• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee assists De Bruyne helpen City in titelrace te blijven

  einde
  13
  1. 22' - Verv. Jeffrey Schlupp door Cheikhou Kouyaté
  2. 15' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Gabriel Jesus (1 - 3)
  2. 87' - Verv. Leroy Sané door John Stones
  3. 85' - Verv. James McArthur door Bakary Sako
  4. 81' - Doelpunt vrije trap - Luka Milivojevic (1 - 2)
  5. 77' - Verv. Andros Townsend door Max Meyer
  6. 75' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  7. 65' - Verv. David Silva door Bernardo Silva
  8. 63' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 2)
  15'Raheem Sterling0 - 1
  63'Raheem Sterling0 - 2
  81'Luka Milivojevic1 - 2
  90'Gabriel Jesus1 - 3

  Manchester City heeft geen steek laten vallen in de titelstrijd. De uitstap naar Crystal Palace was lang een gezondheidswandeling, maar werd op het einde toch nog een nagelbijtertje voor Pep Guardiola en zijn spelers. Drie Belgen maakten het mee vanaf de eerste rij.

  Alleen de drie punten waren belangrijk voor City. Dat bleek uit het tempo dat de bezoekers ontwikkelden en dat bleek uit de reacties van Pep Guardiola. De generaal van City zette Kompany en De Bruyne in de basis. Ze keken Benteke in de ogen. Batshuayi zat op de bank en zou daar een hele match blijven.

   

  Crystal Palace koos meteen voor de loopgraven. City toonde te weinig tempoversnellingen om door dat pantser te raken. Een zeldzame, maar enorme kans werd door Sterling gemist en dat frustreerde Guardiola duidelijk. Op een snelle tegenaanval ging het beter. Twee Belgen speelden daarbij een hoofdrol. Kompany won zijn duel tegen Schlupp. De Bruyne lanceerde met een heerlijke dieptepass Sterling en die maakte het op zijn beurt knap af.

   

  Een uur lang leek Palace zich gewoon bij de nederlaag neer te leggen. Toen Sterling de 0-2 maakte, zagen we een eerste glimlach bij Guardiola, maar het lachen zou hem snel vergaan. Milivojevic scoorde tegen met een vrije trap door de muur van City in de 81e minuut.

   

  De spanning was terug. Guardiola verkrampte net niet, gooide een extra verdediger in de strijd en was pas gerustgesteld toen Jesus op de counter de 1-3 maakte. De assist kwam andermaal van De Bruyne.

  De assist van De Bruyne voor de 0-1 van Sterling

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Guardiola juicht, City wint verdiend van Crystal Palace. De late tegengoal van Milivojevic maakte het wel nog spannend in de tweede helft. Liverpool is nu aan zet.
  2. tweede helft, minuut 90. Jesus maakt het werk af. Jesus maakt het werk helemaal af. Op de counter levert De Bruyne zijn tweede assist af. Jesus heeft al veel moeilijkere goals gemaakt. Maar in de herhaling zien we wel dat de Braziliaan nipt buitenspel stond.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Gabriel Jesus van Manchester City. 1, 3.
  4. tweede helft, minuut 90. City doet alles om tijd te winnen. Jesus blijft wat talmen aan de cornervlag. Palace probeert wel, maar grote kansen zijn er niet.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, John Stones erin, Leroy Sané eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Crystal Palace, Bakary Sako erin, James McArthur eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Extra spits bij Palace. De thuisploeg zet nog alles op alles. Middenvelder McArthur moet baan ruimen voor Sako. City gaat het omgekeerde doen. Stones staat klaar. We vermoeden voor een middenvelder.
  8. tweede helft, minuut 82. De aansluitingstreffer !!! Het kunnen nog 10 spannende minuten worden. Milivojevic vindt een gaatje in de muur van City. Het staat 1-2.
  9. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 81 door Luka Milivojevic van Crystal Palace. 1, 2.
  10. tweede helft, minuut 80. Meyer forceert een vrije trap met een dribbel tussen 4 City-spelers. Bijna was het een penalty, maar de fout is net buiten het strafschopgebied. Levert het iets op?