• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bloed, zweet en Salah, maar Origi houdt Liverpool in de titelrace

  1. 45+2' - Geel - Fabian Schär
  2. 28' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 2)
  3. 20' - Doelpunt - Christian Atsu (1 - 1)
  4. 13' - Doelpunt - Virgil van Dijk (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - James Milner
  2. 90+1' - Verv. Fabian Schär door Yoshinori Muto
  3. 86' - Doelpunt - Divock Origi (2 - 3)
  4. 84' - Verv. Dejan Lovren door James Milner
  5. 73' - Verv. Mohamed Salah door Divock Origi
  6. 66' - Verv. Georginio Wijnaldum door Xherdan Shaqiri
  7. 54' - Doelpunt - Salomón Rondón (2 - 2)

  Liverpool heeft op de voorlaatste speeldag in de Premier League een broodnodige, maar zwaarbevochte zege behaald op het veld van Newcastle. Origi was bepalend bij het winnend doelpunt. Mo Salah
  moest wel op een draagbaar afgevoerd worden. 

  Voor een tweede keer in een week dreigde Liverpool minder te krijgen dan het verdiende. De tik die een efficiënt Barcelona had uitgedeeld in de Champions League leek nochtans geen invloed te hebben. Na 13 minuten maakte Newcastle de onbegrijpelijke fout Van Dijk helemaal vrij te laten bij een corner. De vroege 0-1 was aangenaam voetballen voor de titelpretendent.

   

  De gelijkmaker viel uit de lucht. Atsu duwde in de rebound een zeldzame aanval van Newcastle binnen, maar eigenlijk had het veel erger gekund voor Liverpool. Het had ook penalty en rood kunnen zijn, want Alexander-Arnold hield een seconde of twee daarvoor de bal met de arm uit zijn doel.

   

  Newcastle herleefde even, maar leerde niet uit zijn fouten. Nog voor de rust stelde Mo Salah met zijn 22e competitiedoelpunt orde op zaken, nadat ook hij te veel vrijheid voor doel kreeg.

   

  Na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, maar opnieuw viel een gelijkmaker uit de lucht. Rondon kreeg de bal na een corner voor de voeten en vuurde een kanonskogel af: 2-2. Liverpool was niet meteen van slag, maar versierde geen kansen meer. 

  De klok tikte zenuwslopend in het nadeel van de bezoekers en tot overmaat van ramp verloor het topschutter Salah. Hij kwam onzacht met zijn slaap in contact met doelman Dubravka en werd na 5 minuten verzorging van het veld gedragen (zie foto's). In zijn plaats kwam Origi op het veld, even later volgde Shaqiri.

   

  Die Shaqiri, en niet Alexander-Arnold, moest op aangeven van Van Dijk een late vrije trap nemen. De Zwitser trapte die richting Origi aan de eerste paal. Via het hoofd van Lascelles ging de 2-3 binnen. Het bezoekersvak ontplofte. Liverpool staat minstens tot maandag opnieuw boven Manchester City in de stand.

  Het winnende doelpunt van Liverpool

  Foto's van de botsing en het afvoeren van Salah

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 99. Einde match. Bloed, zweet en vooral veel zenuwen heeft het gekost, maar Liverpool wint van Newcastle. De titelstrijd leeft nog altijd in de Premier League.
  3. tweede helft, minuut 96. Newcastle krijgt een hoekschop. Momenten van spanning voor Liverpool, maar Alisson bokst het gevaar weg met een vuist.
  4. tweede helft, minuut 94. Nog 4 minuten. Shaqiri is gretig ingevallen. Bijna loodst hij Sturridge op weg naar de 2-4, maar de bal blijft hangen tussen de benen van een Newcastle-verdediger. .
  5. Gele kaart voor James Milner van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. 8 minuten extra. Opeens kan de match niet snel genoeg gedaan zijn voor Liverpool, maar ze zullen het toch nog 8 minuten moeten uithouden. Liverpool is wel de betere ploeg momenteel.
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Newcastle United, Yoshinori Muto erin, Fabian Schär eruit
  8. tweede helft, minuut 87.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Divock Origi van Liverpool. 2, 3.
  10. tweede helft, minuut 86. Origi-gi-gi !!! Wat een ontlading bij Liverpool. Origi kopt een vrije trap van Shaqiri aan de eerste paal binnen. Het bezoekersvak gaat uit zijn dak. In de herhaling lijkt het wel eerder op een owngoal van Lascelles, maar de voorsprong staat.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Liverpool, James Milner erin, Dejan Lovren eruit
  12. tweede helft, minuut 81. tik tak, tik tak. De tijd begint te dringen voor Liverpool. Er zullen zeker 5 minuten of meer bijkomen na de behandeling voor Salah, maar met wat Liverpool nu op de match legt, zou zelfs een halve week voetballen niet volstaan.
  13. tweede helft, minuut 77. De match ligt nu bijna even vaak stil als er gevoetbald wordt. Pérez blijft liggen na een contact met Van Dijk. Het tempo verdwijnt zo helemaal uit de match en dat is in het nadeel van Liverpool.
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Mohamed Salah eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Salah op draagbaar naar de kant. De match ligt nog altijd stil. Salah heeft de handen voor het gezicht geslagen. Is het pijn? Is het teleurstelling. Salah wordt met een draagbaar afgevoerd en krijgt applaus van het hele stadion. Origi krijgt zo ruim 20 minuten speeltijd.
  16. tweede helft, minuut 69. Probleem voor Salah. Mo Salah blijft na een contact met Dubravka liggen. Op het eerste zicht ziet het er niet goed uit. Er was zeker geen kwade wil van de doelman, maar hij raakt de aanvaller wel hard tegen de slaap. Origi trekt zijn trainingspak al uit. Salah ligt er nog altijd.
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Liverpool, Xherdan Shaqiri erin, Georginio Wijnaldum eruit
  18. tweede helft, minuut 64. Oppassen Alisson. Doelman Alisson laat een onschuldige terugspeelbal onder zijn voet glippen. Hartstilstand bij iedereen in rood en wit, maar de Braziliaan staat niet recht voor zijn doel en kan het foutje nog goedmaken.
  19. tweede helft, minuut 62. Newcastle krikt zijn niveau op. Pérez is bij momenten een ongrijpbare slangenmens, maar hij kan na een prachtige dribbel niet besluiten. Deze match is het volgen meer dan waard.