• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: City neemt fakkel over van Liverpool na “walk in the park”

  einde
  02
  1. 27' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 2)
  2. 5' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Raheem Sterling door Riyad Mahrez
  2. 88' - Verv. Ryan Babel door Kevin McDonald
  3. 80' - Geel - Maxime Le Marchand
  4. 75' - Verv. Kevin De Bruyne door Fernandinho
  5. 70' - Verv. Tom Cairney door André Schürrle
  6. 67' - Geel - Cyrus Christie
  7. 64' - Verv. Floyd Ayité door Neeskens Kebano
  8. 57' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5'Bernardo Silva0 - 1
  27'Sergio Agüero0 - 2

  Manchester City is de eenzame leider na 31 speeldagen in de Premier League. Dankzij een makkelijke zege op het veld van Fulham wipt het over Liverpool. Kevin De Bruyne vierde zijn comeback na drie matchen afwezigheid door blessure.

  Net als in België baadde Londen in een heerlijk lentezonnetje. Het inspireerde City om zijn werk snel af te maken zodat er nog tijd was voor een zaterdagwandeling. Dat was de samenvatting van een wedstrijd zonder enige spankracht.

   

  City begon fel en drukte de thuisploeg compleet achteruit. Alsof het nog niet moeilijk genoeg was deelde Fosu-Mensah, die de voorkeur kreeg op Dennis Odoi, een enorm cadeau uit aan City. Bernardo Silva pakte het met de glimlach uit. 0-1 na 5 minuten.

   

  Na 20 felle minuten met veel druk naar voor zat City met zijn gedachten al bij de wandeling die zou volgen, maar af en toe besefte het dat het werk nog niet helemaal af was. Elke kortstondige versnelling bracht Fulham in de problemen. Een nieuwe fout achterin bij de thuisploeg leidde de 0-2 van Agüero in. De Argentijn zit nu aan 19 competitiegoals.

   

  In de tweede helft trok City wel zijn wandelschoenen aan. Het wilde geen nodeloze energie meer verliezen in de titelstrijd. Er was nauwelijks nog iets te zien. Fulham trapte in de 87e minuut zijn eerste en enige bal tussen de palen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde match. City boekt een van zijn makkelijkste zeges van het seizoen. Nog voor het halfuur stond de 0-2-stand op het scorebord. De tweede helft was een maat voor niets.
  2. tweede helft, minuut 90. Er komen vier minuten bij. Vier extra en vooral overbodige minuten worden er nog gespeeld. Daarna mag City zich opnieuw de leider in de Premier League noemen.
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Raheem Sterling eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Fulham, Kevin McDonald erin, Ryan Babel eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Eerste bal tussen de palen van Fulham. Een kleine vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd krijgt Fulham zijn eerste bal tussen de palen van City in de volledige wedstrijd. Een vrije trap van Schürrle wijkt af, maar kan Ederson toch niet verrassen.
  6. Gele kaart voor Maxime Le Marchand van Fulham tijdens tweede helft, minuut 80
  7. tweede helft, minuut 80. We zijn opnieuw wakker! De tweede helft is slaapverwekkend. Walker schudt alles en iedereen opnieuw wakker met een harde knal tegen de buitenkant van de paal. Het had Sterling een assist opgeleverd.
  8. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Manchester City, Fernandinho erin, Kevin De Bruyne eruit
  9. tweede helft, minuut 75. Einde match voor De Bruyne. "Oh Kevin de Bruyne", zingen de meegereisde City-fans terwijl de Rode Duivel het veld verlaat na net geen 75 minuten. Hij was nog niet indrukwekkend, maar tegen dit Fulham was dat ook niet nodig. Een ideale match om ritme op te doen, zeg maar.