• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manchester City verlengt zijn titel dankzij vlotte zege in Brighton

  1. 38' - Doelpunt - Aymeric Laporte (1 - 2)
  2. 28' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 1)
  3. 27' - Doelpunt - Glenn Murray (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Kyle Walker door Danilo
  2. 86' - Verv. Vincent Kompany door Nicolás Otamendi
  3. 84' - Verv. Bruno Saltor door Martín Montoya
  4. 78' - Verv. David Silva door Kevin De Bruyne
  5. 72' - Doelpunt vrije trap - Ilkay Gündogan (1 - 4)
  6. 68' - Verv. Glenn Murray door Florin Andone
  7. 67' - Verv. Alireza Jahanbakhsh door Jürgen Locadia
  8. 63' - Doelpunt - Riyad Mahrez (1 - 3)

  Manchester City heeft de spannende titelstrijd met Liverpool in de Premier League in zijn voordeel beslecht. Op de slotspeeldag zag het er heel even benard uit, maar City zette in Brighton snel orde op zaken.

  Manchester City en Liverpool waren al een tijdje verwikkeld in een historische titelstrijd, die pas op de laatste speeldag zijn ontknoping zou krijgen. City had op bezoek bij laagvlieger Brighton zijn lot in eigen handen, terwijl Liverpool moest winnen en rekenen op een misstap van Kompany en co.

   

  Dat onwaarschijnlijke scenario leek zich halfweg de 1e helft toch heel even te gaan afspelen. Mané zette Liverpool op voorsprong tegen Wolverhampton en enkele ogenblikken later kopte Murray Brighton op voorsprong tegen Manchester City.

   

  De hoop laaide op bij de Liverpool-supporters, die snel weer van hun wolk gehaald werden. Agüero maakte onmiddellijk gelijk en nog voor de rust zette Laporte zijn team weer in een zetel met een rake kopbal.

   

  Na de koffie liet City zich niet meer verrassen en doelpunten van Mahrez en Gündogan legden de titelstrijd in een beslissende plooi. Liverpool van zijn kant klopte Wolverhampton met 2-0 en sluit het seizoen af met liefst 97 punten, maar Manchester City - dat zijn laatste 14 wedstrijden won - telt in de eindafrekening één puntje meer.

  VIDEO: De 1-4 van Gündogan

  Feest bij Manchester City:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Ref Michael Oliver maakt een einde aan de wedstrijd. Manchester City mag het titelfeest inzetten.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Agüero dreigt. Agüero aast zichtbaar nog op een goaltje, maar de inzet van de Argentijn wordt afgeblokt door een Brighton-verdediger.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester City, Danilo erin, Kyle Walker eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Ook Vincent Kompany heeft nog een applausvervanging gekregen. Otamandi is zijn vervanger.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Manchester City, Nicolás Otamendi erin, Vincent Kompany eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Martín Montoya erin, Bruno Saltor eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Afscheid van Bruno. De handjes gaan op elkaar bij het thuispubliek. Bruno Saltor wordt naar de kant gehaald en krijgt een open doekje. De Spanjaard hangt zijn schoenen aan de haak.
  9. tweede helft, minuut 80. In Liverpool heeft Mané zijn tweede van de middag gemaakt tegen Wolverhampton, maar dat verandert natuurlijk niets meer aan de zaak.
  10. tweede helft, minuut 79. Na de 1-4 van Gündogan lijkt Manchester City het welletjes te vinden. Het tempo is wat uit de wedstrijd verdwenen.
  11. tweede helft, minuut 78. Exit David Silva. Het is David Silva die zijn plaats moet afstaan aan Kevin De Bruyne. De Spanjaard krijgt nog snel een knuffel van Vincent Kompany.
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, Kevin De Bruyne erin, David Silva eruit
  13. tweede helft, minuut 76. Daar is de Bruyne. Kevin De Bruyne mag nog even proeven van het veld. De Rode Duivel maakt zich op om nog een kwartiertje mee te spelen in de titelmatch van zijn team.
  14. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 72 door Ilkay Gündogan van Manchester City. 1, 4.
  15. tweede helft, minuut 72. City doet er nog eentje bij. Het is niet David Silva, wel Ilkay Gündogan die de vrije trap voor zijn rekening neemt. De Duitser schiet de bal feilloos over het muurtje tegen het net.
  16. tweede helft, minuut 71. Manchester City krijgt een vrije trap op een interessante plaats, centraal voor doel. Het is wel nog ver. David Silva zet zich achter de bal.