Ga naar de inhoud

Liverpool legt stug Cardiff over de knie en is opnieuw leider

 1. 90+1' - Geel - James Milner
 2. 83' - Verv. Junior Hoilett door Josh Murphy
 3. 81' - Doelpunt strafschop - James Milner (0 - 2)
 4. 79' - Verv. Joe Ralls door Leandro Bacuna
 5. 67' - Verv. Oumar Niasse door Kenneth Zohore
 6. 57' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (0 - 1)
81'penalty goalJames Milner0 - 2

Liverpool heeft geen steekje laten vallen in de Engelse titelstrijd. Het had tegen Cardiff wel geduld nodig. Pas net voor het uur brak Wijnaldum de ban. Liverpool is minstens tot woensdag leider, dan speelt Manchester City zijn inhaalmatch tegen United.

Liverpool moest vandaag een tijd wachten om te mogen vieren. De bezoekers waren dominant met bijna 80 procent balbezit voor de koffie, maar scoren lukte niet. Cardiff had alles prima neergezet en de aanvallende sterren van Liverpool hadden hun vizier nog niet scherpgesteld. Net voor de pauze moest Alisson zijn ploeg zelfs redden. Hij tikte een poging van Niasse over zijn lat.

 

Het was uiteindelijk Wijnaldum die de ban brak voor zijn club. De hoekschop van Alexander-Arnold rolde wat aarzelend in de voeten van de Nederlander en die schoot raak. De ontlading bij de bezoekers was groot. Cardiff barstte nog niet en versierde zelfs een kans op de gelijkmaker. Morrison stond helemaal alleen voor het doel, maar hij timede zijn kopbal slecht.

 

Na een fout op Salah in de zestien ging de bal op de stip en deed Milner de boeken toe. Door de zege is Liverpool weer leider, maar City heeft nog altijd een match minder gespeeld. De inhaalmatch tegen stadsrivaal United staat woensdag op het programma.

Deze misser van Cardiff hielp Liverpool ook een handje

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94. Einde: 0-2. Liverpool is weer leider na een zege op het veld van Cardiff. De doelpunten vielen na de rust.
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 91. De reguliere speeltijd zit erop. Liverpool zal weer aan de top van het klassement komen te staan. .
 4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. Gele kaart voor James Milner van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 91
 6. James Milner (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Josh Murphy (Cardiff City). tweede helft, minuut 90.
 7. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door James Milner (Liverpool), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 90.
 8. Redding van Neil Etheridge (Cardiff City), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 90.
 9. Mohamed Salah (Liverpool) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 90.
 10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sean Morrison (Cardiff City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 85.
 11. Roberto Firmino (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leandro Bacuna (Cardiff City). tweede helft, minuut 84.
 12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cardiff City, Josh Murphy erin, Junior Hoilett eruit
 13. tweede helft, minuut 81. Milner scoort! Milner mag de strafschop voor zijn rekening nemen. De invaller aarzelt niet en trapt hard binnen: 0-2. Hij viert door een oud mannetje te imiteren. .
 14. James Milner (Liverpool) legt de bal op de stip en zet de strafschop om. tweede helft, minuut 81.
 15. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 81 door James Milner van Liverpool. 0, 2.
 16. Penalty voor Liverpool! Fout van Sean Morrison (Cardiff City). tweede helft, minuut 80.
 17. tweede helft, minuut 80. Penalty?! Scheidsrechter Atkinson wijst naar de stip. Het hele stadion is het oneens met de scheidsrechter, maar Morrison houdt Salah wel degelijk innig vast in de zestien.
 18. Hoekschop voor Liverpool. James Milner trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 79.