• home
 • video
 • pas verschenen

  VAR schrapt doelpunt van Dendoncker tegen Tielemans

  einde
  00
  1. 31' - Geel - Jonny Castro
  1. 81' - Verv. Rúben Neves door Romain Saïss
  2. 76' - Verv. Ayoze Pérez door Marc Albrighton
  3. 76' - Verv. Diogo Jota door Patrick Cutrone
  4. 61' - Verv. Hamza Choudhury door Harvey Barnes
  5. 60' - Geel - Rúben Neves

  Leicester-Wolverhampton heeft een muis gebaard. Kansen en goals waren te hoog gegrepen. Het enige doelpunt, van Leander Dendoncker, werd na tussenkomst van de VAR om begrijpelijke redenen afgekeurd.

  Met Youri Tielemans (Leicester) en Leander Dendoncker (Wolverhampton) kregen we 2 Belgen aan de aftrap. Dennis Praet, de nieuwe parel aan het Leicester-firmament, moest zich tevreden stellen met een plekje op de bank.

   

  Praet kreeg geen fraai schouwspel voorgeschoteld. Hij zag zijn ploeg wel voortdurend de bal opeisen, maar de aanvallende intenties leidden niet tot (uitgespeelde) kansen.

   

  In het slot van de eerste helft brandde het wel eventjes, een keer aan elk doel. Eerst was er een heet standje voor de muit van Leicester bij een scrimmage net voor de lijn, een minuutje later ontsnapte Wolverhampton aan de 1-0 toen Tielemans de bal laag en strak voor trok, maar Vardy er zijn schoen niet tegen kon zetten.

   

  Vroeg in de tweede helft leek het hek van de dam toen Wolverhampton de score opende. Dendoncker tikte de bal binnen na een corner. Maar de VAR stak er een stokje voor en terecht, want Dendonckers ploegmaat Boly had de bal in een voorafgaand duel met zijn arm beroerd.

   

  Jota kreeg meteen daarna opnieuw de kans om er 0-1 van te maken, maar de Portugees verknoeide het.

   

  Het was het sein voor Leicester om steriele druk te ontwikkelen. Tielemans stak de bal tot bij Vardy, maar die kwam niet verder dan een zoveelste hoekschop voor de thuisploeg.

   

  Op den duur begon de wedstrijd danig te vervelen. Praet werd geen debuut gegund, de match eindigde op een bloedloze 0-0.

  Tweets:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 0-0. De match eindigt zoals ze begonnen is: met de brilscore.
  2. tweede helft, minuut 93. Barnes heeft er nog zin in. De Leicester-invaller heeft een dubbele 1-2 met Vardy in gedachten, maar de laatste pass komt net niet aan.
  3. tweede helft, minuut 91. Extra tijd. Er komen 4 minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 90. Het wordt op hoekschop toch nog even warm voor het Wolverhampton-doel. Maar het moet zo snel gaan dat Evans er geen raad mee weet.
  5. tweede helft, minuut 89. We zetten ons geld op een 0-0. Veel gebeurt er de jongste minuten niet.
  6. tweede helft, minuut 84. Barnes krijgt centraal de doorgang en laat het zich geen twee keer zeggen. Met een afstandsschot zet hij doelman Patricio aan het werk. Dit leek een bal tussen de palen, de eerste in de wedstrijd.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Romain Saïss erin, Rúben Neves eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Wat nu? We zijn in het slotkwartier aanbeland. Gebeurt er nog iets opzienbarends of stevenen we af op een bloedloze 0-0?
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Leicester City, Marc Albrighton erin, Ayoze Pérez eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Patrick Cutrone erin, Diogo Jota eruit