• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea bijt tanden stuk op stug Burnley, dat zo goed als gered is

  1. 41' - Verv. Callum Hudson-Odoi door Pedro
  2. 32' - Geel - Tom Heaton
  3. 24' - Doelpunt - Ashley Barnes (2 - 2)
  4. 14' - Doelpunt - Gonzalo Higuaín (2 - 1)
  5. 12' - Doelpunt - N'Golo Kanté (1 - 1)
  6. 8' - Doelpunt - Jeff Hendrick (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Mateo Kovacic
  2. 90+2' - Geel - Pedro
  3. 77' - Verv. Gonzalo Higuaín door Olivier Giroud

  Chelsea heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlagen van Tottenham, Arsenal en Manchester United. Chelsea was enkele klassen beter dan Burnley, maar het kon de zaak niet afmaken. Burnley had aan 1 punt genoeg om zich zo goed als zeker te handhaven in de Premier League.

  Door de nederlagen van Arsenal, Tottenham en Manchester United kon Chelsea een geweldige zaak doen in de strijd om de CL-tickets. Die verbetenheid was ook vanaf de aftrap merkbaar, want het eerste halfuur van Chelsea was indrukwekkend. Toch slaagde Burnley erin uit zijn 2 kansen ook 2 keer te scoren.

   

  Zo stond het bij de rust "maar" 2-2 en gaven de mooie goals van Kanté (vooral door het voorbereidende werk van Hazard) en Higuain (zowel heerlijk in de voorbereiding als in de afwerking) te weinig waar voor hun geld.

   

  In de 2e helft bleef Chelsea een duizelingwekkend percentage balbezit bij elkaar spelen, maar nu bleven de echt grote kansen uit. Burnley haalde alles uit de trukendoos om het ene puntje over de streep te trekken. Hierdoor heeft de club van Sean Dyche op 3 speeldagen van het einde 9 punten voorsprong op de laatste degradatieplaats. Enkel een mirakel kan hen nog uit de Premier League halen volgend jaar.

  Enkele hoogtepunten uit de match

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE: 2-2. De hoekschop levert niets op en dat is het laatste wapenfeit in deze match. Burnley is zo goed als zeker van het behoud, Chelsea komt de top 4 weer binnen.
  2. tweede helft, minuut 96. Chelsea dwingt nog een laatste hoekschop af. Dyche wijst op zijn horloge, maar de corner mag nog genomen worden.
  3. tweede helft, minuut 95. Sarri kan het tijdrekken en de bedenkelijke trucs van Burnley niet meer aanzien. Hij moet iets onbetamelijks gezegd of gedaan hebben, want hij wordt naar de tribune gestuurd.
  4. Gele kaart voor Mateo Kovacic van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 94. Kovacic heeft zin om een paar muilperen uit te delen. Hij moet door zijn eigen spelers ingetoomd worden. Uiteraard krijgt hij hiervoor geel. Burnley krijgt bovendien een vrijschop. Het zal toch niet?
  6. Gele kaart voor Pedro van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra tijd. Het vele tijdrekken zou Burnley nog wel eens duur te staan kunnen komen. Chelsea krijgt 5 minuten extra om een 3e goal te vinden.
  8. tweede helft, minuut 88. Een corner van Hazard zorgt voor een nieuw prangend momentje voor de Burnley-muit. Er wordt overal geduwd en getrokken, maar uiteindelijk hobbelt de bal voorlangs.
  9. tweede helft, minuut 87. Opmerkelijk: we zijn al in de 88e minuut en Sean Dyche heeft nog geen enkele wissel gebruikt. Zoek niet naar Defour op de bank bij Burnley, hij is nog altijd geblesseerd. .