te brokken.

   

  Na de rust tapte Leicester onder leiding van een energieke Maddison uit een ander vaatje, maar pas halfweg de tweede helft kreeg het loon naar werken. Ndidi wiste zijn fout van bij de openingsgoal uit en kopte een corner krachtig binnen.

   

  Een herboren Leicester kwam daarna onder stoom en kreeg met invaller en debutant Praet verschillende momenten om een kwetsbaar Chelsea te vellen. Maddison, Vardy en Tielemans konden het scorebord niet nog eens laten flikkeren.

   

  Een doelpunt hing voortdurend in de lucht - ook op de tegenaanvallen van Chelsea - maar een winnaar kwam er niet uit de bus. 1-1, T1 Frank Lampard blijft zoeken naar een eerste zege.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde . Afgefloten! Chelsea begon voortvarend aan de wedstrijd, maar zakte daarna steeds meer weg. In een boeiende tweede helft vocht Leicester terug, al wordt het met een puntje karig beloond. .
  2. tweede helft, minuut 92. Chelsea kreunt en kraakt, of toch bijna. Een zoveelste gevaarlijke voorzet wordt ontzet. .
  3. tweede helft, minuut 91. Leicester kan toch niet tevreden zijn met dit punt. Na de pauze had het Chelsea over de knie kunnen en moeten leggen, maar het is in de zone van de waarheid te slordig. .
  4. tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Tielemans op Kepa. Praet staat zijn mannetje in de duels en lanceert een tegenstoot. De bal belandt voor de rechter van Tielemans, die op de vuisten van doelman Kepa trapt. .
  6. tweede helft, minuut 85. Chelsea vecht nu voor wat het waard is en bouwt zachtjes aan een slotoffensief. Het snakt naar een zege. Komt die er ook? .
  7. tweede helft, minuut 83. Chelsea straalt na de pauze onmacht uit. Mount wil het met een vrijschop forceren, maar trapt de bal min of meer het stadion uit. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Leicester City, Marc Albrighton erin, Ayoze Pérez eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Chelsea is kwetsbaar, maar Leicester profiteert niet. Ook deze counter verdient een beter lot. Perez speelt te zwak in. .