• home
 • video
 • pas verschenen

  United stapelt trieste records op na wanprestatie tegen Everton

  1. 28' - Doelpunt - Gylfi Sigurdsson (2 - 0)
  2. 23' - Geel - Idrissa Gueye
  3. 13' - Doelpunt - Richarlison (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Lucas Digne door Phil Jagielka
  2. 77' - Verv. Marcus Rashford door Andreas Pereira
  3. 76' - Verv. Idrissa Gueye door James McCarthy
  4. 68' - Geel - Scott McTominay
  5. 64' - Doelpunt - Theo Walcott (4 - 0)
  6. 56' - Doelpunt - Lucas Digne (3 - 0)
  7. 51' - Verv. Richarlison door Theo Walcott
  13'Richarlison1 - 0
  28'Gylfi Sigurdsson2 - 0
  56'Lucas Digne3 - 0
  64'Theo Walcott4 - 0

  Manchester United heeft voor het eerst sinds 1981 vijf opeenvolgende uitwedstrijden verloren. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer maakte een belabberde indruk op het veld van Everton. Het eerste en enige schot tussen de palen kwam er in minuut 86.

  United kreeg op het veld van Everton de kans om de top 4 in te springen en een goede zaak te doen voor de Champions League-tickets, maar Lukaku en co lieten op geen enkel moment zien een plaats in die Europese topcompetitie waard te zijn. De ploeg van Solskjaer voetbalde als los zand en dat werd door Everton genadeloos afgestraft.

   

  Richarlison tekende voor de eerste goal met een zogenoemde bicycle kick en nog voor het halfuur deed ook Sigurdsson het publiek kirren. Hij zag een gaatje en schoot de 2-0 vanaf zo'n 20 meter in het hoekje. Na de rust beterde het niet voor de bezoekers, integendeel. De Gea bokste een hoekschop uit de gevarenzone, maar Digne stond buiten de zestien te wachten en klopte de doelman toch met een volley.

   

  Theo Walcott maakte de vernedering niet veel later compleet. Hij glipte kinderlijk eenvoudig door de defensie en nam De Gea voor de vierde keer te grazen. En United? Dat had nog altijd geen bal tussen de palen gekregen. Lukaku was onzichtbaar en pas in minuut 86 bezorgde Martial doelman Pickford werk. Hij had weinig moeite met het eerste en enige schot tussen de palen. 

   

  Een trieste middag voor United. Het verliest nu al zijn vijfde uitmatch op een rij en dat was geleden van 1981. Bovendien is het al de 11e match zonder clean sheet. Sterker nog, United slikte dit seizoen al 48 doelpunten in de Premier League. Dat is nog nooit gebeurd. We moeten al teruggaan tot 1978-79 om nog een slechter cijfer te vinden (63 tegendoelpunten).

  Bekijk de 2-0 en de 4-0

  Geen statistieken om vrolijk van te worden

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 4-0. Everton wint oververdiend van Manchester United: 4-0. Lukaku en co doen een slechte zaak met het oog op Champions League-voetbal. .
  2. tweede helft, minuut 92. Plots toont United een beetje initiatief, maar daardoor kan Walcott nog eens tegenprikken. Hij wordt foutief gestopt: vrije trap. Een vijfde goal komt er wel niet. De tijd tikt weg. .
  3. tweede helft, minuut 86. Save Pickford! Een slotoffensief van de bezoekers. Eerst gooit Coleman zich voor een bal. Daarna moet hij plat op een schot van Martial. Zijn eerste echte redding van de partij. .
  4. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Everton, Phil Jagielka erin, Lucas Digne eruit
  5. tweede helft, minuut 82. Digne blijft liggen na en duel met Pogba. Zijn partij is ook voorbij. Hij is de tweede Everton-speler die geblesseerd naar de kant moet. .
  6. tweede helft, minuut 82. Poging Coleman. De Gea moet zich andermaal reppen. Hij houdt een schot van Coleman uit zijn doel. Geen 5-0.
  7. tweede helft, minuut 81. United wil misschien nog wel een eerredder, maar kan niet door de Everton-defensie breken. .
  8. tweede helft, minuut 78. Ole Gunnar Solskjaer brengt zijn derde wissel tussen de lijnen. Pereira mag proberen voor een lichtpuntje te zorgen. .
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Manchester United, Andreas Pereira erin, Marcus Rashford eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Everton, James McCarthy erin, Idrissa Gueye eruit