• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker dendert met Wolverhampton voorbij 10 United-spelers

  einde
  21
  1. 43' - Geel - Diogo Dalot
  2. 38' - Geel - Luke Shaw
  3. 25' - Doelpunt - Diogo Jota (1 - 1)
  4. 13' - Doelpunt - Scott McTominay (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Jonny Castro
  2. 84' - Verv. Diogo Dalot door Andreas Pereira
  3. 84' - Verv. Rúben Neves door Romain Saïss
  4. 77' - Own goal - Chris Smalling (2 - 1)
  5. 76' - Verv. Rúben Vinagre door Jonny Castro
  6. 73' - Verv. Romelu Lukaku door Anthony Martial
  7. 73' - Verv. Diogo Jota door Ivan Cavaleiro
  8. 65' - Verv. Fred door Phil Jones
  9. 57' - Geel 2 - Ashley Young
  10. 52' - Geel - Ashley Young
  13'Scott McTominay0 - 1
  25'Diogo Jota1 - 1
  77'Chris Smalling2 - 1

  Wolverhampton heeft zijn reputatie van reuzendoder alle eer aangedaan. Voor de 2e keer in 2 weken versloeg het Manchester United, mede dankzij een ijzersterke Leander Dendoncker.

  2 weken geleden stonden Wolverhampton en Manchester United al eens tegenover elkaar in de kwartfinales van de FA Cup. Door de 2-1-zege uit de match mogen de Wolves komend weekend op Wembley de halve finales spelen. United had wellicht gehoopt dat ze daarom met de handrem op zouden spelen, maar niets was minder waar.

   

  Het eerste kwartier was nochtans voor United, met een kopbal van Lukaku die recht op Rui Patricio vloog en de eerste Premier League-goal van de jonge McTominay. Wolverhampton leek er nu nog minder zin in te hebben, maar knokte zich toch geleidelijk aan in de match.

   

  Dendoncker begin op het middenveld de slag tegen Pogba en co te winnen. En met wat hulp van De Gea en Fred maakten de Wolves ook gelijk. Dendoncker raapte de bal op en Jimenez speelde door naar afwerker Jota.

   

  United vond ook na de rust moeilijk zijn draai. Helemaal dramatisch werd het toen Young in 5 minuten tijd 2 keer geel pakte. De Wolves konden dit overwicht aanvankelijk niet uitbuiten, maar na wat geharrewar in de 16 dwong Dendoncker Smalling de bal in eigen doel te trappen.

   

  Door de nederlaag blijft United op de 5e plaats hangen. Arsenal en Tottenham, twee concurrenten voor de rechtstreekse CL-plaatsen, kunnen later uitlopen.

  Dendoncker dwingt Smalling in de fout

  Het eerste doelpunt van McTominay mocht er wel zijn

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: Wolverhampton wint! Voor de 2e keer in 2 weken verslaat Wolverhampton Manchester United met 2-1. De Wolves tanken vertrouwen voor hun halve finale van de FA Cup tegen Watford.
  2. tweede helft, minuut 95. Pogba wordt aangespeeld door Lingard, maar hij staat buitenspel. Hij schreeuwt zijn frustratie uit. Niet alleen over deze gemiste kans, maar wellicht over zijn hele match.
  3. tweede helft, minuut 94. Op 1 minuut van het einde krijgt United nog een corner.
  4. Gele kaart voor Jonny Castro van Wolverhampton Wanderers tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 93. Cavaleiro op de lat! Invaller Cavaleiro kan de 3 punten helemaal in de tas steken voor Wolves, maar zijn schot spat uiteen op de lat. Zo blijft het spannend tot het einde.
  6. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra tijd. Er komen nog 5 minuten bij. Dat vinden ze maar niets in Molineux. Kan United nog toeslaan in Ole Time?
  7. tweede helft, minuut 90. Bijna de 2e van Smalling! Smalling wordt bijna verkozen tot Man van de Match voor Wolves, want hij glijdt de bal ei zo na in eigen doel, voor de 2e keer in 10 minuten. Er is een sterke De Gea nodig om de nieuwe aanvoerder die schande te besparen.
  8. tweede helft, minuut 89. Pogba zet een een-twee op, maar hij geraakt niet veel dichter tot bij het doel. Hij pakt uit met een wanhoopspoging, een afzwaaier.
  9. tweede helft, minuut 88. Dit kan wel eens een dure nederlaag worden voor United, want in plaats van naar de 3e plaats te springen, dreigen ze nu voeling te verliezen met hun concurrenten Arsenal en Tottenham.
  10. tweede helft, minuut 86. Onvermoeibare Dendoncker. Dendoncker kan niet genoeg lof toegezwaaid worden na zijn sterke match. Hij neemt nu iets meer zijn defensieve taken op, maar blijkt ook onvermoeid mee oprukken bij een tegenaanval.