• home
 • video
 • pas verschenen

  City opent met 5-klapper tegen West Ham, hattrick Sterling en assist De Bruyne

  einde
  05
  1. 25' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Raheem Sterling
  2. 90+1' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 5)
  3. 87' - Geel - Kyle Walker
  4. 86' - Doelpunt strafschop - Sergio Agüero (0 - 4)
  5. 80' - Verv. David Silva door Phil Foden
  6. 79' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  7. 75' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 3)
  8. 69' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  9. 65' - Verv. Felipe Anderson door Javier Hernández
  10. 62' - Geel - Felipe Anderson
  11. 61' - Geel - Fabián Balbuena
  12. 56' - Verv. Jack Wilshere door Robert Snodgrass
  13. 51' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 2)
  25'Gabriel Jesus0 - 1
  51'Raheem Sterling0 - 2
  75'Raheem Sterling0 - 3
  86'Sergio Agüero0 - 4
  90+1'Raheem Sterling0 - 5

  Kampioen Manchester City is met een stevige prestatie aan zijn titelverdediging begonnen. Op het veld van West Ham United legden De Bruyne en co er 5 in het mandje. De Rode Duivel leverde de assist bij de eerste van 3 Sterling-doelpunten. Na 80 minuten mocht De Bruyne gaan rusten.

  Voor de start van de wedstrijd was al bekend dat David Silva de aanvoerdersband van Vincent Kompany zou overnemen. Fernandinho, Kevin De Bruyne en Sergio Agüero vervolledigen de pikorde komend seizoen. De op 1 na duurste aanwinst aller tijden Rodri maakte zijn opwachting in het basiselftal van Pep Guardiola. 

   

  In een gezapige 1e helft zorgde Manchester City halfweg toch eens voor een versnelling. Kyle Walker pakte op de rechterflank uit met een rush en bediende Gabriel Jesus. De Braziliaan dook uitstekend op aan de eerste paal en was twee West Ham-verdedigers te snel af: 0-1. 

   

  Na de koffie voerde City de druk op. De Bruyne en co monopoliseerden de bal en dat resulteerde snel in een 2e doelpunt. Onze landgenoot versnelde op het middenveld, legde de bal op links panklaar voor Raheem Sterling en die schoof de 0-2 onder West Ham-goalie Fabianski in doel. 

   

  West Ham kwam de klap niet meer te boven. Chicharito en in de herneming Lanzini misten nog een dubbele kans voor de thuisploeg, maar dat was de laatste stuiptrekking van de Londenaren. Een kwartier voor tijd lobde Sterling, nipt on side, de bal knap in doel. Met een strafschop opende Sergio Agüero eveneens zijn rekening: 0-4. Het was al de 6e keer dat de Argentijn op de openingsspeeldag kon scoren. 

   

  In de toegevoegde tijd schoof Sterling de bal nog in de korte hoek. Met een hattrick bezorgde de spits de thuisploeg een zwaar verdict. Manchester City onderstreept zijn hernieuwde titelambities en hijst zich vanaf speeldag 1 al op kop van de Premier League. 

  Bekijk een eerste reactie van hattrick-held Sterling:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde wedstrijd. West Ham legt City weinig in de weg en zo kan de kampioen op speeldag 1 al uithalen. Onder meer een hattrick van Sterling bezorgt Guardiola en co een eenvoudige 0-5-zege. .
  2. tweede helft, minuut 93. Hattrick Sterling. Raheem Sterling wordt het straatje ingestuurd en werkt netjes af in de korte hoek. West Ham krijgt 5 doelpunten om de oren en dat is een erg zwaar verdict. .
  3. Gele kaart voor Raheem Sterling van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Raheem Sterling van Manchester City. 0, 5.
  5. Gele kaart voor Kyle Walker van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 87. Aguero dan toch. Deze keer kiest Aguero voor de andere hoek en scoort hij wel. Zo maakt de Argentijn al een 6e doelpunt in een openingswedstrijd van City. .
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 86 door Sergio Agüero van Manchester City. 0, 4.
  8. tweede helft, minuut 85. Aguero mist maar herneemt. De Argentijn mist de strafschop, hij mikt de bal onvoldoende naar de hoek. Toch mag hij hernemen, want Fabianski verliet de doellijn te snel.
  9. tweede helft, minuut 83. Penalty. Mahrez wordt gehaakt en krijgt een penalty. Aguero zet zich achter de bal. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, David Silva eruit